Burberry London for Men – parfümkritika

Végre férfiparfümről szóló cikk is a blogon, tudom, ez mindig elmarad…a Zuram születésnapjára szeretett volna új parfümöt, így hát megleptem egy új darabbal. Számára két kategória létezik, füstös és citrusos – ha ő írná a blogot, elég unalmas lenne – így nem volt kérdés, hogy az ősz beköszöntével valami karakteresebb, mélyebb és fűszeresebb illatot választok számára. Ő az a férfi, akinek kifejezetten jól állnak az édeskés, fűszeres, markáns illatok, a bőrös jegyek pedig kifejezetten szexisek rajta. Kis kutakodás után most a Burberry London for Men-re esett a választásom.

burberry london for men

A Burberry London széria közel 10 éves, az egyik ikonikus darabja a brit divatháznak. Nem mondom, hogy a legnépszerűbb, de a legkedveltebb kategóriába tartoznak. letisztult, már-már minimalista, valóban brit és valóban Burberry stílusú a London parfümpáros, nekem pedig kifejezetten tetszik a szövetbe vont parfümös üveg, bár egy idő után koszolódik, és akkor már csúnya…de térjünk vissza a London for Men-re.

burberry london for men üvegA kifújás utáni első benyomások csalókák: a fejjegy bergamottja és a levendula friss aromája már-már klasszikus after shave hangulatot teremtene ha nem bújna elő a fahéjjal megszórt mimóza. Nagyon érdekes élmény az orrnak a bőrös jeggyel párosított mimóza, édeskés és valahogy halványan krémes tónust ad az egyébként nyers bőrnek. A főszerepet abszolút a dohány viszi, karakteres, de nem karcos, füstös de nem erőszakos. Ehhez párosul egy nagy adag opoponax, amit személy szerint nagyon szeretek, ha visszafogottan van adagolva. Az alapjegyben lévő tölgymoha a levendulával és a gaiac fa az angol kertek hangulatát idézik, tiszta, friss és élénk aromák.

Nagyon örült a párom az új parfümnek, azóta bőszen használja. Kifejezetten jó illat hétköznapokra, lazán elegáns vagy elegánsan sportos viselethez, ugyanis az ütős összetevők ellenére meglehetősen halk és visszafogott illat. Az Iparfüméria.hu oldalon már 6,480 Ft-tól kapható, szóval igen jó ár/érték arányú parfüm, szeretjük az ilyet! 🙂

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter