Juliette Has a Gun Mad Madame – parfümkritika

Romano Ricci örökölhette a zseni faktort dédnagymamájától (Nina Riccitől), hiszen a 2006-ban létrehozott Juliette Has a Gun parfümmárkája évről évre egyre szédítőbb parfümökkel áll elő, legyen szó a bőrös-rózsás illatok koronázatlan királynőjéről a Citizen Queenről vagy a minimalista és pimasz egy molekulás Not A Perfume-ről, Romano tudja, mitől “döglik az asszonynép”.

 

 

 

Legújabb illata, a Mad Madame hűen tükrözi a JHG parfümök lényegét: egy kicsit őrült, egy kicsit dögös, egy kicsit nőcis és nagyon-nagyon eleven, érzéki illat. Romano ebben az esetben visszanyúlt a klasszikusan elegáns vonalig: a Mad Madame egy ízig-vérig XXI. századi ciprusos illat, melyben a fehér virágok szépséges csokrát balzsamos és fűszeres körítéssel tálalják. Hogy mi ebben az őrület? Hát az, hogy egy egíébként napközben nehezen viselhető ciprusos illat mellé pakolt, egytől egyik nehéz és erőteljes összetevők milyen harmonikus illattá állnak össze, melyet egy mai fiatal nő is bátran viselhet.

A Mad Madame nyitánya is megér egy misét: a fejjegyben elhelyezett ámbra és rózsa kétséget sem hagy afelől, hogy tartalmas illattal állunk szembe, és a kissé erőteljes kezdés után szépen előbújnak a virágos jegyek, és a tölgymoha, mely a ciprusos jegy mély, zöld és enyhén karcos jellegét adja. De a Mad Madame nem áll itt meg, a balzsamos akkordoknak köszönhetően (tolu balzsam, pézsma és vanília) a castoreum enyhén animális és füstös jegye bársonyosan pihen meg a bőrön, tökéletesen összehangolódva a pacsulival. Ha ez nem őrület, akkor mi más lehetne?

Kétség kívül nem egy könnyed illat a Mad Madame – valahol a Lady Vengeance és a Midnight Oud között van – de a Romantina elbűvölően bájos illata után egy ütős parfümnek kellett jönnie, mellyel a kicsit őrült, bohém énünket szabadíthatjuk fel.

A Mad Madame parfüm (és minden más Juliette Has a Gun illat) Magyarországon is elérhető a Le Parfum Croisette parfümériában.



1 thought on “Juliette Has a Gun Mad Madame – parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter