Burberry Body Tender – parfümkritika

Imádom azokat a pillanatokat, amikor egy új illatot fedezhetek fel, és az az illat ráadásul beletalál az ízlésembe, vagy éppen a bőrömön viselkedik nagyon szépen. Szerintem egy parfümrajongó ezekért a pillanatokért bolondul. A télies tavasz nem kedvez a vidám, könnyed tavaszi parfümök kipróbálásának, egyszerűen nem tudom olyan felhőtlenül viselni őket hófúvásban, mint verőfényes, madárcsicsergéses tavaszi reggelen.

Burberry Body Tender parfüm
Burberry Body Tender parfüm

A napokban új illattal ismerkedtem, mely igencsak megdobogtatta a szívem, és az idei tavasz egyik kedvence lett nálam. A Burberry nagy sikerű Body parfümjének 2011-es debütálása hatalmas sikernek bizonyult, részben köszönhetően a rendhagyóan közvetlen promóciónak (gyakorlatilag a Burberry mindenkinek, aki kérte küldött postán mintát) valamint a jól eltalált illatnak és kampánynak. Az Eau de Parfum, Parfum Intense és Body Rose Gold után idén tavasszal jelenik meg a Body Tender. Nos, ez a lágy Body férkőzött bele az orromba úgy, hogy napok óta csak ezt kívánom.

A Body számomra kissé erőteljes barackosan édeskés fás illata túl erőteljes, nem győzöm kivárni a leszáradást, hogy a puha púderes-fás akkordokat élvezhessem, nos a Body Tender pontosan úgy viselkedik a bőröm a kifújás első pillanatától kezdve, amit a Body-nál hiányoltam. A fejjegyben elhelyezett citrom és alma kifejezetten jót tett a kompozíciónak, hiszen a Body Tender a Body alapjaira, arculatára épül, csak Tender mivoltának megfelelően sokkal lágyabb, puhább és finoman diszkrét illatot eredményez, mint az anyaillat.

Body Tender üvege
Body Tender üvege

” A Burberry Body-nak mindig is az volt a célja, hogy olyasmit alkosson, ami visszatükrözi a Burberry lány valamennyi jellemvonását. A Body Tenderrel a lágyabb, játékosabb énjét szerettük volna felfedezni és átadni, így mind az illat, mind a kampány ezt a könnyed nőiességet fejezi ki. Cara természetes szépsége és vibráló energiája villan fel London fennkölt építészeti háttere előtt.” – nyilatkozott Christopher Bailey a Burberry kreatív igazgatója.

És valóban nagyon pezsgő, játékos és egyben lágyan nőies illat a Body Tender, tökéletes tavaszi illatos kiegészítő, melyben a meleg, puha fás alapjegyek mellett a vanília lágy jegye és a pézsma-ámbra-rózsa púderes szentháromsága mellett a jázmin jelenik meg, mint lágy nőies jegy, a tea frissítő, relaxáló hatásával megfűszerezve. A már említett frissítő citrusos-zöld almás kezdő akkordok nagyon jót tesznek a szantálos-fás jegyeknek, melyeket a barack édes nektárja vezet fel.

Body Tender kampány
Body Tender kampány

Annak ellenére, hogy az a bizonyos ikonikus Burberry kabát most diszkréten végig van gombolva (ellentétben a Body igencsak erotikus kampányfotójával), a Body Tenderben megvan mindaz, ami a Body-ban, csak éppen lágyabb, természetesebb, könnyedebb változatban. Próbáljátok ki, az idei tavaszi szezon egyik kedvence lehet, ráadásul eau de toilette töménysége ellenére kifejezetten tartósnak bizonyult a bőrömön.

Kapható eau de toilette töménységben, 35 ml, 60 ml és 85 ml változatban, valamint body milk kiszerelésben.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter