Top 10+10 téli parfüm 2015

Bár ebben a hónapban volt jó pár Top 10 lista, mégis az évszakonkénti toplista elmaradhatatlan, már csak magunk miatt is, mert egyrészt imádjuk az illatainkat csoportosítani, másrészt jómagam is “falom” az ilyen válogatásokat.

top 10 téli parfüm

Tél. Nem szeretem, de van benne mégis sok jó. Az, hogy ilyenkor aztán bátran adagolom a parfümöket, gyakorlatilag bármit, bármikor – igen, azon is kísérletezek, hogy a nyári, friss illataim ilyenkor hogyan működnek rajtam. De azért a nehéz, nagyasszonyos parfümjeim ilyenkor domborodnak szebben a bőrömön, na. Összegyűjtöttük tehát azokat az illatokat, amelyeket a leginkább szerettünk használni idén télen.

Andrea:

Guerlain Shalimar Souffle de Parfum

Oké, tudom, minden válogatásban benne van, de mit csináljak, ha odavagyok érte?

Nivea Nivea Eau de Toilette

Hah, szerencsés vagyok, kaptam egyet ajándékba és hmmm, isteni Nivea illat! Hamarosan olvashattok róla a blogon.

Trussardi My Scent

Ajándékba kaptam egy kedves ismerősömtől, és nagyon szeretem hordani. Modern virágos illat, igazán feldobja a napom! Hamarosan bővebben a blogon!

Serge Lutens Feminite du Bois

Aztaleborultszivarvégit! Na ez kérem a KLASSZIKUS, csupa nagybetűvel. Idézem egy kedves illat-barátomat: a Lutens illatok választják meg viselőjüket. Mert valóban viselni tudni kell. Hamarosan a blogon!

Mauritz&Wirtz 4711 Acqua Colonia Blood Orange & Basil

Játéknak indult, hogy tél közepén egy ilyen tipikus nyári, frissítő illatot tesztelek, aztán azt vettem észre, hogy állandóan felé nyúlok, és ezt viselem. Nyáron is tuti sláger lesz, mert nagyon jó kis “cucc”! Bővebben itt!

Etat Libre d’Orange Dangerous Complicity

Az ELDO illatok nagyon egyediek, de nem mindenki számára hordhatóak a hétköznapokban. No, a Dangerous Complicity ha kap kritikát, akkor az az, hogy túl mainstream, haha de ez nekem most jó, mert tényleg egy nagyon könnyen viselhető izgalmas, dögös illat.

Lush Vanillary

Ha van szezonja az egyik legjobb vaníliás illatnak (a Vanillary-nak), akkor az a tél. Nyami, finom édes, igazi vanília illat. Bővebben itt!

The Body Shop Frosted Plum

Bár mindhárom limitált kis illatosított varázsgömb megvan, az én bőrömön a Frosted Plum a legjobb! Nagyon finom, és tartós illat, itt olvashattok róla, sőt, még videó is készült a beszámolóról. 🙂

Valentino Donna

Legszívesebben fürödnék ebben az illatban. Elegáns, olaszos bőr és cinkosan édes illat, mestermű üvegben. Itt olvashattatok róla.

Marc Jacobs Decadence

A tavalyi év egyik szenzációja,  melyből mi sem maradhattunk ki. Lehengerlő, elemetáris erővel letaglózó illat, mely új utat mutat a MJ illatok között. Bővebben itt!

Winter-Love-hd-wallpapers1

Szylwy:

Idén télen ismét új kedvencekre leltem, és most épp szeretem a telet, a hideget, a havat és mindent, ami ezzel jár. Azt pedig főleg, hogy végre intenzív, erőteljesebb illatokat viselhetek.

A Putain des Palaces az ELDO finom, lágy és pihe-puha, téli parfümje. A bőrös jegyek, gyömbér és mandarin egész diszkréten mutatkoznak meg benne. Az illat főszereplője pedig a púderes ibolya, egy kis rózsa, gyöngyvirág és pézsma társaságában. Egyszóval finom, nőies és csodaszép.

Burberry Body Tender maga a bűbájos téli romantika. Mintha egy pihepuha rózsaszín kis kabátkában sétálnánk, amire ráhullanak a napsütésben megcsillanó hópelyhek. A legszebb Burberry illat szantálfával, őszibarackkal, almával és rózsával, ami mellől a meghitt nyugalmat árasztó tea sem hiányozhat. A kasmírfa, pézsma és vanília akkordjai pihe-puha tisztasággal lepnek meg. Mint egy tündérmese, olyan szép.

DKNY Be Delicious Skin Hydrating Eau de Toilette illata, annyira lágy és könnyed, melyet csak közvetlen közelről érzünk. A test melege, a bőr puhasága, meghittség találkozik púderes ibolyával, magnóliával, érzékekre ható tubarózsával és vörös rózsával, valamint szantállal és fás jegyekkel. Ez az illat eszembe juttatja, ahogy erdő középen egy romantikus kis faházban ülök a kandalló előtt, ropog a tűz, kívül pedig nagy pelyhekben hulla hó. Egyszerűen csodálatos.

Guerlain Shalimar Souffle de Parfum, az egyetlen Shalimar ami igazán közel áll a szívemhez. És hogy miért ilyen zseniális? Mert Thierry Wasser parfümőr neve fűződik hozzá, és mert igazán bársonyosan, simogatóan télies. A pézsmával burkolózó narancsvirágos, jázminos és vaníliás illat a tél királynője, mint egy hosszú ezüstös szőrmébe öltözött hercegnő, aki épp a mesebeli hintójáról szállt le.

Terry de Gunzburg Ombre Mercure Extreme a legtartósabb, legpúderesebb niche illata az évszaknak. Ibolyalevél, írisz, pacsuli és benzoegyanta bársonyosan, krémes, púderes, meleg, balzsamos illata elegánsan és meghitten hódít.

Carner Barcelona Rima XI-ét a spanyol költő Gustavo Adolfo Becquer egy versének 11. versszaka ihlette. Érzékiséggel, bársonyos, szexis, édes, krémes mivoltával egy gyönyörű téli illatot ismerhettem meg. A koriandernek, szerecsendiónak, fahéjnak és kardamomnak köszönhetően nagyon izgalmas fűszeres oldalát mutatja meg. A vanília, szantál, benzoégyanta, pézsma illata a leghidegebb télben is felmelegít, megbabonáz, érzelmekkel tölt el.

Az új és megosztó Marc Jacobs illat, a Decadence pont ebbe a hideg évszakba visz nagyvilági csillogást. Sáfrány, írisz, zamatos szilva, jázmin, papirusz és vetiver illata kísér el minket erre a luxussal és fényűzéssel átitatott időutazásra.

Yves Saint Laurent Opium Vapeurs de Parfum ragyogó, szép és elegáns, teljesen más mint az anyaillat, sokkal könnyedebb, testhezállóbb illat. Narancsvirág, narancs, jázmin, benzoégyanta, tömjén, fás jegyek, szerecsendió, pacsuli és ámbra….csak, hogy legfontosabbak említsem belőle. Csupa szép, téli összetevő. Amolyan jégkirálynős, hercegnős illat, mint egy álomszép téli tündérmese.

Az én legcsodásabb téli parfümöm a Reminiscence Tonka, a Francia Riviéra téli megjelenítője, stílusos és édesen simogató. Mézes, mandulás, tonkababos, ánizsos, vaníliás illata a leghidegebb időben is felmelegít.

Ha szereted az igényes, meleg vanília illatot, de irtózol a túl gejl, édes parfümöktől, akkor feltétlenül próbáld ki Atelier Cologne Vanille Insensée-t. Igazi kuriózum, hisz a tölgynek, vetivernek, mohának köszönhetően fás és földes, a koriandertől fűszeres, a jázmintól és vaníliától pedig simogató, meleg és nőies. Zseniális.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter