Lush parfümök ? az új széria

A Lush 1 éve, a klasszikus parfümök után, megérkezett egy új kollekcióval is, mely abszolút szokatlan, sok esetben polgárpukkasztó. Üvegein képregényszerű mintáival, néha már-már valószerűtlen illat kombinációkat fedezhetünk fel. Olyanok, mint egy látomás, egy mese, vagy egy képzeletbeli kitalált történet.

Az új parfümök bevezetése is igen rendhagyóra sikeredett Nagy Britanniában. A Lush ottani dolgozóinak ugyanis rendeztek egy bemutatót az új illatokról. A bemutató során egy mezőre vitték ki őket, méghozzá naplementében, a háttérben odaillő háttérzenével. Az új széria illatait 1-1 kőtáblára csepegtették, és ezt szagolták meg a résztvevők, ez a szertartás szerű esemény volt segítségükre, hogy a kissé elvontabb jellegű illatok világába megfelelően beleélhessék magukat.

Ezek az illatok még a Lush klasszikus illatainál is személyre szabottabbak, abszolút viselőjüknek szólnak. Többféle kiszerelésben jelentek meg egészen 7 ml-től 92 ml-ig. Illatuk nem olyan erőteljes (cologne), de rendkívül tartósak. Mindegyik cseppentős kis üvegben kapható.

Kezdjünk is bele, jöjjenek az új kollekció tagjai.

2014-06-02 13.58.00

Elsőként nézzük a Hellstone-t. Egy brutális, erőteljes, karakteres föld-illat. Férfias, karizmatikus és kirobbanó, mint a vulkánból vagy a pokol mélyéről feltörő tüzes kövek. Szó szerint van benne valami ördögi. Összetevőit tekintve a vetiver a főszereplő, mellé társul még kömény, ambrette és méhviasz. Többen is érzünk benne földimogyorót bár állítólag az nem került bele, mégis nagyon különleges hatással ajándékozza meg viselőjét. Meleg, talán inkább télies hatását mindenképpen a már említett méhviasznak köszönheti. Bátor, mindennel szembeszálló férfiak illata ez, határozottsága nem ismer határokat. Az egyetlen parfüm az újak közül, melynek nem alkohol az alapja, hanem jojoba olaj.

Lush-Sikkim-Girls

A következő illatot nevezhetnénk akár a Hellstone női párjának is. A Sikkim Girls csábító és fűszeres, ebben is van valami ördögi. A legenda szerint a sikkim lányok nőies mozgásukkal, csípőjük táncával csábították el a férfiakat. Ez a csábítás tükröződik az illatban, nevezhetnénk akár a szofisztikált csábítás illatának is, hisz nagyon kifinomult és különleges. Úgy babonázza meg a férfiakat, hogy a közönségesség hatása még csak fel sem merül. Az illat fűszeres és orientális, tubarózsa és jázmin adják meg benne az alaphangot, a frangipanitól és vaníliától pedig még egzotikusabb és bujább lesz. Ez a parfüm nagyon indiai, testes, telt, kissé füstölő illatú, virágos és fűszeres egyben. Ha valami abszolút egyedivel akartok hódítani, akkor a Sikkim Girls a megfelelő választás.

Jöjjön ismét a Lush egy újabb férfiaknak készült alkotása, a The Bug. A parfüm megalkotója Simon Constantine a modern világ paranoid hétköznapjait ragadja meg. Megfigyelő kamerák, titkos rendőrség, pletykák, intrikák, a privát szféránkba betörő és abban turkáló hackerek és mindennapi félelmeink jelennek meg. Az illat szúrós, és nyers kezdése pont olyan, mint, amikor minden irányból kamerák szegeződnek ránk, bárhova lépünk ridegen és keményen figyelnek, rögzítik életünk minden pillanatát. Ez ellen a mesterkélten felépített világ ellen protestál a The Bug. Polgárpukkasztó, meghökkentő és figyelemfelkeltő illatának titka az elemi gyanta, szantálfa és fekete bors, egy kis galbanummal, labdanummal és tonkababbal kiegészítve. A harsány kezdés persze később balzsamos, aromás, fűszeres illattá változik. Örök lázadóknak mindenképpen javaslom a kipróbálását.

Itt a nyár, jöhet a Sun. Hogy mi jut róla eszembe? Tavasz, nyár, napsütés. Forróságban frissítő, kicsit fanyar, olyan mint egy limonádé, cukor és egyéb szirupok nélkül. Lüktető energiabomba, csupa vidámsággal. Az illat teljesen unisex, a benne lévő nagy adag mandarin egy felhőtlen, örömteli nyári napot juttat eszünkbe. A sok naranccsal, mimózával és szantálfával az örökké tartó nyár érzetét kelti. Lehetne akár fesztivál illat is, úgyis nyakunkon vannak már a nagyobbnál nagyobb nyári zenei események, a Sun pont ideális egy ilyen szabadtéren végigbulizott több naphoz vagy héthez.

Most jöjjön a nagy kedvencem, a Furze. Ez az illat maga a bohém báj. Mintha egy rekettyésben sétálnánk és a növények illata egy kis mimózával és nerolival keveredne. Kókuszos, vaníliás édessége a virágos jegyekkel egyszerre ötvözi a játékos ártatlan jókedvet a buja csábítás illatával. A kókusz igazi trópusi hangulatot varázsol, a Furze egy nyári csemege és egy üdítő koktél egyben, a növények illatának harmóniája a nyári meleggel.

A Sun mellett a nyár másik főszereplője az Euphoria lehet. Ez is unisex, ez is csupa napsütés és energikusság, csobbanás a citrusokba. Megalkotásához főként rózsaolajat és sok-sok nerolit használtak fel. Ennek pszichikai hatása is van, ugyanis a nerolit a gyógyászatban, aromaterápiában is használják, mivel nagyon erősen stimulálja az agyat. Elsőre fanyar, kesernyés illata igazi frissítővé alakul át a tikkasztó hőségben.

Gorilla-Perfume-Devils-Nightcap

Az ördög hálósipkája, vagyis a Devil?s Nightcap elsősorban férfiaknak készült. Földes és fás, mélyebb és sokkal komolyabb, mint a már fent említett 2 férfi illat. Földes, nyers illatába csipetnyi érzékiség vegyül, ugyanakkor rendkívül megnyugtató illat, van benne valami biztonságot sugárzó. A mondás úgy tartja, hogy az ördög nem alszik, ám most úgy tűnik mégis, mert ez az illat nem akar mindent letarolni maga körül. Persze ettől még marad a vad fékezhetetlenség, és a szabadság érzése, olyan mintha motorra pattannánk és neki vágnánk a Route 66-nek. Egy végtelen utazás illata, azé a szabadságé, amiben senki nem szól bele mit csinálsz, merre mész, ahol a magad ura vagy. És hiába próbálnád ezt az érzést megmagyarázni annak, aki fél és sosem mer nekivágni az ismeretlennek, te mégis megteszed, mert tudod, ez az, amire szükséged van, ez a tartalmas élet titka, amit gyávább embertársaink sosem ismernek meg és nem élnek át. Aromás illatát morzsolt gyógyfüveknek, narancsvirágnak és tölgyfamohának köszönheti. Ebbe vegyül a felásott friss föld illata egy kis ylang-ylanggal szelídítve, melyek úgy 20 perc elteltével édeskés jelleggel lágyítják az erőteljes aromák, gyógyfüvek illatát.

És végül extra nőiességével hódít a Flower?s Barrow. A dominánsan jelen lévő feketeribiszkét csodálatosan egészíti ki a rózsa és a geránium. A kakukkfű és zsálya pedig pikáns, kissé fűszeres jelleggel ajándékozza meg. Kicsit nehezebb, de rendkívül izgalmas illat, olyan mint egy virágokból és sövényből kialakított útvesztő. Kalandos, mint a labirintusból való kijutás és lehengerlő, mint egy pompás szín kavalkádban úszó virágmező. De ha más szemszögből nézzük, eszünkbe juthat egy régi skóciai kastély ódon falai közötti merengés is.

Az új illatokon kívül a Lush még füstölőkkel is megörvendeztet minket. Ezek közül választhatjuk a jázminos, ylang-ylang-osat vagy a levendulás szantálos füstölőt, amik szintén nagyon finomak és varázslatos keleti hangulattal ajándékoznak meg minket.

Szylwy



1 thought on “Lush parfümök ? az új széria”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter