Nyár, fesztivál, illatok

Életemben nem voltam még fesztiválom, legalábbis a mai divatos Volt-Sziget-Sound triumvirátusban nem, viszont visszajáró “Kapolcsos” vagyok, na jó, ott sem “ottalvós”, csak koca-kapolcsos, a feeling kedvéért. Ma már egymást érik a jobbnál jobb nyári fesztiválok – nem csak és kizárólag húszas éveiket taposó szexi tiniknek – egy magát valamire is tartó megyeszékhely előáll valamiféle zenei programmal nyáron. Ilyenkor az ember (lánya) trendi, laza mégis szexi cuccokban szeret feszíteni, amivel végigfeszíthető az egész nap, és hol van az már, hogy a Szigetre is csak Marten’s-ben lehet menni, meg praktikumban, mert ömlik ránk a mocsok. Áá, aki bírja, akár tűsarkúban is végigtipeghet, s ehhez valami ütős illat dukál.

Én első körben valami fanyar, citrusos, friss illatot javasolnék, aminek hatósugara s egyben tartóssága is van, s mondanám, hogy Guerlain Mandarine Basilic, mert ennél jobb nincs, de biztos unalmasnak tartanátok, úgyhogy mondom, hogy az új Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest. Ragyogó, élénk citrusok csajos fás lecsengéssel, és ez tart, anyukám nap végéig.

Aztán ha inkább a csajoskodáson lenne a hangsúly, akkor mondanám, hogy By Kilian Good Girl Gone Wild, s érezhetnénk azt, milyen érzés is lehet ultra népszerű celeblányok illatában tobzódni. Luxus minden cseppje, nem szabad meglepődni, ha úton-útfélen leszólítanak (miatta).

Bohém, szabad lelkű, zenébe belefeledkezős lányok szerezzenek be egy üveg L’Occitane Arlesienne-t, s élvezzék az orrukban muzsikáló illatakkordok szimfóniáját, mert az Arlesienne az egyik legszebben megkomponált virágos-fás illatok egyike. Tartós, ezért plusz pont jár! Ritka, na!

Ha meg akarod adni a módját, és szeretnéd tudatni a világgal, hogy te bizony megérkeztél a fesztivál területére, akkor löttyints magadra 3-4 csepp Nasomatto Narcotic Venus-t. Adj esély az egyik legszebb tubarózsás illatnak, életed legjobb élménye lesz!

Aki a fesztiválokon is adni akar a hype-nak, s nem fél különcködni, az bátran ragadja meg valamelyik Escentric Molekules Molecule változatát. Én a Molecule 02-ért rajongok, s estem szerelembe a Molecule 04 iránt, mások (hatalmas tömeg) viszont a Molecule 01-ért őrül meg. Ki kell próbálni mindegyiket a bőrön.

Hogy idén Kapolcson milyen illatot fogok viselni? Mindenképpen valamilyen friss, üde, kissé hippis illatra gondoltam, semmi flanc vagy hype vagy trendi glam, hanem egy jó kis virágos illat, amely egyszerűen boldoggá tesz. Ez nagy valószínűséggel Carner Barcelona Sweet William lesz, de ha nagyon nagy kánikula ígérkezik, akkor esélyes Hermés Twilly-je is.

Ha Sound, akkor csakis Escada limitált nyári illatai vagy Carolina Herrera Good Girl Legere. Semmi más 😀

A VOLT Depeche koncertjéről lecsúsztunk (sebaj, jönnek úgyis minden évben kétszer Budapestre), tuti, hogy Gucci Guilty Absolut Pour Femme-ben mentem volna, csak hogy adjak az érzésnek: ütős, avatgarde, new wave, elektro meg egy cseppnyi nosztalgia. Amúgy nem vagyok “mode”-os, de a zenéjüket csípem.

A Szigetre nem vágyom, és az a nagy helyzet, hogy a fellépők 99%-át már nem is ismerem (bakker, milyen gáz már…öregszem), úgyhogy csak azért rándul össze a gyomrom tőle, mert belegondolok, hogy tizenxnéhány év múlva a lányom el akar majd menni én meg marhára nem szívesen fogom elengedni (mondjuk az apja jelezte, hogy majd ő kíséri mindenhova…álmodik a nyomor :P), de ha mondjuk jövőre fellépne Madonna, akkor természetesen az első sorban csápolnék vagy autentikusan Madonna Truth or Dare-ben (vagy Naked-ben), vagy még autentikusabban Piguet Fracas-ban, de nekem az fojtós lenne ugrabugrálni, így lehet, hogy a szolidabb Petite Fracas-t választanám.

És ti milyen illatokat javasolnátok fesztiválozóknak?



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter