Lili Bermuda Lily és Coral – parfümkritika

A legtöbb nő – mint ahogy a jobb oldalon lévő szavazás is mutatja – a virágos parfümöket szereti. Anno, a hőskorban, ha parfüm, akkor virágillat. Úgy látszik, nincs ez ma sem másként, hiszen nincsen parfüm virágillat nélkül.

Személy szerint odavagyok az olyan parfümökért, melyek egy-egy összetevőre helyezve a hangsúlyt, izgalmas körítéssel tálalva próbálják az adott összetevő lényegét, esszenciáját megfogalmazni. Az pedig külön boldogság számomra, ha egy igazán izgalmas és egyedi parfümház, parfümőr teszi ezt. A Lili Bermuda parfümház belopta magát a szívembe, egyrészt egyediségével, másrészt azzal, amilyen tisztelettel, eleganciával nyúlnak hozzá egy-egy összetevőhöz. Igen nehéz kedvenc parfümöt választanom a Lili Bermuda parfümök közül, bármelyiket szívesen hordanám, mégis két meseszép illat ragadta meg a fantáziámat és az orromat igazán.

Lily
Lily

Lily

Liliom, így egyszerűen, azaz nem is, A Liliom, így nagybetűvel. Teljesen magával ragadott a liliom természetesen szelíd, puha, kifinomult illata, ahogyan a Lili Bermuda bemutatja…nem véletlenül került fel az őszi Top 10 listámra!  “Vad gyöngyvirág, citrusok, guava és tamarind”, és a lényeg: liliom. Puha, meleg pézsmába ültetett éteri liliom, melyet a gyöngyvirág szűzies, törékeny illata még szelídebbé, kifinomultabbá tesz. Izgalmas és élénk akkordot kapunk az egzotikus gyümölcsös jegyek által, nem  megszokott egy virágillatban a guava és a tamarind, a Lily esetében éppen ez adja azt a finom kis pluszt, amivel felülemelkedik egy egyszerű fehér virágos illatnál. Roppant finom, puha, lágy illat, egyszerűen imádni való! (parfümőr: Vito Lenoci)

Coral
Coral

Coral

Ha a Lily nőiesen lágy és puha illat, akkor a Coral a játékos, életvidám, pezsgő kishúga, mely ” a klementin, frézia, rózsa és gyömbér fúziója”. Üde, romantikusan nőies illat a Coral, mely – bár még személyesen nem jártam a szigeteken – Bermuda hangulatát idézi, a buja, élénk virágok illatát, a tenger friss aromáját és a nap pezsgő erejét. A Coral nyitotta meg az utat az újra feltámadt Lili Bermuda illatok előtt, melyek a Bermuda szigetvilág egzotikus, élettel teli aromáit, illatait, auráját varázsolják elénk. Nem lehetünk eléggé hálásak Isabelle Ramsay-Brackstone-nak, hogy újra életre keltette a Lili Bermuda parfümök világát.

A Coral élénk, érzéki illatának csúcspontja a tavirózsa és gyöngyvirág násza, melyet élénk illatjegyek kísérnek: a frézia derűs jegye és a gyömbér-klementin vibráló akkordja emeli be a meleg, puha fás-pézsmás alapok közé. Természetesen nem maradhat el a púderes rózsa jegye sem, mely a bőrömön intenzíven bontakozik ki, és gyönyörűen illeszkedik a vizes-friss-pezsgő jegyek közé. Igazán meleg időben mutatja legszebb arcát a Coral, sajnos nálunk az év nagyobb felében hűvösebb az idő, de tavasszal és nyáron ha kell egy kis egzotikum, akkor csakis a Coralhoz fogok nyúlni!

A Lili Bermuda parfümöket itt vásárolhatjátok meg: Bermuda Perfumery



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter