MAC Shadescents – Lady Danger – parfümújdonság és parfümkritika

Hat nap hat MAC Shadescents illat…tegnap a My Heroine volt terítéken, ma Lady Danger jön! Bár ismétlés a tudás anyja, mégsem másolnám be ide a MAC márkáról, és a sorozatról írt összefoglalómat, ha ide kattintasz, akkor elolvashatod röviden, mit érdemes előzetesen tudni a sorozatról.

mac lady danger rúzs parfümblog

 

Lady Danger, a MAC ikonikus vörös rúzsa, nincs vörös szőnyeg nélküle, és az egyik legkedveltebb árnyalatok egyike a közel 120 (!) különböző rúzs közül. Nem véletlen, hogy megkapta méltó párját parfüm képében. Most előre le kell szögeznem a hat Shadescents közül a Lady Danger az egyik kedvencem. Kedves emlékeket idéz fel bennem, talán ezért (is) áll hozzám olyan közel. Mint azt már a My Heroine kapcsán írtam, a Shadescents egyéniségek megszemélyesítője, s egyúttal olyan érzetet kelt bennünk, hogy már régóta ismerjük, csak kicsit másképp. Nem lehet elvonatkoztatni a gyönyörű vörös (piros) árnyalattól, mely visszaköszön a dobozon és a parfüm kupakján, az illat és a szín nekem egyből az egyik régmúlt kedvencemet, a Gucci Rush-t juttatta eszembe. Furcsa játéka ez az asszociációknak, hiszen a Rush anno közmegrökönyödést okozott a neve által (a rush egy kábítószer neve is), a My Heroine szintén, de mégsem a piros ruhát és “Rush-közeli” illatot kapta a My Heroine (lehet, hogy túl direkt lett volna?). Ha az összetevőket nézzük, vajnyi köze sincs a Rush-nak a Lady Dangerhez, mégis karakterében nagyon hasonlóak, csak éppen a Lady Danger mai módon, édesen és bájosan veszélyes, a Rush pedig fűszeresen fülledt és buja. A Lady Danger korunk fiataljaihoz szól, míg a Rush közel 20 éve robbant be a köztudatba. Ma már mástól veszélyes fiatal nő, mint anno 20 éve.

mac lady danger parfümcenter

Viszonylag egyszerű vonalvezetésű parfüm: erőteljesebb fás nyitás, köszönhetően a fás akkordoknak. Puha, meleg és száraz akkord. vele együtt nyit a meggy, amely aztán szétterül a virágos jegyekkel a bőrön. Finoman édeskés, enyhén púderes tónusok, kissé keret vagy határok nélküli érzetet kelt bennem az illat, nincs lezárása vagy végkifejlete, valahogy parttalan, én várnék még tőle egy végjátékot, ha már ő maga a veszélyes hölgy. Ennek ellenére jó viselni, nincs agyalás, nem fáraszt ki, csak maga vagyok a két lábon járó önérzet. Magabiztos kis illat, modern, s úgy trendi hogy kissé különc is. Édes-fás-puha aromájú, ami mostanság nagyon divatos, bár a közízlésnek kevésbé édes. És hogy valóban veszélyes lenne? Ha egy húszas-harmincas éveit taposó, trendi, ultra sikkes nő a hozzá tartozó rúzzsal viseli, hát pasi legyen a talpán, aki nem csábul el! Tipikusan az az illat, amelyhez öltözni tudni kell, mert közönséges, vagy sportos viselethez egyáltalán nem passzol.

Összetevők: fás jegyek, meggy, virágos jegyek

Sillage: 3/4 – 2-3 fújás inkább közepesnek mondható hatósugarat eredményez

Tartósság: 4 – tartós, de nem napokig kitartó illat…ehh, nekem semmi sem jó, mi? 🙂

Szexifaktor: 4 – na, ez szexi! 😛

Elegancia: 3 – ez az illat nem az eleganciáról szól

Korosztály: 18-40…lassan már én is kidobhatom 😀

Árkategória/árérték: 50 ml 15.500 Ft, tartós, intenzív illat, középkategóriás, jól árasított parfümnek mondanám

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Kifejezetten tetszik, mivel halványan a Rush-t idézi fel bennem, meg amúgy is egy vagány kis illat

A Lady Danger parfüm (és a hozzá tartózó rúzs külön) kapható a MAC márkaüzletekben és a webshopban, 50 ml, 15.500 Ft.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter