Lush online exkluzív parfümök

Lush illatok rajongóinak maga a kánaán lesz ez a poszt!

Igazán jó hír a Lush Gorilla parfümök szerelmeseinek, hogy a Volume IV. sorozat teljes kollekciója kapható Magyarországon, sőt, a az exkluzív, csak online kapható darabok is végre elérhetőek itthon is, juppii! A helyzet az, hogy a teljes parfüm szekció úgy ahogy van, átalakult. Kívülről legfőként, és az eladási koncepció is érezhetően más irányt vesz, mint eddig volt. A parfümök egységes, letisztult, szerintem nagyon szép designt kaptak. 30 és 100 ml kiszerelésben elérhetőek szórófejes parfüm és tégelyes krémparfüm képében. Az üzletekben a kollekció 5 fő darabja érhető el, valamint pár régi nagy kedvenc, mint a Karma (részletes parfümlista a poszt alján), ezekről itt olvashatsz részletes beszámolót. Csak online érhető el számos kult, exkluzív parfüm, amely vagy egy régi, limitált illat újraélesztése vagy teljesen új koncepció. Ma ezekről az exkluzív, csak online rendelhető parfümökről lesz szó!

Princess Cottongrass

Elveszett svéd hercegnő ihlette parfüm, amely bár látszólag ellentmondásos, mégis egy szép kerek egész illattá simul össze. Zöld, friss, mint a frissen vágott fű, ugyanakkor élénk, finoman édeskés, szelíden virágos. Ibolya, neroli, fenyő, csalán, citrusok, geránium található benne. Erdei tündér, tavaszi fuvallat, svéd fenyőerdők…ezek jutnak eszembe róla. Szép, különleges, hölgyeknek ajánlom.

Icon

A nagyágyú! Wow! Mirha a javából. Rendkívül mély illat, balzsamos és misztikus. Bergamott és mandarin élénkíti fel a sötét jegyeket, érdekes játéka lesz így az orrnak, mert mire épp belemerülne a balzsamos-füstös jegybe, a citrusok finoman megcsiklandozzák az ember orrát. Persze, ebben is van narancsvirág (mint sok Lush parfümben), de a mirha mindent visz. Uniszex illatbomba!

Stayin’ Alive

Helló, helló 70-es évek, szűk gatyák és fülledt bulik! No meg helló vaníliás karácsonyi süti. Igen, ez mind egyszerre! Komolyan, kinek jut eszébe párba állítani a vaníliát és a verivert? Az abszolút édes-krémes jegyet az abszolút száraz jeggyel?! És működik. Totálisan ellenpontok, amelyek mentén felépül az illat. Fahéj, szantálfa, olibanum (tömjénolaj), citrom, virágos jegyek. A vetiver markáns, száraz, domináns illatú, melyet a vanília dob fel (olyan vaníliás cukor jellegű), s az illat lecsillapodásakor melegednek fel a fűszerek is, lesz az egész parfüm karaktere egyszerre fülledt, érzéki és nagy amplitúdón mozog. Füstös klubbok, szerelmek, kalandok, ugyanakkor meghitt, szerelemre, szeretetre éhes illat. Szeretem! (egyébként hasonlóan intenzív vanília-vetiver akkordot találhatunk a Lancome Hypnose-ban, Chanel Coco Mademoiselle-ben, Dolce & Gabbana The One-ban, Guerlain Shalimar-ban, Lolita Lempicka-ban, Gucci Rush-ban azzal a különbséggel, hogy ezekben a parfümökben a vanília hangsúlyosabb, a Stayin’ Alive-ban pedig a vetiver). Uniszex, bár a tömény vetiver miatt inkább férfiasabb.

Dear John

Másik nagy kedvencem a Dear John lett. Bújós,  meleg, intim illat, amolyan régimódi, rusztikus felhanggal, a szó legjobb értelmében. Finoman fás, aromás, melegen fűszeres illat. Mintha erdei házikóban üldögélnénk a kandalló előtt, hallgatva a pattogó tűz dalát, s forralt bort iszogatnánk. Szegfűszeg, lime, fenyő, vetiver, cédrus, kávé, koriander. Isteni! Uniszex.

Inhale – Exhale (parfümolajak)

Ha e két illatot összekeverjük, akkor a Breath of God parfümöt kapjuk. Az Inhale a játékos, gyümölcsös, élénk oldala, benne dinnye, rózsa, vetiver, neroli, szegfűszeg, bors, szantál, ylang-ylang. Az Exhale maga a Földanya: markáns vetiver, füstölők világát idéző szantálfa, boróka, citrom, cédrus, pézsma, ámbra. A két parfümolaj önmagában is hordható és egymással tetszőlegesen keverhető is. Jó móka, érdemes beszerezni őket! Uniszex mindkettő.

Love

A kollekció “végigkóstolásakor” abszolút szerelmem a Love lett! 2011-es illat, szóval már régóta fellelhető itt-ott. Úgy mondanám, hogy a Lush kedvencek vannak összegyúrva benne. Kicsi Karma, kicsi Breath of God, kicsi Sun. A Lush-ra oly jellemzően citrusos (citrom, bergamott), rózsás és fűszeres. A citromfű kiemelkedik a kompozícióból, összefogja a citrusos akkordokat. Piros alma kerek, gyümölcsös akkordja érik össze a rózsával. Picit szúr, picit éles a citrusokkal, de ettől lesz friss, könnyed és romantikus. Mint minden Lush illatban, itt is van egy csavar: fahéj és ylang-ylang. Épp csak annyira ütik fel a fejüket, hogy a szagélmény első pár pillanatában érezhetőek, majd mindent beborítanak a friss citrusok. Kis mélységet, testességet adnak az illatnak. A Love egy kis semmiség látszólag, de nagyon szerethető illat. Uniszex.

Furze

Furze..érdekes kis parfüm. A google fordító szerint a furze jelentése “európai sülzanót”. Kissé “harrypotteres”, nem? 😀 Szóval a Sülzanót egy létező cserje, élénksárga virágokkal. Aromaterápiás hatása ismert, a remény virága, a kiábrándultságot javítja. A Lush alapítójának kertjében növő cserje ihlette a parfümöt, bájos mimóza és nőies neroli alkotja, amelyek egy nagyon érdekes akkorddá állnak össze. A mimóza krémessége már-már kókuszos hatású, a citrusos felhang jól összecseng a nerolival, de ugyanakkor finoman édeskés is a geranioltól (rózsás, muskátlis jelleg). Krémes, édeskés és halványan friss, éles és zöld.

1000 Kisses Deep

Milyen lehet az illata 1000 csóknak, nyilván az igaz szerelem. A 1000 Kisses Deep komplex illat, amelyet hagyni kell kibontakozni, amihez idő kell, hogy elmélyedjen. Virágos, gyantás, krémes és szenvedélyes illat, középpontjában az osmanthus-szal (illatosfa), valamint a mirhával. Kissé éles vonalai vannak, karakán és határozott illat, a labdanum kifejezetten erős benne, finoman bőrös hatású, és persze finoman gyöngyöző citrusokkal kiemelve. Finoman földes karakterű, nehezen behatárolható illat. Uniszex, de talán inkább nőiesebb, mint férfiasabb.

The Smell of Freedom

Számomra kedvenc lett. Elsőre is meg utolsóra is… 🙂 A citrusok és a fás jegyek játéka finom fűszeres körítésben. Valóban egy szabad illat, könnyed, légies, ugyanakkor megnyugtató és friss. Fás jegyek, citromfű, gyömbér, jázmin, neroli, szantálfa, bors, szegfűszeg, oud, íriszgyökér található benne. Abszolút uniszex.

Tank Battle

Ismeritek Banksy graffiti művészt? Erőteljes társadalomkritikákat fogalmaz meg, meglehetősen menő. A Tank Battle parfümöt Tachowa és Banksy “csatája” ihlette. Az a bizonyos tartályra írt felirat, amely aztán dollármilliókat ért. A műalkotás, amely egy műalkotássokkal teli tartály maga. A Tank Battle erőteljesen pacsulis s ezáltal finoman földes-egzotikus, amely finoman bőrössé-balzsamossá válik a labdanum gyantától. Citrusok hada élénkíti fel, melyet geránium finomít. Uniszex, elgondolkodtató illat.

Flower’s Barrow

Az egyik legintenzívebb Lush illat. Mintha talicskával tolták volna a virágokat ebbe a parfümbe (haha, a neve kb ezt jelenti, virágtalicska). Túladagolt, élénk, intenzív, erőteljes. Főszerepért a muskátli hajtott, és meg is kapta, melyet a rózsa támogat (ők ketten mindig jegyben járnak, ha lehet, mert jót tesznek egymással). Fekete ribizli, kakukkfű és zsálya ízesítik, kissé gyógynövényes hangulatú. Bármikor bárkinek, aki tudja viselni, mert ehhez az illathoz kiállás, személyiség kell. Szerintem inkább nőiesebb, de nem szagoltam még férfi bőrén, szóval akármi lehet. 🙂

A jelenleg kapható, teljes Lush parfümlista

Üzletben kapható Lush parfümök:

Rentless

Kardamom Coffee

Amelie Mae

What Would Love Do

I’m Home (ez az öt illat az új sorozat, itt olvashatsz róluk)

Karma (szerelmem, itt olvashatsz róla)

Sun (itt olvashatsz róla)

Dirty

All Good Things (itt olvashatsz róla)

Sikkim Girls (itt olvashatsz róla)

Lust (itt olvashatsz róla is)

Breath of God (itt olvashatsz róla)

Smugler’s Soul

Csak online kapható, exkluzív darabok:

Stayin’ Alive

1000 Kisses Deep

Furze

The President’s Hat

The Smell of Weather Turning

Tank Battle

Icon

Imogen Rose (itt olvashatsz róla)

Kerbside Violet (itt olvashatsz róla)

Inhale

Exhale

Devil’s Nightcap (itt olvashatsz róla)

Princess Cottongrass

Flowers Barrow

Dear John

A parfümöket megtaláljátok a Lush üzleteiben, illetve a Lush online shopjában. Gyűjtőknek kötelező darabok, érdemes lecsapni rájuk, amíg kaphatóak, mert van egy olyan érzésem, hogy újabb és újabb darabokkal fognak kicserélődni.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter