Annick Goutal

Van abban valami sorsszerűség, amikor egy ízig-vérig művészlélek a parfümgyártás területére téved és egy varázslatos világot alkot. Annick Goutal az ígéretes zongorista karrierjét váltotta fel egy merész húzással és egy igen foglalkoztatott modell lett belőle. Egy grasse-i kirándulás kapcsán menthetetlenül beleszeretett a parfümök világába (no meg egy bizonyos parfümőrrel esett szerelembe, így nem volt véletlen az illatok iránti vonzalma sem), felfedezte, hogy igencsak jó orra van a parfümkompozíciókhoz, egy művészi utazás után, autodidakta módon kitanulta, kitapasztalta a parfümkészítés mesterségét, és 1981-ben megjelent saját márkájával a párizsi Rue de Bellechasse-n.

Ügyfélköre egyre nőtt, hiszen hamar megszerették Annick egyedi illatait, melyeknek báját személyes hangvételük és Annick egyénisége adta. Az évek során meggyőzte a szakmát és a parfümkedvelő közönséget, hogy van helye a parfümpiacon, az Annick Goutal név egyre jobban csengett parfümberkekben, mára pedig az egyik legelismertebb niche márkára nőtte ki magát. 1985 után a márka bevette az amerikai piacot, gyakorlatilag hatalmas kultusza lett a USA-ban az Annick Goutal parfümöknek, köztudott, hogy a legnagyobb sztárok is lelkesen használják az Annick Goutal illatokat, mint például Madonna nagy kedvence a Gardenia Passion.

1999-ben, 53 éves korában Annick Goutal elhunyt, munkáját imádott lánya, Camille Goutal és Isabelle Doyen, az “orr” folytatta. Az ő kezük alatt születtek meg a modern klasszikusok, mint a Songes, Ninfeo Mio vagy a Mandragore.

Női Annick Goutal parfümök:

Ambre Fétiche

Ce Soir Ou Jamais

Eau d’Hadrien

Eau de Camille

Eau de Charlotte

Eau du Ciel

Eau du Sud

Encens Flamboyant

Folavril

Gardenia Passion

Grand Amour

Heure Exquise

La Violette

Le Chévrefeuille

Le Jazmin

Le Muguet

Les Nuits d’Hadrien

Mandragore

Mandragore Pourple

Mon Parfum Cheri Par Camille

Musc Nomade

Myrrhe Ardente

Neroli

Ninfeo Mio

Nuit Etoilee

Passion

Petite Cherie

Quel Amour!

Rose Absolue

Rose Splendide

Songes

Tubereuse

Un Matin d’Orage

Vanille Exquise

Férfi Annick Goutal parfümök (nem azonosak a női változattal):

Ambre Fetish

Duel

Eau d’Hadrien

Eau du Sud

Encens Flamboyant

Les Nuits d’Hadrien

Mandragore

Mandragore Pourple

Ninfeo Mio



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter