Beauty-percek: Foreo őrület

Hozzám viszonylag későn érkezett meg a Foreo őrület, egészen pontosan azért, mert egyáltalán nem éreztem megszólítottnak magam a termék által. 40 évesen az ember (lánya) totálisan tisztában van azzal, hogy mi kell a bőrének, és ideális esetben ezt meg is adja neki. Az én bőrömnek nagy szüksége van az állandó radírozásra, súrolásra, hámlasztásra (exfoliate-re), ugyanis extramód nehezen válik le magától az elhajt hámsejt a bőrömről, és szinte azonnal eltömít mindent. A kémiai hámlasztás nekem nem igazán vált be, azaz, amit eddig próbáltam, az nem, de a nemes egyszerűségű fizikai hámlasztás igen, pláne az, amelyet én szabályozhatok. A hagyományos arcradírok nekem túl gyengédek, kevésnek bizonyultak, így váltottam egy fizikai szemcsés termékre, amelyet én szórtam mondjuk az arctisztítómba, és így én szabályoztam a radír durvaságát. De még ennél is jobban bevált az arctisztító kefe, amellyel hetente kétszer-háromszor átkefélem az arcomat az arctisztító gélemmel és bársony puhaságú, babapopsi minőségű arcbőrt kapok. Olcsó és hatásos. Tudom, hogy kaphatóak sok tízezer forintért elektromos kefék, de nem éreztem sosem késztetést arra, hogy pénzt adjak értük, mert a 300 Ft-os kézi kefe is pont jó nekem. A Foreo cuki kis készülékeire én is felkaptam a fejem, de annyira nem csigáztak fel, hogy utánuk olvassak, mígnem kaptam egy kis készüléket és adott volt a helyzet, hogy használjam is.

Én a legolcsóbb és legegyszerűbb készüléket használom, ez pedig a Foreo Luna Play. Jelenleg a Notino.hu oldalon 12.900 ft-ért megrendelhető. A Luna Play a Foreo készülékek közül a legkisebb, tenyérbe simuló kis darab, és könnyen kezelhető. Kis szilikonszálak vannak rajta, elég strapabíróak, és elméletileg percenként 8000 szónikus pulzálása az, amely segíti a bőr tisztítását. Olcsósága abban rejlik, hogy bizony az elem nem cserélhető benne, ellenben a gyártók ígérete szerint 100 alkalmat bír a benne lévő elem, és egy alkalommal 1 percig érdemes használni. A hátán lévő kis gombbal kell bekapcsolni, és a pletykákkal ellentétben NEM kell végig benyomva tartani, mert rezeg magától a kütyü. Kétféle sörte van rajta, amivel én pont nem szoktam foglalkozni, hanem úgy érzésre körbe-körbe tisztítom vele az arcom, ahol kell. Ehhez azért tudni kell, hogy szárazon nem érdemes használni, legideálisabb az, ha a sminket lemosod arctejjel (vagy micellás vízzel), aztán tiszta vízzel átmosod az arcod, majd teszel a kis készülékedre az arctisztítóból (gél vagy egyéb) és bekapcsolod, és már masszírozod is vele az arcodat. Nagyon jól felhabzik vele az arctisztító, és szemmel láthatóan szedi le a maradék szennyeződést. Majd tiszta vízzel leöblíted a habos tisztítót.

És az eredmény: valóban simább és puhább lesz tőle a bőr, ergo csak leszed némi elhalt hámsejtet. Nem pirosodik ki az arcbőr tőle, így reggel is használható. Én az enyémet körülbelül egy hónapja használom, még nem merült le. De! Továbbra is vallom, hogy arctisztító kefével hozni lehet ugyanezt a szintet, igaz, a Foreo gyengédebb, a kefe durvább (piros lesz utána a bőr, de sokkal puhább is), viszont kinek mire van szüksége. Akinek érzékeny a bőre, az ne essen neki durva hámlasztókkal, számára ideális egy ilyen kis készülék, mert tényleg klasszul masszíroz és tisztít, viszont problémás bőr esetén a már megszokott fizikai-kémiai hámlasztók nem elhagyhatóak. A Foreo igazából arctisztító készülék, annak kiváló, csak tényleg bőrtípustól függ, hogy kinek mennyire éri meg. Azért lehet jó választás a Luna Play, mert viszonylag olcsó, ki lehet vele próbálni, hogy mégis mit tud a Foreo, és ha valóban bevált, akkor érdemes egy cserélhető elemes változatra beruházni. További érv az eldobható Luna Play mellett azoknak, akiknek fontos az alapos higiénia, hogy nem kell azon stresszelnie, hogyan fertőtlenítse a készülékét egy idő után…merthogy higgyétek el, azért a sminkmaradványok egy idő után beleülnek a kis sörték szálai közé.

Egész kis birodalmat épített ki 2013 óta a svéd Foreo, a Luna arctisztítók mellett van fogkefe, maszkoló készülék is, érdemes megnézni a kínálatot, ha gondolkodtok a beszerzésében.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter