Guerlain karácsonyi smink kollekció Natalia Vodianova-tól

Úgy tartja a mondás, hogy viselj magadon egy luxusterméket, és garantáltan ragyogni fogsz egész nap az önbizalomtól. Persze itt nem kell méregdrága designer termékekre gondolni, elég csak egy kicsit drágább, exkluzívabb kozmetikumot beszerezni annál, mint amelyeket amúgy használni szoktunk a hétköznapokban és vegyük elő jeles napokon vagy éppen akkor, amikor szükségünk van egy kis plusz önbizalomlöketre. Nálam ez abszolút beválik, jó pár ilyen kincsem van itthon, és amikor viselem, valóban különlegesnek érzem magam. Az idei évben a Guerlain limitált karácsonyi sminkkollekciója több szempontból is különleges, minden egyes darabja igazi kincs, úgyhogy érdemes beszerezni belőle egy-egy kiszemelt darabot (amíg még kapható), és különlegessé varázsolni az ünnepeket.

guerlain-shalimar-karacsonyi-kollekcio-natalia

Natalia Vodianova már 8 éve a Shalimar arca. A különleges szépségű modell életre keltette Shalimar legendáját, szinte egybeforrt a legendás illattal, amely közel 100 éve az egyik legkedveltebb parfüm a világon (itt olvashatsz róla bővebben). Az idei év karácsonyi sminkkollekcióját Natalia tervezte Olivier Echaudemaison, a Guerlain kreatív igazgatójának segítségével.

“Első kollekciómnak a Shalimar nevet adtam, mellyel tiszteletemet szeretném kifejezni egy olyan illat iránt, melynek már 8 éve az arca vagyok és ami a Guerlain-nel való kapcsolatomat is szimbolizálja. Nagyon romantikus alkat vagyok, így a Shalimar legenda – Shah Jahan és szeretett felesége Mumtaz Mahal hercegnő szenvedélyes szerelmének története – mindig is lenyűgözött. Kollekciómon keresztül, szerettem volna megidézni az Indiai Birodalom fényűzését és gazdagságát. Ezért öltöztettem a Météorites csomagolását is aranyba és kékbe, mely így az indiai ékszeres dobozok stílusára emlékeztet. Emellett sokat inspirálódtam az értékes nemesfémek és drágakövek színeiből, így az arany és a zafír is megihletett. A KissKiss ajakrúzsnál, egy Indiai színekhez hasonló meleg és intenzív fukszia árnyalatot választottam. A Rouge G mély színe a Bindi-re emlékeztet engem. A Bindi az indiai nők szemei között viselt piros pötty, mely az alkotás egyetemes alapelveit szimbolizálja.”

guerlain-shalimar-karacsonyi-kollekcio
Guerlain karácsonyi sminkkollekció darabjai

A Shalimar és India ihlette kollekció minden ízében, azaz színében és illatában a mesésen gazdag, igazi luxust teremt a piperepolcokon. a 8 darabból álló kollekció minden egyes darabja külön is beilleszthető a már meglévő sminkkollekciónkba, de együtt használva még fényűzőbb hatást lehet elérni. Tudom, nehéz kiemelni csak egyet a kollekcióból, én is úgy vagyok vele, hogy mind kell, érdemes már most írni a Jézuskának, hogy Guerlain színekben szeretnénk ragyogni a fa mellett. 🙂

A kollekció királynője mi más lehetne, mint a már látványában is lenyűgöző Souffle d’Or de Shalimar púderparfüm. A 2014-ben megjelent Souffle de Parfum illata köszön vissza a púderben, benne pedig légies púder, apró, finomra őrölt csillámokkal. Hosszan tartó, leheletfinom illata beborítja a testet, az apró csillámok pedig diszkréten ragyognak a bőrön. Dekoltázsra, karra, hajra, vagy akár arcra is egyaránt használható. Ultra csajos az üvege, természetesen a Shalimar parfümök vonalát idézi. A budoárok világát idéző pumpával érdemes a levegőbe fújni 1-2 fújást, és belesétálni, vagy a karunkat, csuklónkat belevonni. Rajtam nagyon tartós a púder, finom csillámai ellenállnak a dörzsölésnek, ruhacserének, egyszóval megtapadnak a bőrön, ahogy kell.

Egy fújás a púderparfümből
Egy fújás a púderparfümből

1987 óta igazi make-up ikon a Météorites gyöngyök, amelyek ragyogást, fényt kölcsönöznek az arcnak, laza púderszerkezetű, de gyöngyökbe zárva. A karácsonyi kollekcióban is helyet kapott a limitált Météories Perles de Légende ragyogásfokozó púdergyöngy, az indiai paloták mozaikborítását megidézve. A kék gyöngyök a bőrhibákat fedik el, a rózsaszínek kiemelik a bőr természetességét, míg az arany gyöngyök melegebbé és ragyogóbbá teszik a vonásokat. Nagy púderecsettel, vagy a Météorites gyöngyökhöz kapható ecsettel szépen felvihető a bőrre, észrevétlen, finoman mattít, egyszerűen nem lehet vele melléfogni. Erős fedést ne várjunk tőle, de a Météorites gyöngyöknek nem is ez a célja. Üdébbé, ragyogóbbá, fiatalossá teszi a bőrt.

Kiemelésre, bronzosításra, árnyékolásra tökéletes a Terracotta Terra India kompakt bronzosító púder, aranyló színe épp hogy nap csókolta bőrt eredményez. Rajtakaptam magam, hogy hajlamos vagyok túlzásba esni, ha bronzosításról van szó – hiába, ez a gyengém – de ezzel a bronzosítóval nem fogok tudni túlhangsúlyozni, mert bár rétegezhető, inkább finoman bronzosít, kvázi ünnepi fénybe öltözteti a sminket. Natalia tippje a felvitelre: rajzoljunk egy 3-ast az arcunk mindkét oldalára homloktól az orcáig majd az állig. Így garantált a természetes hatás. Látható a fotón is, hogy a Météorites gyöngyök egyenletes bőrtónust eredményeznek, a Terracotta Terra India bronzosító pedig több rétegben sem lesz harsány vagy erőteljes.

img_9576
Météorites gyöngyök és Terracotta Terra India bronzosító bevetésen!

Nem maradhat ki a kollekcióból a szemhéjpúder sem, idén karácsonykor az arany és a kék színek dominálnak a szemek körül is. Fémes és intenzív színeket kapott az Écrin Shalimar szemhéjpúder, melyet az arany és zafír színe ihletett. Tökéletesen passzol hozzá a L’Or Eyeliner aranyló filctus, amelyet szerencsére azzal a fajta merev ecsettel láttak el, amellyel egy kezdő is pontos tusvonalat tud húzni. Személy szerint én kifejezetten szeretem az arany különböző árnyalatait a szememen viselni, a kékkel még ritkán tettem próbát, de ahogy Natalia sminkjén is láthatjuk, a kevés néha több! Szerintem rendkívül inspiráló! Ma már nincs smink highlighter, kiemelő nélkül, a kollekció Precioius Light világosítóval az arc egyes pontjait (szem külső sarka, arccsont, ajkak felső íve) kiemelve különleges megvilágításba kerülhetünk.

guerlain-shalimar-karacsonyi-kollekcio-natalia2

 Végül két rúzs is bekerült az idei karácsonyi kollekcióba. Az egyik egy álom, már a kivitelezését is tekintve is igazi luxusdarab! A Rouge G önmagában egy ékszerdoboz: egy kis tükröt tartalmaz, így bárhol és bármikor könnyedén kiigazíthatjuk a rúzsunkat. Isteni érzés kézbe venni, nagyon decens darab, a színe pedig klasszikus vörös, ami mindenkinek jól áll. De ha partisabb karácsonyt tervezünk, akkor bevethető a KissKiss krémes ajakrúzs, amely a kollekcióban Indian Pink színben tündököl, és amelyet akár pirosítóként is használhatunk.

A Guerlain karácsonyi sminkkollekciója már elérhető a nagyobb parfümériákban, a készlet erejéig. A kollekcióról további információkat a Guerlain Magyarország facebook oldalán olvashattok.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Szeretnél nyerni egy üveggel a csodálatos Guerlain Shalimar Souffle de Parfum-ből? Akkor gyere a blog facebook oldalára, és játssz!

Andrea



4 thoughts on “Guerlain karácsonyi smink kollekció Natalia Vodianova-tól”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter