Flower by Kenzo – parfümkritika

Régi Parfümblog olvasók most biztos felkapták a fejüket, hogy a 2000-ben debütált, és azóta az egyik legkeresettebb parfümök közé avanzsált Flower alias pipacsos Kenzo hogyhogy csak most kerül terítékre a blogon. Nos az ok egyszerű! 2000-ben engem is beszippantott a pipacsos Kenzo láz, mondjuk könnyű is volt, hiszen a volt anyósom az akkori Díva parfümériák egyikében dolgozott és ellátott minden földi jóval. Szóval kézbe kaptam ezt a kétség kívül kívül-belül egyedi parfümöt és bang! – már be is szippantott az akkor még elképesztően egyedinek és különlegesnek számító púderes-virágos illata.

flower-by-kenzo-perfume

Alberto Morillas, az egyik legjobb parfümőr mesterien hozta a modern nagyvárosi és a hagyománytisztelő múlt atmoszféráját, mely jellegzetesen olyan kenzós. A könnyed púderes illat a törékeny pipacs egyszerre hétköznapi és megfoghatatlanul egyedi illatát idézi, főszerepben az ibolyával, galagonyával és rózsával. A fekete ribizli villanása a fejjegyben izgalmassá teszi a púderes virágos akkordokat, melyet a vanília és a pézsma csak fokoznak. Az opoponax és a tömjén füstössége egy csipet fás felhanggal adják a Flower egyediségét, melynek titka a tökéletes harmónia és egyensúly. Mindenből csak egy kicsi, melyek tökéletesen simulnak egymásba. Nem kifejezetten keletiesnek mondanám az illatot, inkább tipikus Kenzonak, aki maga is “külföldiként” él mégis hű marad Japán gyökereihez és nem győzi a modern és a ójapán világot műveiben ötvözni, olykor meglepő és meghökkentő módon. Nos, nekem ez a varázslat mindig bejön, bár a Flower by Kenzo esetében a népszerűség rontott a rajongáson, 14 éve ez az illat beleivódott az orromba és mivel lépten-nyomon belebotlom, nekem már túl sok. Nem beszélve a 18 különböző változatáról, melyek azóta megjelentek.

Flower-By-Kenzo

Nem lehet szó nélkül elmenni a gyönyörű üvege mellett, no és engem teljesen megvett az az koncepció, miszerint a pipacs az üvegben úgy növekszik, ahogy egyre nagyobb az üveg mérete. Mestermunka!

Egy szó mint száz, a Flower by Kenzo kivívta a maga népszerűségét, korunk egyik parfümmérföldköve, melyet imádni és utálni lehet, de egy biztos: egyediségével mindent visz!

Keressétek az Iparfüméria.hu internetes parfümériában.



1 thought on “Flower by Kenzo – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter