Escentric Molecules Molecule 04 – parfümkritika

Soha nem gondoltam volna, hogy engem is beszippant a hype, pontosabban beleszeretek egy olyan parfümbe, amelyet oltári nagy blöffnek tartok, és a megalkotója sem szimpatikus különösebben. 2012-ben írtam egy posztot A császár új ruhája, avagy az Escentric Molecules Series 01 címmel, amelyben taglalom, hogy az akkor már iszonyúan népszerű, toplistákat döntögető moleculák inkább számítanak menő hype-nak, mint jó parfümnek, avagy egy jó marketing mire képes. Lényeg a cikkből, hogy a Molecule 01 egyáltalán nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, rajtam csak egy kellemes kis illatocska, soha senki nem dicsérte meg, pedig gondolhatjátok, hogy ehhez vagyok szokva. Ellenben azóta (2012 óta) a barátnőm egyik kedvenc illata lett, pedig ő rajta sem dicsérte meg senki sosem (még a férje sem), ennek ellenére szereti.

Aztán kipróbáltam a Molecule 02-t, és tadaaam, végre értettem, hogy egyeseknél mit válthatott ki a M01! Egyszerűen isteni illat az bőrömön a M02, meleg, izgató ámbra, amely szinte dorombol a bőrömön. Meglepő módon az összhatás majdnem olyan, mint a barátnőm bőrén a M01, mások is érzik, és megdicsérik rajtam, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy rajtam működik, élvezetet lelek a viselésében.

A harmadik széria szót sem érdemel, sajnos számomra túl citrusosak, frissek, így azt hittem, hogy a Molecules lufi eddig tartott, kész, kipukkadt, és élvezzem csak szépen a M02 nyújtotta gyönyöröket. Ahha…megjelent 2017-ben a Molecules 04, én pedig nem csigázódtam fel, már csak annál inkább sem, mert szépen lassan lehúzták (ezért ne adj a kritikákra, haha…), és gondoltam, majd egyszer kipróbálom, ha úgy hozza a sors. Nos, hozta. Egy kis minta képében. Basszus, úgy kólintott fejbe a felismerés, hogy ez az én álomillatom, s öntött el a gyönyörűség, ahogy az illatba feledkeztem. Puha, meleg, száraz szantálfa, finom, lágy fűszerezettséggel, halvány édeskés felhangokkal. Te jó Isten, ez gyönyörű! Aranyló napsugár, bronzos csillogás és a bőr intim érintése egyszerre villantak be róla. Elképesztően “cosy”, kényelmes illat, pontosan az a fajta, amelyet gyönyörűség viselni. Nulla agyalás, nulla izgatás, nulla “mi a franc ez a felhang” feeling, csak egyszerűen eggyé válok az illattal, és élvezem az összhatást. Nem nehéz, hiszen különösen vonzódom a fás illatokhoz.

Tudjátok, mi a döbbenetes? Hogy pontosan azt a hatást váltja ki az emberekből, amelyet anno a Molecule 01 kapcsán, mint pr duma bevetettek. Lépten-nyomon megjegyzik, hogy milyen jó illatom van, a játszótér másik sarkából is érezhető (pedig max 3-4 spriccet teszek magamra), sőt, állítólag képes vagyok betölteni vele egy egész teret 😀 Pedig egyáltalán nem harsány illat, sőt, magamon nagyon diszkrétnek érzem, de tény és való, hogy 24 óra után is – bár halványan – de érezhetően jelen van a bőrömön. Ja, és színtiszta kémia az egész, laborban összecsepegtetett kémiai vegyület, amelynek olyan illata van, mintha szantál lenne, szóval ne legyenek illúzióink a szintetikus összetevőkkel szemben, hogy ami szintetikus az gyenge és illékony (ez majd külön posztban megér egy misét). Újabb kedvenc került fel a toplistámra, és marad egy ideig, mert engem bizony meggyőzött. A megélt tapasztalatok alapján azt javasolom Escentic Molecules szüzeknek, hogy szerezzék be mintában a széria darabjait, és viseljék őket 1-2 napig. Ekkor fogják igazán megtapasztalni, hogy melyik illat váltja ki a csodát!

Összetevők: valami szintetikus molekula, amelynek fűszeres szantálfa illata van

Sillage: 5 –  amit a játszótér másik sarkában is éreznek, az csak 5 pontos lehet!

Tartósság: 5 – a bőrön akár 24 óráig is megmarad

Szexifaktor: 5 – én ebben érzem magam a legszexisebbnek, de ehhez az is kell, hogy nagyon vonzódom a fás jegyekhez

Elegancia: 5 – mint egy arany kiegészítő, iszonyú elegáns tud lenni

Korosztály: kortalan, nemtelen, de tényleg. Mindenkinek szívből ajánlom. Tipikusan olyan illat, amellyel megbabonázhatod a környezeted, de nem fojt meg.

Kapható a Neroli parfümériában! 30 ml edp 19.000 Ft körül van (most épp akciós 16.000 Ft, a 100 ml-s 38.400 Ft). Totál megéri, és kis utánaszámolással rájöhetünk, hogy ez a különleges niche parfüm bizony olcsóbb, mint a mainstream társai. Na ugye!



2 thoughts on “Escentric Molecules Molecule 04 – parfümkritika”

  • Kedves Andrea! A fenti posztod hatására kipróbáltam ezt az illatot, vettem belőle egy nerolis mintát. És nálam is teljesen beütött, odavagyok, illatszerelem lett egy hosszú, hőségriadós, többször fürdős, gyerekkel rohangálós nap alatt! Köszönöm! ????

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter