Bvlgari Petits et Mamans edt – parfümkritika

Régi olvasóink már tudják, hogy az utóbbi időben teljesen rá vagyok kattanva a púderes (főleg babapúderes) illatokra, nem csak azért, mert időközben édesanya lettem, hanem, mert kifejezetten szeretek púderillatba burkolózni. Nos, így elmondhatom, hogy megszállottan kutatom a legeslegjobbat, sok olyan parfüm volt, amely simán verte ezt a kategóriát. Nem is olyan rég sikerült beszereznem viszont az egyik legtökéletesebb babapúder illatot, melyet a Bvlgari alkotott meg 1997-ben.

petits et mamans

A Petits et Mamans két féle verzióban jelent meg: eau de toilette és alkoholmentes változatban, ez utóbbit kifejezetten gyerekek számára terveztek. Sokan most borzadva kiáltanak fel, hogy kisdedek számára parfüm?! Nos, nem bébikre kell gondolni, de ha a szűk környezetemben lévő kislányokra gondolok, akik előszeretettel fújják magukra anyukájuk bitang erős parfümjeit, akkor azt mondom, hogy jobb ha van sajátja, ami nem irritálja a bőrét, és isteni gyermekillatú. Másodszor a Bvlgari gondolt az olyan kismamámkra, mint én, akik nem bírtak elviselni semmilyen erős illatot a terhesség alatt, valamint nem akarták a babájuk orrát erős parfümmel terhelni a korai időkben. Nekik (nekünk) ideális tehát az elképesztően puha, lágy, és valóban babás illatú Petits et Mamans.

mama és baba

A tökéletes púderillat titka maga a púderes jegyek – ez gondolom nem meglepő, igen hangsúlyos helyen, az alapjegyek között a kifújás pillanatától határozottan de szelíden ott van. Természetesen nincs púderes parfüm rózsa nélkül, itt is helyet kap, de szerencsére kevésbé hangsúlyosan, kevésbé szúrósan. Bevallom, nálam a púderes illatok itt szoktak elcsúszni, a túl sok rózsán, amit egyébként imádok, de ha púderről van szó, akkor inkább puha és édeskés legyen, mint metsző és szúrós. A meglepetést a kamilla és a napraforgó jegye okozza a szívjegyben, nem is gondolnám, hogy a gyógynövényes akkord ilyen szépen beleilleszkedik a meleg-puha jegyekbe. A fejjegy citrusai, mint ahogyan megszoktuk, egy kezdő, fel-felcsillanó napsugaras sziporkát nyújtanak, izgalmas a brazil rózsafa jegye mellettük, nagyon visszafogott, ő is csak a puha, meleg, száraz, ölelős feelinget erősíti. Természetesen kapott egy nagy adag vaníliát is a parfüm, ez szinte kötelező az én orromnak, és az írisz számomra a kulcsszereplő, ettől válik az illat nőiessé és felnőttek számára is hordhatóvá.

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy ki a fene akar egy bödön babapúder illatával mászkálni, nos ha a Bvlgari Petits et Mamans parfümöt választja, nem fog, a környezete csak azt érzékeli, hogy mi ez az isteni bújós-bájos illat rakta. Próbáljátok ki!

Szerintem nagyon olcsón beszerezhető a Parfümcenter.hu netes parfümériából, 100 ml-s verzió már 7040 Ft-tól kapható, szuper ugye?



3 thoughts on “Bvlgari Petits et Mamans edt – parfümkritika”

  • Nagyon köszönöm! Jól vagyunk! 🙂
    Tegnap volt szerencsém tesztelni a parfümöt és azt hiszem vásárlás lesz belőle! 🙂
    Még egyszer köszönöm a tippet!
    Szép napot! 😉
    Erika

  • Kedves Erika, kitartast a kovetkezo napokra, remelem jol birod ezt a rettento idojarast. Valoban az elso honapokban ha nem muszaj akkor nem erdemes parfumot hasznalni, a kisbabanak fontos, hogy erezze anyukaja borenek illatat. De tenyleg nagyon ajanlom ezt a parfumot hiszen kifejezetten kisgyerekes anyukaknak ajanlott, probald meg tesztelni, de nalam is tudsz belole illatmintat kerni ha nem talalod sehol. Es szivbol ajanlom a parfumcenter csapatat! 🙂 Sok boldogsagot a kisbabahoz! Az en kislanyom 1 eves lesz es mar nem is emlekszem ra, milyen erzes volt, amikor pocakban volt 🙁

  • Én elméletileg jövő hét szombatra vagyok kiírva szülésre és már most gondolatban félre is tettem a kedvenc parfürmjeimet, mert nem akartam őket használni. A fiam születése után is hónapokig nem fújtam magamra illatot, mert valahol olvastam, hogy nem ajánlott. Még a hátralévő kis időben valahol megpróbálom megszagolni ezt az illatot és ha megtetszik, akkor meg is rendelem. Gondolom a Parfümcenter. hu megbízható webáruház (mert még nem rendeltem egyik webáruháztól sem), különben nem ajánlanád! 🙂 Köszönöm a tippet! További jó babázást! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter