Serge Lutens Santal Majuscule – parfümkritika

Az egyik legizgalmasabb niche parfümház, és szellemi atyja Serge Lutens újabb parfümöt alkotott, méghozzá abban, amiben nagyon otthon van: az orientális illatokban. A Collection Noir legújabb darabját Lutens egy bájos és személyes történettel vezeti fel, mely egy gyerekkori emlékéhez nyúl vissza, bemutatva azt, hogy Lutens szeniális alkotószelleme, fantáziája már akkor kibontakozott.

A Santal Majuscule a “nagybetűs” szantál illat: azaz “a szantál illata” mindenféle sallang nélkül. Személy szerint imádom a szantál illatát, legyen szó lakás illatosításról (pl füstölő formában) vagy maga a fa illatáról. Megnyugtat finoman fűszeres illata, mely soha nem tolakodó vagy erőszakos. A Santal Majuscule talán első pár percben kissé nyers erővel rögtön az orrunk elé dobja a szantál illatát, de a parfüm fokozatosan szelídül a bőrön, és halványan egy asztalos műhely vagy faforgács illata dereng fel, ha jó mélyen belefeledkezek az illatba, mely egyáltalán nem kellemetlen számomra, sőt! Imádom a fa/fák illatát, egy asztalos műhely illata maga a gyönyör számomra,  így kissé elfogult vagyok az új Santal Majuscule iránt.

Hasonlóan jó szantál illatot ad a Creed Santal Imperial, Profumum Roma Santalum, míg Serge Lutens Santal Blanc illata fűszeresebb és könnyedebb.

Tökéletes uniszex illat azoknak (bár kissé elbillen a mérleg nyelve a férfiak felé, talán ők nap mint nap szívesen viselnék), akik rajonganak a fás illatokért, csakúgy, mint én.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter