Escentric Molecules Molecule 04 – parfümkritika

Soha nem gondoltam volna, hogy engem is beszippant a hype, pontosabban beleszeretek egy olyan parfümbe, amelyet oltári nagy blöffnek tartok, és a megalkotója sem szimpatikus különösebben. 2012-ben írtam egy posztot A császár új ruhája, avagy az Escentric Molecules Series 01 címmel, amelyben taglalom, hogy az akkor már iszonyúan népszerű, toplistákat döntögető moleculák inkább számítanak menő hype-nak, mint jó parfümnek, avagy egy jó marketing mire képes. Lényeg a cikkből, hogy a Molecule 01 egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, rajtam csak egy kellemes kis illatocska, soha senki nem dicsérte meg, pedig gondolhatjátok, hogy ehhez vagyok szokva. Ellenben azóta (2012 óta) a barátnőm egyik kedvenc illata lett, pedig ő rajta sem dicsérte meg senki sosem (még a férje sem), ennek ellenére szereti.

Aztán kipróbáltam a Molecule 02-t, és tadaaam, végre értettem, hogy egyeseknél mit válthatott ki a M01! Egyszerűen isteni illat az bőrömön a M02, meleg, izgató ámbra, amely szinte dorombol a bőrömön. Meglepő módon az összhatás majdnem olyan, mint a barátnőm bőrén a M01, mások is érzik, és megdicsérik rajtam, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rajtam működik, élvezetet lelek a viselésében.

A harmadik széria szót sem érdemel, sajnos számomra túl citrusosak, frissek, így azt hittem, hogy a Molecules lufi eddig tartott, kész, kipukkadt, és élvezzem csak szépen a M02 nyújtotta gyönyöröket. Ahha…megjelent 2017-ben a Molecules 04, én pedig nem csigázódtam fel, már csak annál inkább sem, mert szépen lassan lehúzták (ezért ne adj a kritikákra, haha…), és gondoltam, majd egyszer kipróbálom, ha úgy hozza a sors. Nos, hozta. Egy kis minta képében. Basszus, úgy kólintott fejbe a felismerés, hogy ez az én álomillatom, s öntött el a gyönyörűség, ahogy az illatba feledkeztem. Puha, meleg, száraz szantálfa, finom, lágy fűszerezettséggel, halvány édeskés felhangokkal. Te jó Isten, ez gyönyörű! Aranyló napsugár, bronzos csillogás és a bőr intim érintése egyszerre villantak be róla. Elképesztően “cosy”, kényelmes illat, pontosan az a fajta, amelyet gyönyörűség viselni. Nulla agyalás, nulla izgatás, nulla “mi a franc ez a felhang” feeling, csak egyszerűen eggyé válok az illattal, és élvezem az összhatást. Nem nehéz, hiszen különösen vonzódom a fás illatokhoz.

Tudjátok, mi a döbbenetes? Hogy pontosan azt a hatást váltja ki az emberekből, amelyet anno a Molecule 01 kapcsán, mint pr duma bevetettek. Lépten-nyomon megjegyzik, hogy milyen jó illatom van, a játszótér másik sarkából is érezhető (pedig max 3-4 spriccet teszek magamra), sőt, állítólag képes vagyok betölteni vele egy egész teret 😀 Pedig egyáltalán nem harsány illat, sőt, magamon nagyon diszkrétnek érzem, de tény és való, hogy 24 óra után is – bár halványan – de érezhetően jelen van a bőrömön. Ja, és színtiszta kémia az egész, laborban összecsepegtetett kémiai vegyület, amelynek olyan illata van, mintha szantál lenne, szóval ne legyenek illúzióink a szintetikus összetevőkkel szemben, hogy ami szintetikus az gyenge és illékony (ez majd külön posztban megér egy misét). Újabb kedvenc került fel a toplistámra, és marad egy ideig, mert engem bizony meggyőzött. A megélt tapasztalatok alapján azt javasolom Escentic Molecules szüzeknek, hogy szerezzék be mintában a széria darabjait, és viseljék őket 1-2 napig. Ekkor fogják igazán megtapasztalni, hogy melyik illat váltja ki a csodát!

Összetevők: valami szintetikus molekula, amelynek fűszeres szantálfa illata van

Sillage: 5 –  amit a játszótér másik sarkában is éreznek, az csak 5 pontos lehet!

Tartósság: 5 – a bőrön akár 24 óráig is megmarad

Szexifaktor: 5 – én ebben érzem magam a legszexisebbnek, de ehhez az is kell, hogy nagyon vonzódom a fás jegyekhez

Elegancia: 5 – mint egy arany kiegészítő, iszonyú elegáns tud lenni

Korosztály: kortalan, nemtelen, de tényleg. Mindenkinek szívből ajánlom. Tipikusan olyan illat, amellyel megbabonázhatod a környezeted, de nem fojt meg.

Kapható a Neroli parfümériában! 30 ml edp 19.000 Ft körül van (most épp akciós 16.000 Ft, a 100 ml-s 38.400 Ft). Totál megéri, és kis utánaszámolással rájöhetünk, hogy ez a különleges niche parfüm bizony olcsóbb, mint a mainstream társai. Na ugye!2 thoughts on “Escentric Molecules Molecule 04 – parfümkritika”

  • Kedves Andrea! A fenti posztod hatására kipróbáltam ezt az illatot, vettem belőle egy nerolis mintát. És nálam is teljesen beütött, odavagyok, illatszerelem lett egy hosszú, hőségriadós, többször fürdős, gyerekkel rohangálós nap alatt! Köszönöm! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Facebook
  • Twitter