MAC Shadescents – Velvet Teddy – parfümújdonság és parfümkritika

Hat nap hat MAC Shadescents illat…terítéken volt már a My Heroine volt terítéken, Lady DangerRuby Woo és a Creme d’Nude, ma pedig Velvet Teddy vagyok. Bár ismétlés a tudás anyja, mégsem másolnám be ide a MAC márkáról, és a sorozatról írt összefoglalómat, ha ide kattintasz, akkor elolvashatod röviden, mit érdemes előzetesen tudni a sorozatról.

mac velvet teddy parfümblog

Az első posztom bevezetőjében említettem, hogy mind a hat MAC parfüm tiszteleg egy-egy nagy vagy kultikus előd előtt, nem úgy, hogy lekoppintja azt, hanem magáévá teszi, és interpretálja azt a hangulatot, atmoszférát, amelyet az adott illat képvisel. A Velvet Teddy talán a legkultikusabb MAC Shadescents a hat közül, annak ellenére, hogy a neve alapján nem ezt emelik le először a polcról. Hogy miért is? Mert “elterjedt” róla, hogy a méltán népszerű Tom Ford Tobacco Vanille illatára karaterében hasonlít, és hogy egy kedves parfümista barátomat idézzem, aki TF sza(g)kértő: “nem szeretem a copy cat-eket, de ez nagyon jól sikerült…isteni.” És hogy egy másik, egyáltalán nem sza(g)kértőt – az uramat – idézzem: “Ez is olyan füstös.” 🙂

A Fragrantica és a MAC hivatalos oldala szerint az összetevők vadméz és pézsma. Bár nem jelzik a vaníliát, mint összetevőt, én úgy érzem, mintha lenne benne minimum egy vödörrel vaníliás cukor. Olyan illat, amelyet akkor éreztem, amikor a nagyanyám konyhájában a kredencet nyitogatva a cukorkák között matattam, és a kredenc régi, jól kiszáradt fája a sok évig magába szívott cukor és vanília aromáját egyszerre próbálná “visszaöklendezni”, magából kiadni. Krémes és egyszerre púderesen száraz pézsma, nagyon érdekes egy akkord, engem egyszerre vonz és taszít. Nem tudom eldönteni, hogy a vadméz enyhe nyersessége vagy a pézsma túladagolása okozza-e azt a “füstösséget”, szinte dohányra emlékeztető gomolyt, amely akkor bukkan elő, ha jó hosszan az illatba szagolok. Mert látszólag egy semmi kis illat, aha bájos  meg minden, de a fenéket, rafinált kis dög ez, több mint egy édeskés-pézsmás pamacs. Illik rá a neve, valóban bársonyos, komfortos, ölelni való illat.

Összetevők: vadméz, krémes pézsma

Sillage: 3/4 – 2-3 fújás inkább közepesnek mondható hatósugarat eredményez, inkább bőr közeli illat

Tartósság: 3/4 – közepesen tartós,

Szexifaktor: 4 – cukin szexis

Elegancia: 3/4 – nem mondanám kifejezetten elegáns illatnak, de el lehet játszani a gondolattal, hogy valaki ropogós fehér inghez és vasalt szoknyához használja… a kis pajkos 😛

Korosztály: Fiatalos illatnak mondanám, 40-en túl nem tudom elképzelni

Árkategória/árérték: 50 ml 15.500 Ft, tartós, intenzív illat, középkategóriás, jól árasított parfümnek mondanám

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Első benyomásom nem volt kedvező, aztán naná, hogy győzött a több napi viselés: megtetszett, de hangulat kell nekem hozzá (hiába, lassan az a korosztály leszek, akiknek nem ajánlom, haha)

A Velvet Teddy parfüm (és a hozzá tartózó rúzs külön) kapható a MAC márkaüzletekben és a webshopban, 50 ml, 15.500 Ft.

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter