Top 10 téli kedvenc illatom 2018

Ajaj, sok mindennel adós vagyok a blogon, többek között a téli toplistámmal (és még sok minden mással). Most épp elkapott az ihlet (meg a család sincs itthon), úgyhogy van időm összerakni egy tisztességes posztot. 🙂 A toplistáim részben új illatokat és régi kedvenceket is tartalmaznak, azokat az illatokat gyűjtöm ilyenkor össze, amelyeket az idei téli szezonban használok legszívesebben. Tartom magam ahhoz, hogy csak olyan illatok szerepeljenek a listán, amelyek nem mintában vannak/voltak meg, hanem rendszeresen használtam őket. Persze kivétel mindig van, a lista végén. Nincs sorrend, totál random a lista…A poszt végén pedig – ha van kedvetek – osszátok meg velünk a ti idei téli kedvenceiteket.

Narciso Rodriguez Narciso Rouge

Nagyon vártam már nyár óta. Meseszép üveg, na meg Narciso, na meg imádom a Narciso Fleurt, szóval muszáj volt jónak lennie, és naná, hogy az lett. Nagyon szeretem. Itt olvashatsz róla!

L’Occitane Terre de Lumiere Intense

A francia márka jól belecsapott a lecsóba, és idén kijöttek szépen halkan, csendben a nagyágyú Terre de Lumiere atombomba változatával, az Intense-zel. Wow, ebben kérem van szufla! Ez tényleg kimeríti az intenzív fogalmát! Sokkal mélyebb, erőteljesebb, asszonyosabb, dívásabb, mint a Terre de Lumiere. Majdhogynem vetekszik egyes niche illatokkal. Az ára is sajnos az egekben, nálunk csak 100 ml-s változatban kapható, én is a Black Friday 20%os akció keretében csaptam le rá, és ha már lúd, legyen kövér, egyből megvettem a testápolóját és a tusfürdőjét is. Nagyon szeretem használni.

Lush Lord of Misrule

A Jóisten szeret engem, és idén elintézte, hogy az imádott Lord of Misrule Lush testápolóm illata parfüm és parfümolaj képében is elérhető legyen. I.M.Á.D.O.M, és mindenki más is, aki érzi rajtam. Totál uniszex, úgyhogy csináljátok azt, hogy vegyétek meg ajiba a párotoknak, és szépen járjatok rá 😀 Itt olvashatsz róla!

Puredistance Warszawa

Tavaly év végén jelent meg nálunk a Le Parfum-ben a csodás Warszawa. Alig vártam! Egy kis mintám volt belőle, és lépten-nyomon megállítottak, hogy mi ez a kifinomult, elegáns illat. Maga a nagybetűs sikk. Modern klasszikus, és kifogástalan minőség. A White és az Antonia mellett ez a nagy kedvencem a márkától. Itt olvashatsz róla!

Rochas Tocade

Tocade, már régóta izgatta a fantáziámat, és egy gyenge pillanatomban megrendeltem látatlanban, méghozzá az 1994-es (de nyilván újrakevert) eredeti verziót. Én hülye, hogy miért nem előbb. Ez valami mennyei puhaság, bársony takaró. Kísértetiesen emlékeztet a nagy álomillatomra, a By Kilian Woman in Goldra.

L’Erbolario Dance of Flowers

Egy hónapja használom, és nagyon szeretem viselni az olasz L’Erbolario új virágözönét. Nyomokban Narciso Rodriguez For Hert tartalmaz, színtiszta pézsmás-virágos illat. Tusfürdőjével, testápolójával együtt használva maga a csoda! Itt olvashatsz róla. 

Tom Ford Plum Japonais

Alapos közvélemény-kutatás előzte meg e parfüm beszerzését: a parfümblog facebook csoportjában feltettem a kérdést, hogy ki melyik Ford illatot venné meg, melyik a kedvence. Nagyon sokan javasolták, hogy próbáljam ki ezt a kult szilvás-fűszeres illatot, és meggyőztek. Megrendeltem, és nem csalódtam, sőt! Meleg, fűszeres ámbra a legistenibb szilvás-fahéjas akkorddal, amelytől nem érzem azt, hogy beleestem egy fazék szilvás gombócba. 😀

Gucci Guilty Absolute pour femme

Az a helyzet, hogy a Gucci Guilty sorozat egyáltalán nem mozgatott meg, de a rózsás központú Absolute pour femme irdatlan jó! Mintha egy Narciso Rodriguez For Her darab lenne. Bársonyos, zamatos rózsa elegáns fás akkordokkal. Femme fatale.

Elie Saab Le Parfum In White

Elie Saab (akiről anno azt hittem, hogy nő, de kiderült, hogy nagyon nem:) tud valamit, és baromira érti, hogy mi kell a nőknek, pláne, ha éppen megvadult menyasszonyi állapotban vannak. A mester az In White illatával tökéletesen hozza a tökéletes nő illatát, én magamban csak “disneyhercegnő” illatnak hívom, mert kábé ilyen lehet Csipkerózsika illata is a hetedhét országra szóló esküvőn. Brutál jó tartósság, sillage meg minden. Itt olvashatsz róla!

Escentric Molecules Molecule 04

Na, ez az az illat, amit egy másik megrendelt parfümhöz kaptam mintának, és annyira belezúgtam, hogy a megrendelt parfümöt még aznap eladtam, és az árából megvettem ezt! Tiszta szantál, abból a meleg, édeskés, puha fajtából. Ez az az illat, amelynek molekulái valóban megőrjítik a szó jó értelmében az emberek, és szinte mindenki megjegyzi, hogy milyen jó illatom van. Vele történt meg az, hogy lelkesedésemben túltoltam, és valahogy hetekig feléje sem tudtam nézni, de azóta újra rajongás van. Itt olvashatsz róla!

+ 1 Byredo Eleventh Hour

Azért plusz egy a drága, mert sajnos még csak mintában tudtam használni. A legfinomabb fügés szilvásgombóc-illat, amit valaha használtam. Kell! 🙂 Itt olvashatsz róla!

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter