Beauty és környezetvédelem, avagy hogyan lettem véglegesen Lush-függő

A Parfümblogon rendszeresen olvashattatok beszámolókat, teszteléseket, “kipróbáltam”-kritikákat a Lush márka termékeiről. Az a helyzet, hogy a Lush szép lassan (na jó, nem is olyan lassan, hanem hamar) meggyőzött arról, hogy miért is jó, ha az eddigi, berögzült szokásaimhoz passzoló beauty termékeket lecserélem a teljesen innovatív, ökotudatos és nagyon is a bolygónkért tenni akaró Lush produktumokra cserélem, melyek nem mellesleg frissen, kézzel készített termékek. Külön csodálatra méltó, ahogy a márka alapítói, és az egész csapat világszerte azon dolgozik, hogy hogyan lehet fenntartható, valóban a bolygónkkal összeegyeztethető kozmetikumokat gyártani, minél kevesebbet kiszipolyozva a Földet. Kezembe vettem az új tavaszi Lusk kiadványt, és jó volt olvasgatni Simon és Mark Constantine, a márka tulajdonosainak gondolatait, vezérelveit. Inspiráló, megnyugtató és tettekre ösztönző.

lush1

Megtértem! Észrevétlenül azt vettem észre, hogy már szinte minden, testem ápolására, kényeztetésére szolgáló kencém Lush, és ha valamelyik véletlenül nem az, akkor erős diszkomfortérzetem támad és sürgősen le kell cserélnem azt egy Lush termékre. Mert azt tapasztaltam, hogy a bőröm (is) hihetetlenül hálás érte, én pedig egyszerűen élvezetet lelek abban, hogy a Lush különleges illatú, állagú termékeit használom. És nem csak én, hanem az egész családom. Az már “alap”, hogy a kislányom a Fun szappannal fürdik és mos hajat, időnként levág egy kisebb hisztit egy-egy fürdőgolyóért (persze, csak a felét kaphatja meg…), vagy a mókás tusolózseléimmel játszik és fürdik, ha kikutatja és kezet mosni csakis a Karma szappannal hajlandó, mert ahogy ő mondja: Anya, illata van! 😀

Karma szappan
Karma szappan

Sajnos a szülés után teljesen átrendeződtek a hormonjaim, és ezzel együtt sajnos kiderült, hogy az addig bevált golyós deóm már mit sem ér, ha izzadsággátlásról van szó. Úgyhogy szépen körülnéztem a lush.hu oldalán, milyen desodorra cserélhetném ki. Az Aromaco szilárd tömbre esett a választásom, amelyben a szódabikarbóna a felelős a szagok elnyelésért, pacsuli illatosítja, varázsdió és ecet pedig csökkenti a pórusok átmérőjét. Gyerekek, egy csoda! Reggel elég a kicsinyke kis tömbömet 2-3x végighúzni a hónaljamon, és nap végén sincs semmilyen kellemetlen illat, izzadás. Abszolút kompatibilis bármilyen parfümmel, mert friss, kissé fanyarkás illata teljesen semleges. Én egy picike kis tömböt használok már minimum 2 hónapja, és még bőven van, szóval még olcsóbb is, mint a hagyományos deók. És hogy hogyan lehet Lush-t Lush-sal újrahasznosítani? Hát úgy, hogy a kis Aromaco tömbömet egy régi tusolózselé műanyag dobozkájában tartom.

Aromaco deo
Aromaco deo

Szinte élvezetet lelek abban, hogy egy már megszokott kozmetikumot valamilyen más formában próbáljak ki. Például az Aromaco szilárd deo tömb teljesen más, mint egy műanyagba vont golyós deo, szokatlan, de jó. Vagy például a Fun gyurmaszappanok, amelyekből tényleg csak egy csipet kell egy tusoláshoz, hajmosáshoz, mennyi, de mennyi vizet lehet megspórolni az előállításukkal. Vagy a legmeglepőbb újítás, a szilárd samponkorongok, amelyek külön csomagolást sem igényelnek (pont a pucér termék a lényeg, minél kevesebb hulladék keletkezzen), és nagyon mókás velük hajat mosni, kicsit kizökkent a megszokott rutinból. Ráadásul az imádott Karma illatból is készült már szilárd sampon, szóval must have!

Karma szilárd sampon
Karma szilárd sampon

Én imádom, hogy a fürdőszoba nálunk állandóan Lush illatban úszik (egyrészt azóta nem kell illatosítással bajlódnom, másrészt ki ne akarna Lush illatot az otthonába?!), de akkor is nyugodt szívvel ajánlom a valóban intenzív illatú termékeket, amikor más parfümöt szeretnénk használni, mert bár finom illatnyomot hagynak a bőrön, az nagyon testközeli intenzitású, és elfér más parfüm, amely viszont nagyobb hatósugárral rendelkezik. Kivéve a Karma testápolót, ami valami istenien intenzív, nagy örömére azoknak, akik ezt a parfümöt használják, mert a Karma szappan, testápoló és a parfüm együttes hatása ultratartós illathatást eredményez. Én ha este használom őket, akkor a pizsamám, ágynemű napokig Karma illatban pompázik, és én ezt szeretem 🙂 A Karma Kream testápoló nagyon gazdag, nagyon tápláló, kis mennyiségben is bőven elég felvinni. Az ára elsőre kissé drágának tűnik (6050 FT/225 g), de én egy tégelyt hónapok óta használok és egy designer parfüm testápolója is minimum kerül ennyibe, úgyhogy megéri! Ráadásul, mint minden Lush műanyag tégely újrahasznosítható!

Karma Kream
Karma Kream

Előző posztban olvashattatok az új fogporokról, fogtablettákról. Azóta is használjuk őket, a “Tündérport” Pollival közösen – imádom az epres ízét, a párommal pedig a Bling és a Miles of Smile-on osztozunk. Csak magamat ismétlem, nagyon szokatlan élmény volt a fogkrémek után, de mókás. Kifejezetten élvezet velük fogat mosni. Nekem hiányzik a mentol, így én inkább a Miles of Smile-t használom leginkább.

IMG_1866
Fogtabletták, és fogpor

Végül egy igazi kis jolly joker-t mutatnék be, amelynek mindig kell itthon lenni, bár nem nehéz ezt megoldani, mert elég pár évente vennem egy kis flakonnal, annyira minimális mennyiség kell belőle: ez pedig a Lemony Flutter! Micsoda sokoldalú csodakrém! Elsősorban körömágy puhító, de néha terápiaszerűen kézkrémként használom, vagy olyan helyekre kenem, ahol gyors regenerálás szükséges. Gazdag, jó zsíros (shea vaj) állagú, isteni citrom aromával (tudjuk, hogy a körömágynak és a körömnek a legjobb barátja), hamar felszívódik, és csodát művel. Fektess be egy tégelybe, és élvezd sokoldalúságát. (2690 Ft/50 g)

lush lemony flutter

Kissé elkeserítő volt olvasnom Simon Constantine, a Lush parfümőrének beszámolóját arról, hogy anno kezdőként mit tapasztalt az illóolajok, alapanyagok világában. Azt gondolnánk, hogy ahol természetes alapanyagokat hirdetnek, ott baj nem lehet, pedig de! Sőt! A plusz profit érdekében az alapanyag gyártók simán hamisítják, felhígítják olcsó összetevőkkel, vegyi anyagokkal, mi pedig bátran használjuk azokat különböző termékekben.  Talán az volt az, ami végül meggyőzött abban, hogy a Lush termékeit használjam nap mint nap, amikor meggyőződtem arról, hogy csakis fenntartható gazdaságból, fair trade kereskedelem által vásárolt alapanyagokkal dolgoznak. Érdemes megnézni ezt a videót, amelyben azt a helyi termelőt mutatják be, ahonnan a Lush vásárolja a rózsa abszolútot.

Itt pedig azt nézhetitek meg, hogyan készül a Sex Bomb fürdőgolyó…órákig tudnám nézni 😀

Végül pedig kis színesként ajánlom figyelmetekbe a Lush (csomagoló) kendőket, teljesen odavagyok értük, mert  mi sálként is használjuk őket, de a videóból az is kiderül, hogy akár kis hátitáska is lehet belőle, nagyon jó!

Csak bíztatni tudlak benneteket, hogy látogassatok el valamelyik Lush üzletbe (sajnos csak Budapesten lehetséges), próbálgassatok ki mindent, szagolgassatok, nyugodtan kérjetek tanácsot, én képes vagyok órákig molyolni az üzletben, ha végre “felszabadulok”. Ha pedig rendelni szeretnétek, akkor irány a webáruház a www.lush.hu oldalon.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter