Miu Miu, az új parfüm!

Vannak olyan parfümök, amelyek már akkor kult illattá válnak, amikor még csak hallani lehet róla, hogy megjelennek. Pontosan így volt ez a Miu Miu designer márka első parfümjével, amely nemes egyszerűséggel a Miu Miu nevet kapta a keresztségben.

MIU_MIU_BTS_11

Nem mindenkinek nyilvánvaló (nekem sem volt az), hogy a Miu Miu a Prada divatház kistestvére. Alapítója az a Miucca Prada (becenevén Miu), aki a 70-es évek óta vezeti a családi örökségű Prada divatházat. Sikerre vitte az akkor még igen szűk, olasz piacon mozgó kis manufaktúrát, olyannyira, hogy ma már a világ egyik legnevesebb designer cégének számít. De Miucca érezte, hogy neki is lépnie kell az új irányzatba, miszerint egy kvázi oldalágként olcsóbb, megfizethetőbb, fiatalosabb vonalat kell nyitni, amely a nagy zászlóshajó márkába vezeti majd be a vásárlóközönséget. Így született meg 1993-ban a Miu Miu. Csodák csodája, pár éve a kistestvér igazi önálló nagylánnyá cseperedett, és bár még nem akkora “márkának” számít, mint a Prada, mégis egyre többször hangos a divatvilág a kissé provokatív, innovatív Miu Miu kollekcióktól. Így nem csoda, hogy a márka megérett arra, hogy a parfümpiacra is betörjön.

miu moi parfümblog

Már tavaly elcsíptem a kampányból részleteket az interneten, és az üvegre elég volt vetnem egy pillantást, hogy beleszeressek. Aztán napvilágra kerültek az összetevők is, és rádöbbentem, hogy bizony a Miu Miu nem tréfál: extravagáns, figyelemfelkeltő illattal fog előrukkolni, hadd szóljon.

“A Miu Miu az ellentmondásokkal teli hölgyek kedvenc márkája, akik intelligensen frivolak, féktelenül jókedvűek, komolyan könnyelműek, nőiesen feministák. Miuccia Prada tudja a titkot: a divat nem felszínes, hanem közvetíti a körülöttünk levő világhoz való viszonyunkat. Az identitás megalkotásának ereje – elismerni, kifordítani és megszegni a szabályokat – a Miu Miu kiváltsága. Függetlenségének deklarációja. Ő Egyedül ő határozza meg a saját napirendjét, nem engedelmeskedik senkinek. Stílusa is ezt testesíti meg, egyszerre gyengéd és erős, kifinomult és vagány, visszafogott és harsány.”

Ugyanaz a Daniela Andrier parfümőr álmodta meg a Miu Miu illatot, mint aki a többi Prada illatot, és újra valami igazán izgalmasat alkotott. A Miu Miu az ellentétek játéka: klasszikus és modern, provokatív és kifinomult, de egy biztos, hogy megfoghatatlan, beskatulyázhatatlan.

Mert a Miu Miu egyszerre idézi fel bennem a pajkosságot, merészséget, kacérságot, és a végtelen kifinoltságot és luxust. Iskolapéldája annak, milyennek is kell lennie egy valódi designer parfümnek, amely nem lohol a parfümdivat nyomában, hanem maga által kitaposott úton haladva teremti meg azt. Éppen ezért a bátorságért külön tapsvihar illeti meg Miucca Prada-t, és Daniela Andrier-t, mert úgy mernek újat mutatni, hogy közben fittyet hánynak bárminemű trendnek, kínzóan korlátozó marketingnek. Mert napjainkban nem igazán népszerűek a gyöngyvirágos-zöld tónusú parfümök, nehéznek, “öregesnek”, nem eléggé fiatalosnak vagy modernnek találja az édes-virágos-gyümölcsös-pralinés-vaníliás illatokhoz szokott közönség. De a szakma, és a niche vagy művészi parfümökre szakosodott parfümhasználók örömmel üdvözölték a Miu Miu kiszámíthatatlanságát.

“Miuccia Prada a kiszámíthatatlanság nagymestere. Elegyíti a közönségest az ultra-kifinomulttal, hogy valami meglepőt és tudatosat hozzon létre, de sosem mesterkéltet. Prada inspirációjából merítve Daniela Andrier parfümőr az ellentétekről készített tanulmányt. Elegáns, érzéki virágillattal indít mely gyöngyvirágból, igazi jázminból, rózsakivonatból és szintetikus zöld jegyekből áll. A lágy, friss, naiv illattal szemben áll a mély földes tónusú háttér: az Akigalawood® fás, borsos illata. Az Akigalawood® borongós misztikumot tesz a virágillat apró szikráihoz. A meglepő kombinációt természetesnek és időtlennek érezzük – virág és föld – de a sokoldalú eljárással létrehozott hatás totálisan időszerű, egy alkímiai bűvészmutatvány. A végső hatás csillogó és visszafogott is egyben: nagyon Miu Miu.”


MIU_MIU_BTS_14

A gyöngyvirág nyitja az illatot a citrusokkal, szinte kipezseg az üvegből, imádom, istenien törékeny, krémes és nagyon gyöngyvirágos egyszerre, maga az időtlen elegancia. A jázmin megjelenése még csak fokozza a hatást, a zöld jegyekkel teljesen a gyöngyvirág illatára játszik, elképesztően elevenné, élővé teszik azt. Az akigalafa viszonylag új összetevő, nem is nagyon találkoztam még vele, itt a púderes (rózsa, fehér pézsma) olvad össze, érdekes földes felhangja van, más mint a már megszokott meleg-száraz fás jegyeknek, az illatnak mélységet ad. Pont e kettősség izgalmas ebben az illatban, egyrészt légies, ultrafeminin valamint karakteres és testes illat.

Miu Miu 50ml bottle

Az üveg is igazi ellentmondás: a Miu Miu ikonikus steppelt selyemszövetére utal, a kis fehér gallér kacérságát, valamint az üveg hűvösségét töri meg a túlzóan, szinte napként sugárzó piros kör. Imádok ránézni, kézbe fogni. A bőrömön közepesen tartós, de ez most nyáron igaz (tapasztalom, hogy az évszakok változásával a tartósság is változik), hatósugara egészséges keretek között marad, azaz illatcsíkot csak pár méterig húzunk magunk után, de illatnyom garantáltan marad utánunk a liftben, szobában.

Nagyon vártam a Miu Miu-t, nagyon bejött, nagyon szeretem, számomra az egyik nagy Ő illat, de azt tudni kell, hogy én szeretem és tudom viselni a gyöngyvirágot, mert bizony ehhez egyfokú érettség kell…félre ne értsetek, nem korhoz kötött érettségre gondoltam, hanem arra, amikor valaki hosszas parfümkóstolgatás után rájön, hogy egy gyöngyvirágos parfüm milyen csodálatos tud lenni egy nő bőrén, nem véletlen hogy az örök ikon, és a megtestesült elegancia iskolapéldájaként említhető Lady Diana is gyöngyvirágos parfümöket használt. Tehát mindenkinek ajánlom, hogy tegyen egy próbát bőrön, és figyelje meg a reakciókat, figyelje meg, hogy ha csinosabban van felöltözve, akkor hogyan passzol hozzá az illat, és tekintsen úgy rá, mint egy luxuskiegészítőre, amely egy egyszerű outfitet is képes feldobni. Nálam abszolút kedvenc!

Már kapható a parfümériákban a következő kiszerelésekben, irányárakon:

Miu Miu EdP 30ml             18000 Ft

Miu Miu EdP 50ml             25400 Ft

Miu Miu EdP 100ml            34000 Ft

Miu Miu tusfürdő 200ml     9900   Ft

Miu Miu testápoló 150ml   20100 Ft

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter