Beauty-percek: napvédelem Lancaster módra

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha Lancaster, akkor nálam egyből a napvédelem jut eszembe. A Lancaster márka az Egyesült Államokban alakult 1946-ban, két úriembernek köszönhetően, akik Monacóba helyezték át székhelyüket, s egyből megnyerték magunknak Grace Kelly, azaz a monacói hercegnő figyelmét, aki a márka hű képviselője lett. Kezdetben bőrápolási, kozmetikai palettájukkal nyűgözték le a hölgyeket, majd 1971-ben jött a nagy fordulat: megjelent első napvédő készítményük, melyet kézről kézre adtak a Cote d’Azur homokos partjain. Azóta az ikonikus narancssárga termékeik jelentik a napvédelem legmagasabb fokát, hiszen innovációikkal szeretnek lépéselőnyt tartani a konkurenciához képest.

Soha nem használtam még Lancaster termékeket, de minden évben végignézegettem a kínálatot a legközelebbi Müllerben. Idén végre testközelből is meggyőződhettem arról, miért is híres ennyire a márka a napvédő termékeiről. Mivel nyáron nem szeretek alapozót használni, minden tavasszal vadászat indul egy jó BB krémért. Tavaly kifogyott a kedvenc By Terry CC krémem, így idén sürgően pótolni kellett egy igazán komplex darabbal. Mert elvárásaim, azok vannak:

  • legyen színezett, de ne túl erős, inkább egységes színt, bronzos ragyogást kölcsönözzön
  • valami minimál fedést azért biztosítson
  • természetesen minimum SPF30 faktoros legyen, de nem bánnám, ha 50 lenne, sőt!
  • ne csillogjon, ne folyjon le rólam, ne kelljen púderezni
  • ne legyen illatos
  • ne csípje a szemem

Nem is kellett sokáig keresgélnem, mert a Lancaster Sun Sensitive SPF50 BB krémje épp ezeket ígérte:

“UVA+UVB+látható fény+infravörös technológia
A fényvédelem terén úttörőnek számító Lancaster bemutatja a Sun Sensitive termékcsaládot, mely extra védelmet nyújt a napérzékeny bőrnek, miközben ragyogó barnaságot eredményez. A teljes fényspektrum káros hatásaival szemben felveszi a harcot: UV és UVB filterek mellett az infravörös és látható fény ártalmas hatásait is célba veszi. “Sensiboost komplex” hozzájárul a bőr természetes védekezőképességének növeléséhez, segít csökkenteni a bőrpírt és irritációt, miközben hosszan tartó, ragyogó barnaságot eredményez. Vízálló. Bőrgyógyászok által tesztelt.”

És a valóság:

  • sem nem túl világos, se nem túl sötét színe van, az én bőrömre (kreol és tök barna) szépen passzol, beolvad, mondjuk nem is vittem fel túl vastagon. Nagyon fehér bőrűeknél elüthet.
  • enyhén fed, szóval pattanásokat nem takar el, cserébe egyenletes, finoman bronzos színt kölcsönöz
  • nem ragad, nem folyik, viszont minimálisan csillog, szóval nem mattul le, bár nem is ígéri. Én munkahelyre teszek rá transparent púdert (átlátszó), de pl nyaralásnál pont tök jó lesz (ott mindenki csillog, haha)
  • SPF 50 faktor, nincs mit magyarázni, brutál jól véd!
  • nincs illata, bingó! Ja, és nem csíp, dupla bingó!

Konklúzió: nagyon jó kis cucc, nap mint nap fogom használni, el is fog fogyni, ha nem most, hát jövő tavaszig tuti. Kényelmes a használata, jó ez a pumpás kiszerelés. Nagyon ajánlott kategória. Fellelhető: Müller, Douglas, Marionnaud, Notino.

Itt pedig egy hasznos kis posztot olvashattok a napvédőkről, úgy általában! 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter