Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria – parfümújdonság és parfümkritika

A Guerlain háza táján mostanság nagy a nyüzsgés: idén óriási visszhangot kiváltó, világra szóló kampányba vágtak az új Mon Guerlain parfümmel, melynek Angelina Jolie lett az arca (itt olvashatsz bővebben az illatról), de az újdonságok özöne itt nem állt meg szerencsére. Az a helyzet, hogy ha nem is kontroll nélkül, de majdnem az összes Guerlain termék nálam beválik és bizonyít. Annak ellenére, hogy a Guerlain név leginkább Franciaországban forog közszájon, parfümös berkekben a parfümház legendás parfümjei gyakran szerepelnek a “legek” között, sminktermékeiért pedig azok rajonganak, akik tudják, az elegancia és kifinomultság nem mindig az extrém újdonságok vakon követésével egyenértékű. Mivel igen régóta nagy fogyasztója vagyok a márkának, azt hiszem, hogy hitelesen tudom átadni azokat a tapasztalatokat és széleskörű rálátást, amelyet ezen évek alatt szereztem (de van még mit bepótolnom). Számomra már az meggyőző, ha kézbe veszek egy Guerlain terméket, legyen szó parfümről vagy beauty termékről, és már a kivitelezés, csomagolás, praktikum, az apró részletek mind mind arról adnak tanúbizonyságot, hogy itt kérem szépen minőség várható. Mi tagadás, a minap döbbentem rá, hogy gyűjtő lettem, méghozzá előszeretettel halmozom fel a Guerlain “bármilyét”, mert egyszerűen szeretem azt az érzést, hogy Guerlain terméket használok. Ha pedig gyűjtemény, akkor mi mást lehetne a Meteorites gyöngyökön kívül gyűjteni, mint az Aqua Allegoria parfümsorozatot (itt olvashatsz róla bővebben)!

Guerlain-Aqua-Allegoria-Bergamote-Calabria-ad

A szám szerint 41. AA darab érkezett meg a parfümériákba a Bergamote Calabria személyében, amely kvázi karakterében a Limon Verde-t fogja váltani (igen, meg fog szűni a Limon Verde, érdemes gyorsan az utolsó darabokat felvásárolni). Bergamote Calabria – a fenséges bergamott lelke, vagy ahogy ismerik, ” Calabria zöld aranya”. Jellemzően az AA sorozat minden nyáron 1 (vagy kettő) illattal jelentkezik, amely egy-egy parfümösszetevőt, illatot, virágot, gyümölcsöt emel ki és interpretál. Mivel kifejezetten nyári, limitált illatokról van szó, mindegyiknél a kulcsszó a friss, üdítő illat, a sorozatban nehéz illatokat nem találunk. Aki régi olvasója a blognak az tudja, hogy nálam nyár nem múlhat el AA Mandarine Basilic nélkül (épp be kell szereznem egy új üveggel, mert már fogy…), az egyik legvibrálóbb, legkerekebb mandarinos illatok egyike, imádom!

Guerlain aqua allegroia bergamote calabria parfümblog

Nagy melegben, hőségben legszívesebben az uram fanyar, hűsítő kölnijeivel locsolom magam, de szerencsére erre van az AA sorozat, benne olyan pezsgően friss illatokkal, mint a Bergamote Calabria. Ha azt mondom, hogy “overdosed” bergamott, akkor mindent elmondtam. Bár az egyik legnépszerűbb parfümösszetevő a citrusok közé tartozó bergamott, ritka az, hogy komoly főszerepet kap. Hát most itt van a nagy mű: a bergamott uralja a terepet! Természetesen nem csak önmagában áll színpadra, ahhoz sajnos túl hamar pezseg le a bőrről, egy kis petitgrain és gyömbér kell ahhoz, hogy még vibrálóbb legyen, kardamom, hogy testesebb, megfoghatóbb legyen és fás-pézsmás alapok, hogy kellően könnyedén de magabiztosan feküdjön a bőrön. A kardamom és a gyömbér akkordja kissé maszkulin vonalba vezeti az illatot, pedig alapjában véve az AA női vonalnak indul(t) – de ez egyik férfi olvasómat se tartsa vissza attól, hogy használja őket, ha éppen ehhez van kedve -, inkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy klasszikusan férfi kölnik jegyeit viseli magán. Sehol édeskés, csajosan kikacsintó jegy, sehol egy nőiesen kacér virágos kacaj, csakis az üdítően friss akkordok, amiért – ahogy felkúszik a hőmérő higanyszála 25 fok fölé – könyörögni fogunk! Nagy álmom, hogy egyszer eljutok Calabria-ba, Taormina kis városába, ha pedig ott leszek, csakis Bergamote Calabria lehet az illatom! Addig is, amíg ez valóra válik, itthon boldogan fogok megosztozni rajta az urammal!

calabria-beach

Összetevők: bergamott, petitgrain, cardamom, gyömbér, pézsma, fás jegyek

Sillage: 3 – maga a koncentrátum edt, igazából egy erőteljes kölninek felel meg, de nyáron ez épp elég, locsoljuk vele bátran magunkat

Tartósság: 3 – intenzíven pár órát bír, utána bőrközelivé válik

Elegancia: 3 – Nehéz ezt az illatot bármilyen kategóriába szorítani, ez egyszerűen egy frissítő nyári kölni.

Szexifaktor: 2 – Nem a hódítás és csábítás fegyvere, nem is ezzel a céllal született, de ha ezt viseled, üde, friss és vibráló lesz körülötted a levegő

Korosztály: bárkinek, kortalan, nemtelen illat, vegye bátran aki szeretne egy igazán frissítő illatot

Árkategória/árérték: szerintem az AA sorozat darabjai iagzán jó áron beszerezhetőek, megéri az árát!

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Bár nem taszítja le képzeletbeli trónjáról nálam az imádott Mandarine Basilic-et, tetszik az illat, fogom használni nyáron.

Andrea



1 thought on “Guerlain Aqua Allegoria Bergamote Calabria – parfümújdonság és parfümkritika”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter