Demeter Fragrances Baby Powder, Gardenia és Russian Leather – parfümkritika

Már olvashattatok a Demeter parfümökről Szylwy tollából a Parfümblogon ebben és ebben a cikkben. Nos, olyan szerencsés vagyok, hogy 6 Demeter illatot is kipróbálhattam a Demeter Fragrances jóvoltából, jöjjön most a három kedvenc illatom.

fotó: BC Fragrance
fotó: BC Fragrance

Ismeritek az illatgardrób kifejezést? Ez annyit tesz, hogy az ember lányának van pár illata, melyet meghatározott alkalmakra, meghatározott időszakban visel, a legtöbbünknek van téli-nyári, alkalmi és hétköznapi illata, ha csak a négy fő csoportot vesszük. Egy minimalista nő így akár négy parfümmel is megelégedhet, de mi nem, mert hiszen ha van téli-nyári illat, akkor már legyen egy dögös, egy romantikus, egy farmerhez egy ha jó napom van, egy ha csak valami minimalistát szeretnék és egy valami meghökkentő…és a sor a végtelenségig folytatható:) Nos, a Demeter Fragrance Library (Demeter Illat Könyvtár) nyugodtan mondhatjuk, hogy minden igényt kielégít: közel 320 parfümjük között vannak “mono” gyümölcsös és virágos illatok, meghökkentő alkotások, klasszikus parfümök, natúr parfümök és elképesztő kreációk. Nekem úgy tűnik, hogy a Demeter addig nem nyugszik, amíg a világot nem önti illatba, és milyen jól teszi. De mi is lehetünk akár parfümőrök is, sőt a Demeter arra biztat, hogy bátran mixeljük illataikat, létrehozva így újabb és újabb egyedi parfümkreációkat. Izgalmas, ugye?

demeter gardenia

A gardénia amióta az eszemet tudom, teljesen elbűvölt. Egyszer kaptam ajándékba egy cserép igazi gardéniát, sajnos nem sokáig tudtam itthon nevelgetni, de mindig megdöbbentett elképesztően erős, krémes illata, bűbájos virágzata. A gardénia parfümökben is meseszép, a nőies akkordok főszereplője szokott lenni, nem véletlenül (általában a tubarózsával együtt). Rendkívül erőteljes illatú, és kifejezetten andalító. A Demeter Gardenia pedig az ami: vegytiszta gardénia illat, mintha magát a növényt szagolnánk, viselnénk. Nincsenek puhító, visszafojtó jegyek, csak maga az édesen krémes, elementáris erővel lehengerlő gardénia. Kérem szépen, működik a bőrön. Kifejezetten jól. Nem fojtogató, nem tolakodó, hanem a maga egyszerű szépségével természetes és nőiesen elegáns.

demeter russian leather

Hm, Orosz Bőr! A maga nyers valójában. Emlékeztek talán, hogy rajongok a bőrön illatokért, így nem volt kérdés, hogy a Russian Leathert ki kell próbálnom. Az erőteljesen bőrös illatok gyakran csapnak át maszkulin jellegbe, szerintem egy jó bőrös illatnak megvan az ideje és a megfelelő alkalma, hogy az ember viselje, nem biztos, hogy a közértbe, vagy a reggeli ingázáshoz ezeket használnám. A Russian Leather maga a megmunkált bőr illata, mint amikor a bőrdíszműves műhelybe belépsz és legszívesebben a bőrdarabokba fúrnád a fejed, szagolgatnád egyik darabot a másik után. Igen, ez is erősen, majdhogynem durván nyit, de mint minden bőrös illat, a Russian Leather is szépen lehalkul és egy kissé pikáns, fűszeres mellékzöngével fel-felüti a fejét az orromban. Elegáns vagy éppen extravagáns lady-nek képzelem magam, ha ezt viselem.

baby-powder-demeter

Nem tudom meghazudtolni magam, íme a babapúderes parfümök elképzelt toplistájának egyik darabja, a Demeter Baby Powder, ami – ahogy már megszokhattuk a Demetertől – nem más, mint maga a babaillat! Ennyi! Szerintem az egyik legkeresettebb és legsikeresebb Demeter illatok egyike, hiszen sokan vagyunk úgy, hogy szeretünk babapúder illatba burkolózni. Miből is áll az illat: púderes jegyből, pézsmából és egy kis virágos jegyből, mely szinte elenyésző a kompozícióban. Tehát sehol egy kis vanília, mandula vagy krémes akkord, igazi száraz-meleg púderes illat az, amit a Demeter Baby Powdertől várhatunk.

Meg kell, hogy jegyezzem, ha bármiféle hibát is róhatunk fel a Demeter illatoknak, az bizony a tartóssága. Sajnos rólam is pár óra alatt elröppenek az illatok, de azt gondolom, hogy ez tudatos döntés volt a Demeter részéről, hiszen mindegyik illatuk Cologne azaz kölni koncentrációban kapható. És mindezért kárpótol az, hogy ilyen egyedi, eredeti, niche illatokat ilyen olcsón sehol sem kaphatunk. Látogassatok el a www.demeterfragrance.com oldalra és fedezzétek fel a Demeter Illatkönyvtár darabjait. Szállítanak Magyarországra is, csak ne feledjétek, hogy mivel USA-ből érkezik a csomag, vámköteles egy bizonyos értékhatár felett. De még így is megéri, főleg, ha többen összefogtok!



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter