Bvlgari Omnia Crystalline Eau de Parfum – parfümkritika

2013-ban a Bvlgari Omnia Crystalline edt rajongói –  több millió ember – felsikoltottak, amikor meglátták, hogy minden idők egyik legnépszerűbb elegánsan letisztult illata már eau de parfüm töménységben is kapható. Hiszen ha nagyon hibát szeretnénk keresni az elbűvölő és zseniális Omnia C.-ben, akkor az a tartóssága lehet…bár én úgy gondolom, hogy pont e légies, kifinomultan elegáns atmoszférához pont ez az illékonyság, rendkívül intim sillage illik. De hát ki az, aki nem azt szeretné, hogy az illata kitartson akár egy napig is? Nos, ezt az igényt próbálta kielégíteni a Bvlgari parfümcsoportja, amikor Alberto Morillas parfümőrt felkérték, hogy alkossa meg újra zseniális illatát. Alberto Morillas pedig megalkotta az Omnia Crystalline l’eau de parfum-öt, mely a rajongók egy részének hatalmas csalódást okozott, a parfümkedvelők másik részének pedig egy igazán szép, testesebb, gazdagabb aromájú luxusillatot nyújtott. Kinek van igaza? Mindkét csoportnak!

omnia c edp

 

Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy az edt verzió rajongói bizony csalódottan vették tudomásul, hogy az eau de parfum verzió bizony más. Nagyon más. Ha pontosabban akarok fogalmazni, akkor az Omnia Crystalline Eau de Parfum nyomokban Omnia Crystalline Eau de Toilette-t tartalmaz. Nyoma sincs az új edp verzióban az edt légies, friss, zöld akkordjainak (bambusz, tea, ciprusos jegyek), helyette egy mély, gazdagon krémes, már-már édeskés illatot kapunk, mely valahol valóban Omnia Crystalline, de éppen az edt lényege – frissessége – veszett el benne. De! Ez nem hiba! Annak, aki egy igazán szép, kerek, nőies, kifinomultan elegáns puha-balzsamos illatra vágyik, annak kitűnő választás az eau de parfum változat. A benzoá gyanta enyhén füstös akkordja mellé az elmaradhatatlan fás-pézsmás alapjegyek társultak, melyek elegánsan körbefogják a heliotróp krémes tombolását. Meglepetés nekem ez a jegy, mellyel úgy vagyok, hogy hol szeretem hol nem: finoman adagolva isteni, töményen már fullasztó. Itt az íriszgyökér földes-friss jegye segít a heliotróp púderes jellegét domborítani, a fejjegy fel-felcsapó mandarinja a lótusszal pedig megkísérli az edt vizesen áttetsző jellegét feleleveníteni.

Omnia C. edt rajongókat óvva intek a “vakvásárlástól”, azaz érdemes mindenképpen bőrpróbát tenni, a kíváncsi és bevállalós többieket pedig buzdítom, hogy bátran próbálják ki az illatot, mely tökéletesen illeszkedik a Bvlgari parfümök sikkes vonalába.

Az Iparfüméria.hu oldalon megvásárolhatjátok!

Andrea



2 thoughts on “Bvlgari Omnia Crystalline Eau de Parfum – parfümkritika”

  • Kedves Andrea!
    Nem tudom, mikori ez a cikk, én most találtam rá. Minden szava annyira igaz, mintha rólam írtad volna. Pontosan így éltem meg! Az edp ment anyukámnak, én pedig továbbra is az edt-t használom…

    Üdvözlettel: Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter