2016 top 10 nyári parfüm a Parfümblog válogatásában

Valahogy észrevétlenül suhantunk át a nyárba, aztán néha bele az őszbe, meg tavaszba, úgyhogy kissé eklektikusan használom a parfümöket, úgy döntöttem, hogy nincs szabály, azt fújom magamra, amihez csak kedvem tartja. Így esett meg, hogy előszeretettel nyúltam a legkeletiesebb orientális-oudos illataimhoz is ugyanúgy, mint a frissítő kölnivizeimhez. Olyan jólesik most erős, élénk, cseppet sem nyári parfümökbe burkolózni, na! 🙂

top 10 nyári parfüm

1 Guerlain Pera Granita

Mert már nincs képem leírni, hogy a Mandarine Basilic-nél nincs jobb nyári parfüm a világon, ezért úgy döntöttem, hogy beújítok, és jött ez a gyöngyözően zamatos, üdén üde körteillat, amelyet imád a környezetem. Sajnos kevésbé tartós, mint például a Mandarine Basilic (esküszöm, nem írom le többet!), de mivel nyári illat, megbocsátjuk neki.

2 Carven L’Eau Toilette

E nyáron Carven lázban égek teljesen, egyszerűen nem tudok lemondani egyik Carven illatról sem a nyár kedvéért. A L’Eau Toilette megtestesíti mindazt, amit egy tökéletes nyári parfümtől elvárok: könnyed, éteri, nőies, légies, kecses, de mégis markánsan jelenlévő. Nagyon szeretem. Tökéletes irodai munkakörhöz!

3 Escentric Molecules Molecules 2

Az én mea culpa-m, a meglepetésem, amelytől én lepődtem meg a legjobban. Teljesen véletlenül a bőrömre fújtam, és bumm, már függő is lettem! Sokkal de sokkal szebben muzsikál rajtam, mint a Molecules 1, és ez a parfüm valóban azt műveli a környezetemmel, amit az agyon hype-olt 1 tesz: lépten-nyomon megállítanak, hogy mi ez az isteni illat. Nagy hőségben egyáltalán nem működik rajtam, kell egy kis hűvösség hozzá.

4 Estée Lauder Bronze Goddess 2016

A Mandarine Basilic (csak leírtam megint…) után a Bronze Goddess a másik olyan parfüm, amely én vagyok nyáron. Nem bírom ki, hogy ne legyen itthon. Szerencsére minden évben újra és újra kiadják (bár vigyázat, nem mindig ugyanaz az illata), idén szerencsére a 2008-as nagy kedvencemet remasterizálták, szóval bevonultam egy Estée Lauder szaküzletbe és szépen vettem egy üveggel a parfümből (meg hozzá egy testápolót és egy szemfestékpalettát…).

5 Diptyque Eau Moheli

Érdekes a viszonyunk…minimalista illat, egy egyszerű, lineáris ylang-ylang, ráadásul nagyon gyengécske sillage-zsal, és kb 0 tartóssággal. Mégis olyan finom egzotikus nyár illata van, úgyhogy inkább óránként frissítem vele magam, minthogy lemondjak róla.

6 4711 Acqua Colonia Blood Orange & Basil

Csak azért is leírom, hogy a Mandarine Basilic helyett idén nyáron a titkos kis befutó a 4711 kölnije volt. Brutál jó tartósság a bőrön, erőteljes, kerek aromák, és valóban frissítő juice. Meg fogom venni a sorozat többi darabkát is, mert olcsó!

7 Terry de Gunzburg The Glace Aqua Parfum

Amikor legutóbb a Madison parfümériában jártam Budapesten, kipróbáltam a legújabb Terry de Gunzburg illatot (mert valami elképesztően isteni egyébként mindegyik illata!), és teljesen levett a lábamról. Friss, szikrázóan élénk teás illat nagyvilági, luxus módon. Imádom, ahogy a Terry parfümökből kitör a flanc, a szó jó értelmében. Tökéletes minőség, igazi nyári kincs ez az illat.

8 Lush Sikkim Girls

Nem múlhat el évszak Lush illat nélkül. Előfordul, hogy bizony a bombasztikusan jó Karma szappanommal és testápolómmal illatosítottam magam nyáron, de ha Lush hiányom volt, akkor a Sikkim Girls-höz nyúltam. Pikáns, virágos, fűszeres, olyan nagyon “Lush-os”!

9 Prada Candy L’Eau

A Candy L’Eau lett a kedvencem a Candy sorozatból, és naná, hogy kifejezetten nyári használatra termett. Bőrre simuló, puhán púderes, kevésbé édeskés-cukros illat, benne vélem felfedezni a fiatal Prada lányt, aki bohókás, de mindig sikkes és elegáns.

10 Miu Miu Miu Miu

A Prada kishúgaként ismert Miu Miu első illata nagyon betalált nálam. Évszaktól, napszaktól és kortól függetlenül jól áll mindenkinek, egyszerre ultra elegáns és pajkos. Rajtam gyönyörűen muzsikál a gyöngyvirágos akkord, ha Miu Miu-t viselem, olyan nőiesnek és kifinomultnak érzem magam.

+1 Guerlain Ambre Eternel

Az a bibi, hogy idén nyár elején kaptam ajándékba egy üveg Ambre Eternel-t, és annyira csodálatos illat, hogy gyakorlatilag ahányszor 25 fok köré hűlt a levegő, annyiszor ugrottam máris feléje, hogy végre viselhessem. De tudom, hogy az ősz No.1 illata lesz számomra, úgyhogy majd oda fog számítani igazán 🙂

Itt elolvashatjátok az előző évek befutóit!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter