Creed Viking – parfümkritika

Nem sok Creed illatról olvashattatok a blogon, nincs különösebb oka, pusztán annyi, hogy nem vagyok belecsavarodva a márkába, annak ellenére, hogy jó pár legendás illattal örvendeztették már meg a nagyérdeműt. A Creed az egyik legrégebben fennálló parfümdinasztia, ahol apáról fiúra száll a parfümkészítés mestersége. 1760-ban alapította a házat James Henry Creed, s vált egycsapásra királyi parfümőrré, hiszen III. György királynak 1781-ben megkomponálta a Royal English Leathert. Fennállásuk közel 260 éve alatt számos legendás illattal álltak elő, amelyeket a sztárok is előszeretettel viselnek, mint például a Green Irish Tweed, a Love In White, a Millesime Imperial. Napjaink slágerillata a Virgin Island Water és a szupersztár Aventus, amelyet minden idők legnépszerűbb/legjobb (kinek mi) férfi illataként aposztrofálták.

Az Aventus sikerét nehéz felülmúlni, de minden csoda három napig tart, így érdemes próbálkozni újabb vonallal, ami nem az Aventus koppintása, mert a parfümrajongók mindig valami újra éhesek. 2017-ben megjelent a Viking, s természetesen el kell viselnie, hogy az Aventus-szal hasonlítják össze úton-útfélen. Ez kikerülhetetlen. Az Aventust Napóleon viharos élete ihlette, sikerének titka pedig a finoman gyümölcsös, fás, pézsmás illatában rejlik, amelynek összhatása rendkívül harmonikus. A Viking egy egészen más tál tészta, hiszen ezt nem Napóleon inspirálta.. 😀 Viccet félre téve, a Viking az igazi férfiasság jelképe, a bátorság, kitartás interpretációja.

Megkértem egy kedves parfümista (férfi) barátomat, aki nagyon otthon van a férfi illatok terén, hogy tesztelje a Vikinget (mivel ismeri az Aventust is), az ő véleményét olvashatjátok róla.

Az első benyomás alapján nyers, alkoholos, aftershave illat. Igazi, markáns férfi parfüm, bár senki nem fogja megmondani róla hogy parfüm, inkább valami középkategórás aftershave. Legalábbis most ezt érzem egy órával a befújás után. Csípős fűszeres, mentás, kicsit lehalkított citrusokkal. Amúgy elég visszafogott. Nem kiabál. Ha az Aventussal kéne párhuzamot vonni, hát semmi közük egymáshoz. Sem az illat különlegességében, sem népszerűségében. A nyomába sem ér..bár én az Aventusért sem vagyok oda. Fél nap után egész érdekesen alakul ez az illat. Most kifejezetten kellemes. Nem mondom, hogy levesz a lábamról, de már lecsitult az aftershave akkord. Most egyfajta “cédrátos” arcát hozza. Talán valamelyik Nicolaj parfümben éreztem ezt. Kicsit karcos, kicsit csípős citrus némi száraz szantálon. Balle de Match-ra emlékeztet nagyon, csak míg a Nicolai sportos, a Viking nyers.

Én a kisfilmje alapján már rohannék és a boltba megmenni 🙂

Az illatmintát köszönöm szépen kedves olvasómnak, Ferencnek <3

A Creed parfümöket Budapesten a Neroli parfümériában keressétek, A Viking 50 ml-s változata nagyjából 60.000 Ft-ba kerül, mint általában minden Creed (úgy 40-50.000 Ft körül mozognak).



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter