Terry de Gunzburg parfümajánló

Tavasszal már bemutattam Nektek Terry de Gunzburg 2 új parfümjét, melyet egy bemutató és sajtótájékoztató keretein belül a Madison Parfümériában ismerhettünk meg. Akkor 2 nagyon friss, rózsás illat, a Fruit Défendu és a Bleu Paradis került bemutatásra. Ezúttal 3 másik illatukat szeretném veletek megismertetni.

d4-terry-de-gunzburg

Elsőként a Lumiere d?Epices-re szeretném felhívni a figyelmet, mely egy nagyon finom nyári illat. Vidámságával, frissességével, optimizmusával hódít. Az utóbbi időben egyre inkább a könnyed illatokat preferálom, a Lumiere d?Epices éppen ezért tetszett meg annyira, hiszen légies, tiszta, virágos és citrusos. Fejjegyében csupa kedvencem, a bergamott, vérnarancs és grapefruit szerepel. Semmi harsány erőszakosság, semmi mű-citrus illat, pont ez a lényege, hogy egy valódi citrusos élménnyel ajándékoz meg. Olyan, mintha egy mediterrán országban egy citrus ligetben sétálnék, még ezen az esős, átlagosnál hűvösebb nyáron is szinte odaképzelem magam egy tengerparti sétányra, ahogy a 35 fokban és szikrázó napsütésben ülök a narancsfák alatt és gyönyörködöm a látványban. A parfümház tulajdonosa Terry nagy rózsarajongó, így természetesen nem hiányozhat a szívjegyből a rózsa sem, mely narancsvirággal, mézzel, fűszerekkel és érzéki jázminnal karöltve varázsol el minket. Én teljesen beleszerettem ebbe az illatba, igazi nyári kedvencem lett.

Az Ombre Mercure egy teljes más jellegű illat. Teltebb, nagyon púderes, számomra kifejezetten esti/alkalmi. Ez a púderesség nagyon szépen bontakozik ki a virágok alkotta csokorban, kitűnő példája annak, hogy egy édes-egzotikus illatot, hogy tegyünk lággyá, fássá és egyúttal izgalmassá. A fejjegyben ibolyalevéllel találkozunk, a virágözön a szívjegyben érkezik. Természetesen a rózsa itt sem maradhat el, de ezúttal az írisz, íriszgyökér, ibolya, jázmin és főként az ylang-ylang sokkal dominánsabb. Az illat gazdagságának titkához nagyban hozzájárul az alapjegy pacsulija, vaníliája, a benzoegyanta és a szantálfa. Mivel ezek a nyersanyagok amúgy is nagyon jól működnek együtt, így a végeredményben is teljes az összhang.

o.22495

Harmadiknak pedig jöjjön egy illat, az oly sokakat megosztó oud-dal. Míg az előző 2 parfüm kifejezetten női, addig a Terryfic Oud remekül működik mindkét nem esetében. Mindig elcsodálkozom, hogy az oud milyen sok féleképpen tud kifejeződni a parfümökben. Vannak cégek, melyek oud-os parfümjeit messzire kerülöm, és vannak, amik már-már addiktív hatásúak, hihetetlenül finomak. Jelen esetben a nagyon finom oud-os illatról van szó. Legnagyobb örömömre, teljesen jól viselhető, könnyed és elegáns. Nem akar mindent elnyomni a környezetében, nem erőszakos, benne van az előkelőség, a minőség, fantasztikusan simul a bőrre. Olyan, mint egy ékszer. Nem egy szokványos dolog, de az oud a fejjegy elemeként szerepel, ezáltal kifújáskor érezzük erősebben. Persze végig megmarad az oud-os jelleg, de szép fokozatosan kibontakozik az elmaradhatatlan rózsa, az írisz és a vörös bogyós gyümölcsök. Ámbra, pacsuli és pézsma meleg, fás illatok vonnak viselője köré, így a biztonság és nyugalom érzését kapjuk a Terryfic Oud viselésekor. Oud rajongóknak kötelező darab. De szkeptikusoknak, vagy az oud-dal még éppen csak ismerkedőknek is kifejezetten javaslom, könnyedsége, eleganciája miatt.

Ha kedvet kaptatok valamelyik illathoz, a Madison Parfümériában megvásárolhatjátok.

 

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter