Viktoria Minya Hedonist Iris – parfümkritika és nyereményjáték

Folytatódik sorozatunk, melyben Minya Viktória magyar parfümőr legújabb parfümjeit  – a Hedonist sorozatot és az Eau de Hongrie-t – mutatjuk be. Ma a rendkívül nemes metszésű Hedonist Iris mutatkozik be.

Hedonist-Iris-3

“A Hedonist sorozat egyik legújabb illata az örök eleganciát testesíti meg és egyértelműen követi a kollekció alapelvét: minden tagja nemesebbnél nemesebb nyersanyagokból épül fel, miközben az érzéki örömöket is megjeleníti. A Hedonist Iris-t a világ legelőkelőbb nyersanyaga inspirálta, az Írisz vaj. Hűvös eleganciáját Viktória a kakaóbab aromájával puhította, majd a pézsma és a feketeribizli keverékével koronázta meg. Az illatot könnyed és időtlen elegancia, magabiztosság és végtelen báj jellemzi. A nevéhez hűen, a parfüm egy csodálatosan kifinomultra csiszolt üvegben kerül bemutatásra, amik egyedülálló módon több száz valódi kristállyal vannak megtöltve. Az üveg maga egy kézzel készített fa dobozba van fektetve, melynek kialakítása a kígyóbőr érzéki látványát és tapintását idézi. A Hedonist Iris összetevői:
bergamot, rózsabors , feketeribizli, írisz, cédrusfa, kakaóbab, labdanum, pézsma”

 

parfüm összetevők-írisz
írisz

“Gyengéd, nem tolakodó, különleges, kiváló minőségű illat, könnyen viselhető és klasszikus egyszerre, kifinomultan elegáns…csak hogy párat említsek azokból a jelzőkből, melyekkel mostanában illették a Hedonist Irist parfümös berkekben. Nagy szavak? Meglehet. De jelen esetben helytálló. Ha választanom kellene a Hedonist sorozatból, akkor – bár nem tudnám, melyik ujjamba harapjak – az Irist választanám. Sokszor méltattam már az íriszt, mint parfümösszetevőt, és az íriszes illatokat, mint például az Infusion d’Irist, a L’Erbolaria Irist, az Acqua di Parma Iris Nobile illatát vagy éppen Ramon Monegal Impossible Iris-ét – csak hogy párat kiragadjak. Számomra az írisz az elegancia, a légies és tiszta illatot jelenti, ha kifinomult parfümre gondolok, akkor biztos, hogy az írisz főbb szerepet kap abban a kompozícióban. A Hedonist Iris így izgalmas vállalkozásnak hangzott számomra, hiszen a Hedonist maga a gourmand élvezetek tárháza, az írisz pedig a imént említett módon a törékeny, finoman metszett elegancia szimbóluma. Vajon hogyan lehet összehangolni a kettőt? Viktória megoldotta, méghozzá bravúrosan. A Hedonist Iris elénk tár egy olyan pézsmás, krémes írisz illatot, mely egyszerre kielégíti az eleganciára vágyó orromat és a hedonistaként valami pikánsra vágyó érzékeimet. Ha röviden kellene jellemeznem az illatot, azt mondanám, hogy olyan mint egy puha krém, mely a luxust, a különlegességet idézi.

Még az olyan látszólag meghökkentő párosítások is, mint az írisz és kakaóbab, tökéletesen működnek, ha értő kezek tudják, hogy mivel lehet kicsalogatni az írisz krémesebb, púderesebb oldalát. Természetesen egy jó adag pézsmával, és labdanummal, melynek ámbrás-bőrös jellege szinte kikerekíti a krémesen púderes jellegét. Nagyon izgalmas a feketeribizli jelenléte, nem tudom, hogy milyen arányban szerepel az illatban, mint összetevő, de a bergamottal karöltve az írisz zöldes aromáját erősítik fel, számomra ez az akkord a mesterien kigömbölyített elegáns írisz. A Hedonist Iris gyönyörű parfüm, ajánlom mindenki figyelmébe, a szezon egyik legjobb darabja!

minya viktória parfümminta

?Egy nap egy VM illat? nyereményjáték!

Nagyon büszkék vagyunk Viktóriára és illataira, így most négy napon keresztül Minya Viktória napok lesznek a Parfümblogon, megünnepelve az első magyar parfümház sikerét! Nincs ünnep ajándék nélkül, ajándékot pedig most Ti kaptok, kedves olvasók Minya Viktóriától. 4 nap 4 nyeremény! Minden nap egy igazán szerencsés olvasó nyerhet egy luxusmintát a kollekció egyik darabjából, ez az aznapi játékban derül ki, hogy melyik illatot lehet megnyerni.

Mai nap nyereménye: egy luxusminta a nagy sikerű Hedonist Iris illatból.

Milyen színű a Hedonist Iris parfüm üvegében a kristály?

1. Sárga

2. Rózsaszín

3. Fehér

A nyertest pedig azok között sorsoljuk ki, akik elküldik a helyes választ azinfo@parfumblog.hu email címre valamint a facebookon megosztják ezt a bejegyzést és lájkolják Viktoria Minya és a Parfümblog.hu facebook oldalát.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter