Puredistance Sheiduna – parfümújdonság és parfümkritika

Sheiduna – She, Sheia, Dune…e három szó játékából született meg a Puredistance új remekműve, a Sheiduna. Perszelő homok, bódító fűszerek és időtlen eleganciát sugárzó gazdag jegyek, mindez egy parfümben és mindez egy olyan komplex, aranyló illatot eredményezett, amelyhez foghatót már rég éreztem.

A holland székhelyű Puredistance (itt olvashattok a márkáról bővebben a blogon) minden cseppjében a luxust, a legmagasabb szintű minőséget képviseli a parfümök között. Már csak ha azt vesszük, hogy elképesztő töménységben (27%) kínálják parfüm extrait-ként illataikat, már megér egy misét, de a márka alapítójának, Jan Ewoud Vos-nak kiváló érzéke van ahhoz, hogy a legjobb Orrokat bízza meg az újabb és újabb parfümök kreáláshoz. Kristálytiszta vonal, amelyben minden parfümnek helye és szerepe van, minden egyes darab a márkához hűen tükrözi annak szellemiségét, egyediségét. Nagyon szeretem ezért a Puredistance-t, mert nem csak egy komplett parfümgardróbot lehet illataikból felépíteni, hanem bárki megtalálhatja az egyéniségének, ízlésének leginkább megfelelő darabot. Az pedig, hogy egytől egyig az exkluzivitást, egyediséget, luxust hirdetik, nem vitás, ezek maguk a nagybetűs PARFÜMÖK. Nagy kedvencem (volt) az Antonia, az egyik legizgalmasabb zöld-virágos parfüm, amelyet valaha próbáltam, egészen addig, amíg a szó szerint happy White ki nem ütötte a nyeregből, és vette át a kedvencek között a vezető szerepet. Csodálatos, igazi XXI. századi illat, benne minden, amitől az élet szép! Most pedig itt a Sheiduna!

puredistance-master-perfumes-sheiduna-poster-art-ga07-470x626

A Puredistance első orientális illata, amely egyszerre elsöprően érzéki és franciásan sikkes. Érzékiség, talán ez a kulcsszó! Valóban perszelően meleg, érzéki illat, csakúgy, mint a lágy, lankás dűnék, amelyek gyönyörűek, de egyúttal veszélyesek is. A Sheiduna ereje vitathatatlan! Lányok (és fiúk), közel és távol a legtartósabb, legnagyobb hatósugárral rendelkező parfümöm. Illatnyomai simán kivehetőek akár napok után is, elképesztő! Ebből a parfümből 1 spricc is sok, én inkább cseppenként adagolnám, és akkor innen nézve a 17,5 ml-s kiszerelés máris felér egy 50 ml-s bármi mással, amivel viszont nem győzzük locsolni magunkat. Cécile Zarokian parfümőr mesterien érzett arra rá, hogyan kell a keleties és elegáns hangulatot egyszerre megteremteni.

puredistance-master-perfumes-sheiduna-handmade-leather-ga07-470x626

Mirha, tömjén, a kelet kincsei izzanak fel a parfümben, gyantás, meleg és száraz felhangokkal, totális addikció ez a gyantás-balzsamos-száraz jelleg, vonz és beszippant teljesen. Úgy érzem, az illatmolekulák körbe-körbe cirkulálnak, közöttük a legizgatóbb, legérzékibb, melegséget sugárzó keleties jegyek, a kör közepe pedig maga a száraz (sivatag), ami húz magához, amíg újra nem talál vissza az orrom a balzsamos, meleg jegyekhez. Na, ez az illat az, amely nem csak orrunkat, hanem az elménket is keményen túráztatja, épp ezért fel kell készülnünk arra, hogy akár el is fáradhatunk (ezért nem szabad túladagolni, elég csak egy csepp, és az is inkább csuklóra) a viselésében. De akit örömmel tölt el az, hogy az illata naphosszat szórakoztatja, az most vásároljon egy üveggel, garantáltan jó társaság lesz. Én ketté osztanám a meleg, balzsamos vagy krémes és a száraz, púderes összetevőket, melyek nem ellenpontként, hanem bajtársanként simulnak össze, nincs semmi kiugró, felharsanó önjelölt jegy, együtt alkotják ezt a komplex kompozíciót. Hangsúlyos citrusos akkordok is erősítik az összhatást, valamint az aldehideket érzem egyfajta összekötőként az illatjegyek között. Abszolút kedvencem lett!

sheiduna-parfumblog

 

Budapestiek olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy akár már holnap kipróbálhatják a Sheiduna-t a Le Parfumben, aki pedig rendelni szeretne, nézelődjön a Puredistance honlapján, most jó kis karácsonyi ajánlatokra bukkanhat!

Sillage: 5 – mestermunka!

Tartósság: 5 – jöjjön mindenki és tanuljon ebből az illatból, ilyen egy tartós parfüm!

Szexifaktor: 4 – csakis nőiességüket megélni szerető nőknek

Elegancia: 4 – kifinomult, sikkes, trendi, luxus.

Korosztály: Nem mondanám, hogy érett nőknek, inkább magabiztos 20-asoktól felfelé.

Árkategória/árérték: Az egyik legdrágább parfümök közé tartozik, de mint már írtam, egy csepp is napokig illatozik, szóval megéri!

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Imádom, nem kérdés! 🙂

Összetevők

cirtom, mandarin, feketeribizli, aldehidek, bolgár rózsaesszencia, geránium, vetiver, mirha, tömjén, szegfűszeg, pacsuli, ámbrafa, benzoin, tonkabab, vanília és pézsma.

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter