MAC Shadescents – Ruby Woo – parfümújdonság és parfümkritika

Hat nap hat MAC Shadescents illat…szombaton a My Heroine volt terítéken, tegnap Lady Danger, ma pedig a Ruby Woo! Bár ismétlés a tudás anyja, mégsem másolnám be ide a MAC márkáról, és a sorozatról írt összefoglalómat, ha ide kattintasz, akkor elolvashatod röviden, mit érdemes előzetesen tudni a sorozatról.

mac shadescents parfümblogHogy miért épp a Ruby Woo? Mert ez az az illat, amelyről egyből a Szex és New York jutott eszembe, vagy legalábbis az a miliő, ami nekem lejött a sorozat kapcsán. És hogy jött a Szex és New York? Hát úgy, hogy giga pakolásban voltam, és kezem ügyébe esett a sorozat dvd-je, és ahogy lenni szokott, a legnagyobb kupi közepén naná, hogy be kellett tennem. Elképesztő, hogy közel 20(!) év után is baromira aktuális minden egyes része…azt leszámítva, hogy Carrie nem ücsörögne naphosszat a vonalas telefon előtt, hanem tuti egy Iphone-nal mászkálna, és twittelne ezerrel, képeket osztana meg az Instagramon.

mac ruby woo parfüm parfümblog

A Ruby Woo egy független, domináns, kétarcú illat. Bűbájos a maga nemében, de bitang erős és karakán. Csakúgy, mint a My Heroine esetében, itt is a piros bőrös akkord kapott főszerepet: nyers, erőteljes, tisztán hasított bőr illatú. Egy jó nagy adag fás akkorddal lett lepuhítva, lekerekítve, hogy a bőr kissé lágyabb, kifinomultabb legyen. S hogy hol a bűbáj? Nos a ki-kikacsintó virágos jegyek azok, amelyek finoman édeskés, enyhén púderes aromával töltik meg a kissé poros bőrös-fás akkordot. Valahogy úgy kell elképzelni, hogy beleszippantok az illatba, először a vad, szilaj bőr illata tódul az orromba, majd ahogy épp elfogyna a levegőm, borul szárba a virágos akkord, a kikacsintó édes felhanggal. Rubinvörös szín, szenvedély és nőiesség, magabiztosság és játékosság, ezért jut eszembe róla Carrie karaktere, akinek ez az illat remekül állna. Mert biztos vagyok benne, hogy ő lenne az, aki merne kísérletezni az illatokat (és sminkekkel).

Összetevők: fás jegyek, vörös bőr, virágos jegyek

Sillage: 3/4 – 2-3 fújás inkább közepesnek mondható hatósugarat eredményez

Tartósság: 3/4 – közepesen tartós, rólam illanósabb, mint az eddigiek

Szexifaktor: 4 – na, ez szexi és dögös! ????

Elegancia: 3 – ez az illat nem az eleganciáról szól

Korosztály: inkább 20-on túl és 60-on innen

Árkategória/árérték: 50 ml 15.500 Ft, tartós, intenzív illat, középkategóriás, jól árasított parfümnek mondanám

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Első tesztre nem ez volt a kedvencem, de ahogy egyre többször viseltem, egészen megszerettem.

A Lady Danger parfüm (és a hozzá tartózó rúzs külön) kapható a MAC márkaüzletekben és a webshopban, 50 ml, 15.500 Ft.

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter