Dolce Vita by Demeter Fragrance – parfümkritika

A Demeter Fragrance természetesen mindenkire gondolt, amikor 254 illatát megalkotta. Mindenki talál kedvére valót, vagy épp olyant, ami nagyon érdekli, és feltétlenül ki szeretné próbálni. A könnyű nyári, tengerparti illatok kivesézése után jöjjenek most az édes finomságok, amik rendkívül bájosak és a gondtalanságot, gyerekkori emlékeket hivatottak újból felidézni.

DSC08739

 Bizonyára közöttetek is sokan vannak, akik szeretik a kókuszt?mindenféle formában, enni, inni, szagolni, tusfürdőben, krémekben, szappanban, parfümben?.mindenhogyan. Ha valami egészen más kókusz illatra vágytok, mint a tipikus, megszokott, akkor a Demeter Coconut-ját feltétlenül próbáljátok ki. Sokkal könnyebb kókusz illat, mint amit általában a szépségiparban megszokhattunk. Természetes illatú, frissítő, erőteljesen érződnek benne a fás illatjegyek, mint a fáról szedett és frissen kibontott kókuszdió esetében, mert leginkább ahhoz tudnám hasonlítani. Persze ott van benne egy kis naptejes édesség is, ami segít felidézni egy vízparti nyaralás gondtalanságát, az édességében pedig ott van a játékosság. Egyszerre zöld illat és édes is, amolyan frissen ropogós a mérsékelten édes illatok rajongóinak. Olyan igazi strandolós, önfeledten kikapcsolódós illat, nagy adag örömmel és jókedvvel.

a1aa2b4e0b84982c6910f8451e25eed3

 Következő édességünk, ami nem más, mint a Candy Cane Truffle, azoknak a parfümrajongóknak való, akik az édes illatokban is valami különlegeset keresnek. A Candy Cane Truffle-t az amerikai karácsonyi édesség ihlette, mely egy esernyőszárra hasonlít és piros-fehér csíkos. Én ugyan még soha nem kóstoltam, ráadásul az 1920-as évek Amerikájában elterjedt édesség hagyománya az 1600-és évek végére és Németországba nyúlik vissza, de most nem is ez a lényeg. Az illat édes, csokis, kakaós és mentás. Épp ezért nem csak karácsonykor, hanem nyáron is kiváló, mert az édes csoki illatot, csodálatosan frissíti fel a menta, igazi lüktető, energiabomba. Egyszerre üde, friss és édes, ez a kombináció pedig rendkívül módon tetszik nekem. Személy szerint engem a csokis-menta fagyira vagy az After Eight csokira emlékeztet, de mindenképpen inkább egy hűvös illatot kapunk végeredményként. Nagyon jó kis egyedi kombináció, ilyent sem találunk akármelyik parfümben, nagyon jól viselhető, egyáltalán nem kelt ?infantilis? hatást, mégis kellő vidámság és boldogság érzés, amit kihoz belőlünk.


index

 Végül, de nem utolsó sorban jöjjön az örök vattacukor, gyerekkorunk óta hódító kedvencként. A Cotton Candy a vásárok, strandok, vidámpark és a nyári szünet élményeit idézi fel bennünk. Szerencsére nem olyan tömény és nehéz, mint a nálunk elterjedt és tömegesen használt vattacukor illatú parfümök, a Demeter ebben is máshonnan közelíti meg a témát. Igaz, hogy nagyon édes, mégis könnyen viselhető, nem olyan erőteljes, sőt meglepően könnyed, az erős égetett cukor illat minimális mértékben van jelen benne, inkább epres-vaníliás vattacukor illatra emlékeztet. A jókedv és játékosság itt különösen garantált, míg az előző illat abszolút korosztály független, addig a Cotton Candy-t nagy valószínűséggel a fiatalok fogják inkább keresni, elképzelhető, hogy 10 év múlva már én sem fújnám magamra?.bár ki tudja? Nekem nagyon tetszik, a cég koncepcióját is kiválóan fejezi ki, miszerint igyekeznek minél nagyobb mennyiségben természetes nyersanyagokat felhasználni, ebből is ered, hogy a végeredmény gyümölcsösebb, a többi vattacukros illathoz képest. Ettől persze még nagyon is rózsaszín marad, igazi cukiság, és mivel a rózsaszín dolgoknak nagy rajongója vagyok, így emiatt duplán tetszik. Most már tényleg indulhat a nyár! Irány strand! És persze vattacukorból sosem lehet elég.

FRAG-0053-37

Szylwy



4 thoughts on “Dolce Vita by Demeter Fragrance – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter