Lili Bermuda Pink és South Water – parfümkritika

A Lili Bermuda parfümházról már 2013 őszén olvashattatok, és néhány parfümjükről már került is fel cikk a Parfümblogra (Coral és Calypso). Jöjjön most 2 csodálatos illatuk. A Bermuda-szigeteki parfümház újra és újra csodálatos alkotásokkal lep meg minket. Gyönyörű kis díszítéssel ellátott üvegekben jelennek meg a különlegesebbnél különlegesebb illataik. Egyediség, lágyság és finomság jellemzi a parfümházat.

gallery12

Egyik, amit választottam, a Pink. A rózsaszín kis szalaggal ellátott üvegecske akár a mellrák elleni kampány illata is lehetne. Rendkívül nőies az egész megjelenése, a tartalma pedig friss és rendkívül vidám. Tökéletes hozza az egzotikus sziget ?feeling?-jét. Maga az illat citrusos, aquás, friss, virágos, hihetetlenül könnyed, pont olyan, amit egy egzotikus szigeten el tudnánk képzelni. Mert a perzselő napon, a csodálatos tenger partján bizony senki sem fújna magára szívesen valami nehéz, tömény illatot. A Pink csupa öröm és vidámság, olyan gondtalanságot képvisel, amit a trópusi szigeteken élőkön láthatunk, akik még közel állnak a természethez, tudják értékelni az élet szépségeit és örömeit. A Pink teljesen egyedi, semmilyen más ?rózsaszín? parfümre nem hasonlít. Már a fejjegy is nagyon frissen indít, hisz grapefruit, clementine (mandarin és narancs keverékeként tudnám egyszerűen leírni) és rózsaszín bors bontakozik ki belőle. Az üde, aquás jelleg hangsúlyozására a szívjegybe görögdinnye került, amihez sorra jöttek a virágok, a mimóza, magnólia, frézia és peónia. A zseniális hozzáértést tükrözi, hogy ettől a sok-sok virágtól nem egy tömény virágözönt kapunk, hanem egy kifejezetten bájos, ártatlan, tiszta illatot. Ugyan az alapjegybe került egy kis pézsma és őszibarack (amit én abszolút nem érzek) a végeredmény nem lett extra tartós, de azért senki ne ijedjen meg, az illata azért nem illan el 1 óra alatt. Én egy kis kókuszt is érzek benne, ezzel erősítve az egzotikus jelleget. A Pink-ben egy igazán könnyed, boldogságot sugárzó nyári illatra leltem. Már csak a Bermuda-szigetekre kellene átvarázsolnom magam, hogy teljesen át tudjam élni a Pink képviselte életérzést.

pink

Ha igazán a Bermuda szigetekre szeretnétek képzelni magatok, ehhez a South Water a legkitűnőbb választás. Letisztult üvegében olyan, mintha kristálytiszta tengervíz lenne. Ahogy megszagoltam, nekem elsőre az ugrott be, amikor kiskoromban a tv-ben láttam a Bounty csoki reklámját. Ugyanaz az érzés kerített hatalmába, hogy bárcsak ott lehetnék a kacskaringós törzsű pálmafák között, ahol hófehér a homok és türkiz a tenger, süt a nap, és egész évben nyár van. Csak behunyom a szemem és elképzelem, hogy ott vagyok, különösen most, hogy ez a reménytelenül hosszú és egyhangú tél még mindig nem akar véget érni, pedig nálam jobban biztosan nem várja senki. A South Water-ben minden benne van a tenger esszenciájából és a trópusi hangulatból. A sós víz, kókusztej, gardénia szirmok, guava és az ibolya érezhetőek legerősebben, melyek a fej és szívjegyben vannak jelen. Ezt a fejjegyben egy kis fekete ribizli és csillagánizs egészíti ki, az alapjegy elemei, a vanília és tonkabab pedig nem engedik olyan villámgyorsan elillanni ezt a kis nyári könnyedséget. A vanília épp csak egy leheletnyit van jelen benne, így nem megy az unisex jelleg rovására. Könnyedsége ellenére egy kifejezetten tartós illatot kaptunk, mely mindkét nem számára fantasztikus tengerparti érzést kölcsönöz frissességgel, valamint a kókusztej és a guava egzotikusságával. Csupa örömteli érzést, boldogságot közvetít a South Water. Egyszerre légies és a kókusztól kicsit édes. Mintha a perzselő napon, a tengervíz mosta bőrünkre valami hihetetlenül finom kókuszos naptejet kennénk, körülöttünk pedig virágok szegélyeznék a strandot. Leginkább így tudnám ezt az illatot jellemezni. Én legszívesebben már indulnék is a szigetekre.

gallery34

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter