Újdonság: The Body Shop Red Musk

Itt a Parfümblogon már megszokhattátok, hogy mindig először értesülhettek a The Body Shop új illatairól. Most érkezett meg a várva várt új “Musk” darab, a Red Musk, mely rendhagyó módon a csábítás és az érzékiség esszenciájaként kívánja levenni az urakat a lábukról. Mint már olvashattatok róla a Parfümblogon, a TBS ikonikus illata, a White Musk megjelenése óta (1981) az egyik legkedveltebb pézsmás (mósuszos) illatok közé tartozik, és egyedüliként szerepel azóta is a TBS kínálatában. De nem csak a White Musk kapható, hanem évről évre újabb és újabb arcát ismerhetjük meg a szintetikus TBS pézsmának, köszönhetően a limitált illatoknak, melyek mindig újabb koncepciók alapján újítják meg a White Musk illatát. Ilyen illat volt a White Musk Libertine, a White Musk Smoky Rose, vagy a nyári sláger a White Musk Sun Glow.

Red Musk Box 100 ml v2 & Box HR_INRMKPJ005

 

Mi inspirált, amikor megalkottál egy csak fűszernövényekből álló illatot?
Egy olyan illatot szerettem volna, ami nem azt a tipikus ?lányos lány? vonalat képviseli, hanem túlmutat a megszokott konvenciókon. A fűszerek érzékiségén és melegségén keresztül közelítettem a nőies vonal felé.
Miért választottad a borsot, fahéjat és a dohányt?
A borsot éles illata miatt használtam valamint azért, mert tökéletes ellentettjét képezi a fahéj melegségének. A dohány
pedig megadja az illat lágyságát.
Volt valaki, aki inspirált az illat létrehozásakor?
Az illat megalkotásakor Almodovar Tűsarok című filmje inspirált. Almodovar filmjeiben a nők központi szerepet kapnak, valamint gyakran viselnek pirosat, amivel még jobban kiemeli az érzékiségüket.” – Corinne Chachen parfümszakértő

A Red Musk más mint a megszokott Musk vagy éppen TBS illatok, hiszen a pézsma mellett kizárólag csak fűszerek szerepelnek az illat összetevőiben, nem használtak fel virágos jegyeket, ami a mai parfümdivatban elég meglepő. A fejjegyben lévő bors élessége és pikáns akkordja az illat ragyogásáért felelős, a szívjegyben lévő fahéj édes mégis pikáns illata ellenállhatatlanul érzéki, míg az alapjegyben lévő dohány – mely főként férfiaknak szánt illatokban szokott szerepelni – a már megszokott szintetikus pézsmával egyszerre puha, púderes és füstös.

Red Musk Bottles 60 100ml  P oil HR_INRMKPJ002

Meg kell hogy mondjam, valóban más a Red Musk, mint az eddigi TBS illatok, tetszik az az elhatározás, hogy mernek kitérni a divatos illatok ösvényéről, és valami igazán pikánsat alkotni, mely lehet, hogy a gyümölcsös-virágos parfümökhöz szokott közönség orrának szokatlan lesz. Pedig nekem elhihetitek, hogy a karakteres jegyek mellett a Red Musk egy igazán komfortos, alapvetően száraz, pézsmás illat, melynek igen jót tesznek a fűszeres, egzotikus jegyek. Szexi és elegáns egyszerre, nyugodtan használható hétköznapokon is, akár irodában akár más munkahelyen.

Próbáljátok ki! A The Body Shop oldalán megtaláljátok a részleteket!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter