Salvatore Ferragamo Signorina in fiore – parfümújdonság és parfümkritika

Az a helyzet, hogy épp készülőben van a nagy tavaszi parfümkörkép poszt, mert egy hete teljesen tavaszi lázban élek, zsigereimben érzem, hogy jön a jó idő, és ilyenkor március-április táján csak és kizárólag üde, szertelen, bájos és könnyed illatokat tudok elképzelni magamon, amely képletesen és szó szerint is magában hordozza a tavasz minden fuvallatát, ízét és aromáját. Mániákusan vadászok ilyenkor egy vidám, romantikus illatra, és íme, az “első fecske” már telibe is talált, a Signorina in fiore a virágba borult tavasz illatban leképezett változata.

#mylifeisaplay – így szól a Signorina szlogenje. Maga a Signorina illat négy arca négy különböző alteregót vagy hangulatot idéz fel, kezdve a stílusos és fiatalos Signorina illattal, amely 2011-ben debütált, és csodásan képezte le a mai kifinomult, divatra érzékeny nő lényegi esszenciáját édeskés-pikánsan fűszeres illatával. Szemet gyönyörködtető, szalaggal díszített üvege szinte csábítóan hívogat a parfümériák polcain, nem csoda, hogy nagy siker lett belőle.

Signorina Eleganza Double Page

Mint minden sikeres illat, a Signorina is tovább bontogatta szárnyait, és számos változattal jelentkezett a parfümpiacon. Személyes kedvencem a Signorina Eleganza: érzéki és ultra sikkes parfüm egyszerre, a pacsuli füstössége és erotikus felhangja mesésen csúszik át egy abszolút hordható, komfortos, gyümölcsökkel puhított bőrös illattá. Szeretem ezt a fajta pikáns kikacsintást egy parfümben.

ferragamo misteriosa parfümblog

 

A lány több karakterrel…a Signorina Misteriosa a nappal sikkes és modern Signorina esti, megvadított változata. Elcsábít, felkavar és megbabonáz. Fekete szeder és tejszínhabbal és vaníliával – édes és mély egyszerre, füstös és pikáns a pacsulitól, nőiesen kacér a finoman adagolt tubarózsától és narancsvirágtól. Mivel fiatalos illat, nagyobb hangsúlyt kapott az édes-krémes akkord, játékosabb, érződik rajta, hogy nem egy felvett szerepet játszó nőnek, egy femme fatale-nak készült, hanem annak, aki kellően vagány és lendületes.

Signorina-in-fiore-parfümblog

 

 

“A Signorina in fiore a vidám és romnatikus fiatal lányokat ünnepi. Amikor megérkezik a tavasz, minden Signorina örül a virágzásnak, mely felfedi romantikus énjüket. Mint virágszirmok bomlanak ki az első napsugarak megjelenésekor.”

In fiore – virágzás, virágba borulás, milyen bűbájos kis jelző! És milyen jól jellemzi magát az illatot! Az első kinyíló virágszirmok ihlette Signorina in fiore maga a tavasz! Üde, légies virágos akkordok (cseresznyevirág és jázmin) simogatják a bőrömet, szó szerint rózsaszín illat jelenik meg előttem, melyek végtelenül romantikus hangulatot árasztanak, s ami külön piros pont, hogy mindezt kellő intenzitással. A cseresznyevirág jegy szinte összefonódik a zamatos, élettel teli körte aromájával, kéz a kézben húzzák maguk után a többi összetevőt is. Jót tesz a gránátalma a virágos, kissé édes akkordnak, frissé, energikussá teszi azt. A jázmin, mint az abszolút nőiesség és érzékiség jelképe a cseresznyevirág finom púderességét erősíti fel, kissé teltebbé teszi azt. Ami miatt a szívembe lopta magát a Signorina in fiore, az az alapjegye. Nem bonyolult, nekem éppen ezért tetszik: fehér pézsma és krémesen puha szantálfa – diszkrét, finom és elegáns, csodásan ragadja meg a virágos akkordot, kerekíti le a cseresznyevirág túlzott “rószaszínes bűbáját”, és teszi azt igazi kis kifinomult hölggyé. Légies, kellő élettel telt illat, inkább intim és testközeli, mint harsány vagy tolakodó, számomra az abszolút tavasz hírnöke.

ferragamo in fiore parfümblog

Összetevők: nashi körte szorbet, gránátalma, cseresznye virág, jázmin, szantálfa, fehér pézsma

Sillage: 3/4 – 2-3 fújás inkább közepesnek mondható hatósugarat eredményez, edt!

Tartósság: 3/4 – közepesen tartós, de ne feledjük eau de toilette töménység

Szexifaktor: 3/4 – nem kifejezetten az a lényeg, hogy szexi legyen (arra ott a Signorina Misteriosa)

Elegancia: 4 – olasz sikk

Korosztály: bárkinek 16-99 éves korig bezárólag. Igazi kis jolly joker!

Árkategória/árérték: EDT 30 ml 14.400 Ft körül lesz, ár/érték arányban a megszokott középkategóriás parfümök közé sorolnám

Imádom/tetszik/nem tetszik: – nagyon szeretem hordani, pláne úgy, hogy valóban itt a tavasz, az első meleg napsugarak, hóvirág mindenütt, zöldbe borul a természet. Mint ahogy említettem, igazi kis jolly joker illat, szeretni fogják azok a hölgyek, akik a frissebb, üde, romantikus illatokat kedvelik. Tudom, hogy sokan szeretik ezt típust, így biztos, hogy kelendő lesz ez a parfüm. Érdemes kipróbálni!

Andrea



1 thought on “Salvatore Ferragamo Signorina in fiore – parfümújdonság és parfümkritika”

  • Kedves Andrea!

    Egy közelgő rendezvényünk kapcsán szeretném felvenni veled a kapcsolatot parfüm témában. Nem találom az elérhetőségedet a blogon, megtennéd, hogy, küldesz nekem egy emailt a fenti címre, és akkor megírnám a részleteket.

    Köszönöm!
    Laura

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter