Annick Goutal Mandragore – parfümkritika

Annak ellenére, hogy a tavaszt elkiabáltam, előszeretettel nyúlok mostanság a könnyed, aromás parfümjeim felé, erősen preferálva az uniszex, friss illatokat. Annick Goutal parfümjei pedig mindig kifejezetten üdítően hatnak a bőrömön, így nem volt kérdés, hogy a napokban Annick Goutal Mandragore parfümjét használtam a legtöbbször.

Annick Goutal Mandragore parfüm
Annick Goutal Mandragore parfüm

Mandragóra: akik olvasták/látták a Harry Potter műveket, biztos tudják, miféle misztikus kis növénnyel állunk szembe. A mandragóra gyökere (mely akár lehet kis emberke formájú is) erősen mérgező hatású nyersen, másrészt megfelelően elkészítve különféle panaszok csillapítására használták. A középkorban a termékenység szimbóluma volt, emellett számos babona, hiedelem is kapcsolódik a mandragórához, mint szelleműző vagy szerencsehozó növény, mely halálos sikolyt hallat, ha kiássák a földből (lásd Harry Potter 1, 2).

Annick Goutal lányát Camille Goutalt és parfümőrét Isabelle Doyent is megihlette ez a misztikus növény, Mandragore néven 2005-ben jelent meg saját interpretációjuk, mellyel megpróbálták a mandragóra legendáját, titokzatos és lenyűgöző hatását megeleveníteni, mely egyszerre mutatja meg a nőiesség és a férfiasság összeolvadását egy titokzatos harmóniában. A titokzatosság, a sejtelmesség a parfüm ereje, mely valóban ugyanolyan szépen bontakozik ki női és férfi bőrön egyaránt. A titokzatosságot fokozza a bordós-lilás üveg is, melyben egy hihetetlenül vibráló, élénk, élettel teli illatot találunk.

Mandragore parfüm
Mandragore parfüm

Fényes, friss, üde bergamottal nyit az illat, melynek citrusos zamata és ereje a parfüm fő eleme. A menta zöldes-csípős aromája tökéletesen passzol a citrusos jegyhez, melyet pikáns fűszerek dobnak fel, mint a bors és a csillagánizs. Meglepően szelíden, harmonikusan fűszereznek, meghagyva a mentás bergamott főszerepét, melyhez azért kellett a gyömbér különleges aromája, melytől “fényesebb”, könnyedebb a kompozíció. A zsálya enyhén gyógynövényes aromája a zöld jegyet erősíti, melynek alapja a buxus egyedi, friss fás jegye. Az íriszgyökér már ismert gyengéd, földes jegye a labdanummal a parfümöt belengő titokzatosság, a rejtély finoman érzéki jellegét nyújtja.

Kifejezetten üdítő, frissítő illatot remélhetünk a Mandragore parfümtől, mely nem csak zöld-friss illatok kedvelőinek dobogtathatja meg a szívét, hanem mindazokét, akik fogékonyak egy kis zamatos, napsugaras parfümre.

A Mandragore eau de toilette (könnyedebb) és eau de parfum (tartósabb) változatban kapható, az Iparfüméria.hu oldalán nagyon kedvező áron!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter