Elie Saab Le Parfum In White – parfümkritika

Egy kissé alábbhagyott a lelkesedésem az utóbbi hónapokban úgy parfümügyileg, mert egyszerűen annyira ritka volt az az alkalom, amikor valami kimagasló illatot sikerült kipróbálnom, valami igazán egyedit vagy éppen szépet, amelyet magam is szívesen viselek. Tudjátok, azt a wow érzést hiányoltam, ami azért olykor-olykor jönni szokott, és aminél úgy érzem, ez az illat bizony kell! Aztán a holtponton mindig túllendülök akkor, amikor jön egy olyan darab, mint például az Elie Saab Le Parfum In White!

Egyszerűen csodálatosan szép minden értelemben az In White! Stílusos, elegáns az üveg, imádom az arannyal írt betűket rajta, álomszép az illata és gyönyörűnek érzem magam, ha viselem. Passzol minden szempontból, ugye? A 2011-ben debütált Le Parfum sorozat legújabb változata/flankere/darabja az In White, de én inkább gondolnám teljesen különálló illatnak, s nem lepődnék meg rajta, ha külön utakon is járna, és a nagyközönség nem csupán egy változatként tekintene rá, mert az In White minden, csak nem CSUPÁN egy változat. Lássuk, akkor az ajánlás szerint mi:

“A couture divattervező idén egy új női parfümöt alkotott, melyet különleges, rendkívüli alkalmakra szánt. Egy fehér virágcsokor, mely olyan ragyogó, akár a női élet azon pillanatai, amikor reflektorfényben állva, mindenki őket figyeli. Fehér, mint a ragyogó esküvői ruha a Nagy Napon. Fehér, mint egy lenyűgöző estélyi ruha. Fehér, mint a tiszta nyári ruhák. Az Elie Saab paletta ikonikus színe még fenségesebbé vált a couture divattervező szakértelme által, a fehérnek illata lett: Le Parfum In White. Ezt az fehér, In White pillanatot még emlékezetesebbé téve, Elie Saab újraértelmezte a már kézjegyének számító narancsvirág és pacsuli jegyeket egy teljesen modern virágos, ciprusi illatban. Gyengéden gyümölcsös. Kevésbé ártatlan, mint amilyennek tűnik. Édesen addiktív.
Francis Kurkdjian és Jérome Di Marino parfümőrök megvalósították a couture divattervező elképzeléseit, melynek sifon-selyemszövet alapját a fehér pézsma alkotja. Megragadva a fényt, a könnyed fejjegyhez ragyogó, olasz zöld mandarin esszencia, zamatos feketeribizli rügy és érett, lédús körte jegyek társulnak.  A szívjegyet alkotó sugárzó nőies, fehér virágcsokrot az arab jázmin és a narancsvirág abszolút érzéki ártatlansága és a bazsarózsa friss-szirmú illata hozzák létre. A madagaszkári ylang-ylang napos energiája és a vanília krémessége fokozzák az illat ragyogását. ”

Mint minden Le Parfum, az In White DNS-e is a narancsvirágra épül. Erőteljes, határozott, tömény narancsvirág. Elegáns, kifinomult, tiszta, ultra nőies, ráadásul kapott egy nagy adag narkotikus jázmint is maga mellé, s egy cseppnyi ylang-ylangot, melytől az illat igazi testben születhet meg. A lélek a csodás harmóniában, arányokban rejlik, amelyet a varázslatos kezű Francis Kurkdjiannak köszönhetünk (komolyan, zseni a pasas!), hogy az amúgy totál elcsépelt illatjegyekből létrehozott egy ilyen csodálatos illatot. Sehol egy diszharmónia, egy felhang, túl harsány vagy éppen lefojtott jegy, csak a bőrömön gyönyörűen muzsikáló illatdallam, amely valóban azt nyújtja, amit ígér: kifinomult nőiességet. Az alapok említésre méltóak: fehér pézsma és fehér ámbra. Meleg, érzéki, tiszta és karakteres jegyek, s végre valóban naphosszat kitartó illatélményt nyújtanak.

Elie Saab (és most kapaszkodjatok meg, Elie pasas és nem nő…nekem ez anno döbbenetes felismerés volt :D) az egyik leghíresebb “vörös szőnyeg” és “menyasszonyi ruha” tervező, nem csoda, hiszen ruhái fenségesek. Egy Elie Saab ruhában tündökölni kiváltság, hiszen az abszolút nőiességet ünneplő divattervező maximálisan tudja, hogy mi kell a nőknek és azt meg is adja nekik: mindenki legalább egy napra hercegnő szeretne lenni. S a legtöbb nő életében ez a nap az a bizonyos nagy nap, amikor férjhez megy. Az a nap, amelynek tökéletesnek kell lennie, természetesen elsősorban a ruhának, aztán a többi mindennek, és a profibbaknak még az esküvőn viselt illat sem mindegy. A Le Parfum In White kifejezetten a nagy napra komponálódott, vagy legalábbis azokra a pillanatokra, amikor szeretnénk, hogy ránk figyeljenek. Az In White-tal nem lehet mellényúlni, az utóbbi évek egyik legszebb illatai között tartom számon, és végre leírhatom, hogy nem csak tinik vagy huszonévesek hordhatják, hanem olyan nők, akik a nőiességüket szeretnék hangsúlyozni. Tökéletes “esti programokhoz” parfüm azoknak, akik napközben valami könnyeddel illatosítják magukat, délutáni, esti programhoz viszont valami ünnepit keresnek. Nálam kedvenc, próbáld ki te is (tudod: bőrpróba, ne ítélj papír alapján)!

Összetevők: ylang-ylang, jázmin, narancsvirág, bogyós gyümölcsök, fehér pézsma, fehér ámbra

Sillage: 4/5 –  tapsvihar és örömkönnyek, mert 2-3 spricc és húzom a csíkot 😀

Tartósság: 4/5 – ováció, fanfárok, mert ez bizony kitart egész nap 🙂

Szexifaktor: 4/5 – oh la la, kacér, merész és stílusos 😛

Elegancia: 4/5 – bravó, ez kérem nálam a modern elegancia

Korosztály: a tinilányok (20-on alul) ne ezt válasszák (bakker, hiszen a parfümériákban található illatok 95%-a nekik szól, szóval el a kezekkel!), 20-on felül viszont mindenkinek kötelező legalább egyszer kipróbálni.

Kapható a parfümériákban! 30 ml edp 16.950 Ft körül van.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter