A szárazföldtől a tengerig ? Demeter Fragrance Library

Mivel már itt a nyár, arra gondoltam, hogy igazi nyári finomságokat mutatok be Nektek. Méghozzá a Demeter Fragrance 3 legnyáriasabb illatát. A Demeter cég célja, hogy mindennapi, nagyon jól hordható illatokat hozzon létre, de más megközelítésből, mint a többi parfümgyár. 254 parfümjük mindegyike egy konkrét illatra épül, van köztük mandulás, almavirág illatú, babapúder, bazsalikom, koriander tea vagy éppen mézeskalács illatú. A legkülönbözőbb illatokat sorakoztatják fel a már jól ismert gyümölcsöktől, virágoktól kezdve a legmeghökkentőbbig, mint a juharszirup, petrezselyem, eső, hó vagy a whiskey illat dohánnyal. A lényeg, hogy nagyon sok olyan illat van köztük, amit jól ismerünk a hétköznapokból, szeretjük őket, élményekre és emlékekre épül, amit egy-egy konkrét illat hatására előhívunk, felidézünk. Az 1-1 illatjegyre épülő parfümök kombinálhatóak, variálhatóak, több illatot egymás tetejére fújhatunk, így alkotva egy saját, egyedi illatot. Bizonyára felmerül, hogy 254 illat esetén, vajon mik kerülnek bele a parfümökbe, de a cég igyekszik minimálisra redukálni a szintetikus összetevők felhasználását, nem használnak mesterséges színezéket, a parfümök 95%-ban természetes alapanyagokból készülnek.

824836

Ha a tökéletes nyarat kellene felépítenem, akkor Provence-ból indulnék. A festői tájból végtelen levendulamezők sejlenek fel, sorokban rendezett lila szőnyeg mindenfelé, amerre csak a szem ellát. Valószínűtlenül szép, időtlenséget és végtelenséget sugárzó táj ez, melyben a csodálatos aromás levendula illat segít igazán ellazulni, élvezni a pillanatot. A Demeter Lavender illata ezt az érzést, emléket hivatott megjeleníteni.

lavender_insures_peaceful_sleep_image_title_mpza1

Forró nyár, a csodálatos Provence és ez a tiszta, száraz illat mind a levendulához kapcsolódik. Behunyjuk a szemünket és mintha a levendulamező kellős közepén ülnénk, megszűnik az idő, csak a nyugalom marad. Itt és most semmi nem bosszanthat fel, a levendula illat meghitt természet közeliséggel ajándékoz meg, gondtalanná tesz. A Demeter nagyon eltalálta, hisz tökéletesen hozza ezt az érzést. Az illat nem olyan orrbavágóan erőteljes, mint egy illóolaj, így még talán azoknak is jó lehet, akik nem tudnak elaludni esténként, főleg a roll-on-os parfümolaj változat.

nd.10175

Szép lassan elhagyjuk Provence levendulamezőit és megérkezünk a tengerpartra, a Riviérára. Tengerparthoz valami igazán ideillő illat dukál, mint pl. a Demeter Salt Air-je. Semmihez sem fogható érzés, amikor a hegyek közül érkezve megpillantjuk a csillogó, kék tengert, az élet legszebb pillanata. Majd nemsokára az illatát is megérezzük. Ahogy közeledünk a parthoz csodás illatok keverednek, örökzöld növények, ciprusok illata, csodaszép, színes virágok és a tenger sós illata. Ez a kombináció az eufória receptje. Ez már nem a levendula megnyugtató illata, ebben kibontakozik a lüktetés, a nyár pezsgése és a száraz, sós tengeri levegő mindennél finomabb illata.

1

Demeter tengeri levegő interpretációja pont olyan friss, mint a tenger, szépen bontakoznak ki benne a ciprusos növények, a virágok és a tengeri levegő illata, ez talán egy picit összetettebb, mint sok más illatuk, de pont ettől szép, hisz az egész mediterrán feelinget elénk varázsolja, a kis tengerparti városok bájával, pálmafákkal és a színpompás virágokkal, napernyőkkel, és az azúrkék tengerrel.

 demeter_7

Kék vízen hófehér hajók sorakozna, a tengerparti séta után pedig yachtra szállunk. Kék és fehér kontrasztja, napsütés és a távolodó szárazföld képe tárul elénk. Most már vízen vagyunk, hajózunk egyre messzebb, itt már a tengernek is más az illata. Nem vegyül bele a városkák kávézóinak, éttermeinek, növényeinek illata. Haladunk a végtelen és örök szabadság felé, a levegőben egyre töményebben érezzük a só illatát, melyet a szél hol erősebben, hol gyengébben fúj felénk. Az Ocean névre keresztelt Demeter parfüm, mely egy mélyebb, teltebb, mégis friss tengerillattal ajándékoz meg minket. Mint ahogy a víz mélyül, a tenger kékje pedig egyre sötétebbé válik a parttól távolodva, úgy ez az illat is ezt a jelleget képviseli a Salt Water-hez képest. A tengerparti kisvárosok lüktetéséből ismét a nyugalomba hajózunk, eltávolodva mindentől, a zavaró tényezőktől, gondoktól. Nincs még egy hely ahol az ember annyira szabad lenne, mint a tengeren. Az Ocean-ben pedig ott rejlik a szabadság mámora, amit szeretnénk, ha örökké tartana, semmitől és senkitől sem függve, egybeolvadva a sós levegő illatával.

1606981_10152449438374530_8386926112125978726_n

Végére érve a virtuális nyári utazásnak, az illatok itt maradnak nekünk és bármikor segítenek felidézni a világ legszebb helyeit, tájait, emlékeit. A Demeter elérte a célját, az illat segítségével megfogtuk az élményt. Ezek az illatok pedig tökéletes ?emlékcsapdának? bizonyultak, bármikor előhívhatjuk emlékeinket, örömmel emlékezve vissza rájuk.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter