Guerlain Aqua Allegoria sorozat

“Allegória az egyik legtermészetesebb módja a költészetnek.” – Charles Baudelaire

Allegória, talán ez a szó nem cseng idegennek számotokra, gyakorlatilag szóképet jelent, amely egy elfont fogalmat jelenít meg (ha röviden, érthetően akarom leírni). A Guerlain ház 1999 óta 34 illatosított verset tárt elénk, melyet a természet ihletett, és melynek ereje és nagyszerűsége a frissességben és az összetevők nagyszerűségében rejlik. Az Aqua Allegoria (Víz Allegóriája, kvázi utal arra, hogy kölni jellegű a parfüm) sorozat minden évben egy új illattal jelentkezik, amely kifejezetten nyárra tervezett illat, és amely egy központi jegy köré épül, kvázi allegorikusan bemutatva azt parfümként. Ma már igazi klasszikusként tartjuk számon több darabját, amelyek még kaphatóak, de sajnos a legtöbb Aqua Allegoria parfüm 1-2 nyár erejéig kapható, éppen ezért sietni kell a megvásárlásukkal, mert elkapkodják.

aqua allegoria parfümblog

Nagy klasszikusnak és kedvencnek számít nem csak nálam, hanem világszerte a Mandarine Basilic, amely oly módon nyújt aromás-citrusos olfaktív élvezetet, hogy én egyszerűen függő vagyok tőle. A Pamplelune a grapefruit és a bergamott nászából született, friss, fanyarkás sziporkázó illat. A Herba Fresca az utóbbi idők legnépszerűbb uniszex zöld illata, kivételesen a sorozat olyan darabja, amely urak számára is hordható, benne aromás zöld és citrusos jegyekkel, mint menta és zöld tea gyöngyvirággal és ciklámennel. 2014-es év nagy kedvence volt a Limon Verde, a Zöld Citrom, amely egy trópusi kert illatát idézi fel vízeséssel, dzsungellel, és gyümölcsökkel.

aqua allegoria3

Az utóbbi időkben a parfümériák polcain megtalálható Aqua Allegoria újdonság mellett egy igazi exkluzív illattal is jelentkezik a sorozat, amely nem kapható a legtöbb parfümériában, csak a reptereken és a kiemelt partnereknél, ezzel is növelve a sorozat ázsióját.

aqua allegoria pamplelune

Az idei Aqua Allegoria illat olyan zamatos, mintha a Heszperidák kertjéből pottyant volna közénk: a lédús és élénk akkordú körte savanykás jegye köré sereglett friss citrusok és bársonyos virágok egyszerre nyújtanak frissítő és érzéki élményeket, kifejezetten azok számára, akik a nagy nyári melegben, a város szívében sem óhajtanak lemondani a hedonista élvezetekről, de mindezt látványosan nyárias, friss formában kívánják élvezni. A Pera Granita éppen ebben jó: egyszerre élénkít és izgat, rendkívül kellemes az orr számára. Granita: frissítő pezsgős nyári desszert, amely gyöngyözően kacagtató és élénkítő egyszerre. Viselni pedig kész élvezet, a Pera Granita képében.

pera granita parfümblog

Ha pedig utazunk külföldre, érdemes “levadászni” a sorozat legújabb, exkluzív illatát, a Rosa Pop-ot, amely egy légies, könnyed rózsacsokor, akár a harmat, melyet a piros bogyós akkordok felráznak szó szerint. Nagyon szeretném kipróbálni, ha minden igaz, lesz rá lehetőségem a reptereken, jelentkezni fogok, ha sikerül.

Én csak egyet bánok, hogy nem kezdtem el időben gyűjteni az Aqua Allegoria parfümöket, mert beszerezni a régebbi darabokat szinte már lehetetlen, ezért érdemes minden évben az aktuális darabot megvenni, szerintem egészen barátságos áron beszerezhetőek.

Andrea



4 thoughts on “Guerlain Aqua Allegoria sorozat”

  • A Váci utcai Douglas-ban nézted? Ott több féléből is szoktak tartani, illetve érdemes megkérdezni őket, hogy nézzenek utána, melyik üzletükben kapható.

  • A “zöldségesek” 😀 nem a kedvenceim de a Teazurra isteni, gondolkodom a beszerzésén.
    A sorozatot üzletben kizárólag a Douglasban lehet megvásárolni, legutóbb meg akartam illatolni a Pera Granitát, de már elfogyott..gyanítom az összes Douglasban nincs már..reotérre meg nem fogok menni mostanság. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter