10 parfüm, amit feltétlenül ki kell próbálnod, ha a Madison parfümériában jársz!

Eleve minisorozatnak indult a 10 parfüm, amit feltétlenül ki kell próbálnod, ha…, és naná, hogy eddig csak egy rész készült el belőle (itt olvashatjátok, mit próbáljatok ki feltétlenül, ha a Neroli parfümériában jártok) . Eddig! Most azokat az illatokat gyűjtöttem össze, amelyeket feltétlenül ki kell próbálni, ha a budapesti Madison parfümériában jártok, az Opera szomszédságában. Most szólok, hogy igazi kín volt 10 darabra szűkíteni a listát!

madion-parfumblog
A karácsonyi kirakattal! <3

Byredo Gypsy Water

Nem tudom eldönteni, melyik ujjamba harapjak, mert könnyebb lenne azt felsorolni, hogy mit nem érdemes kipróbálni a svéd ultra trendi márkától (nincs olyan), inkább légyen itt az, amelyet a legnagyobb hype vesz körül, nem méltatlanul. Finoman fűszerezett, gyengéd aromás víz. Mindenkinek. Az én nagy kedvencem a Mojave Ghost, Blanche, Bal d’Afrique és Inflorescence.

Nasomatto Black Afgano – Narcotic Venus

Oké, ha Nasomatto, akkor mindenkinek e két szupersztár illat jut eszébe. Éppen ezért nem érdemes kihagyni őket. Én mindkettőért rajongok. Totálisan megtestesítik azt, amit a niche parfümöktől elvárok.

Orto Parisi Seminalis

Alessandro Gualtieri, a Nasomatto mögött lévő parfümőr legújabb játszótere az Orto Parisi. Itt aztán nem fogja vissza magát, totális lehengerlés és lenyűgözés úgy, hogy cseppet sem érdekli, hogy közben megbotránkoztat, meghökkent, sőt! A Seminalist a szex közben/utáni testnedvek ihlették, én ennek ellenére vagy éppen ezért teljesen belezúgtam, elképesztően addiktív illat. Teljesen a hatása alá kerültem, olyannyira, hogy januárban az lesz az első, hogy veszek egy üveggel belőle! Nincs rá más szó, brutális sillage, tartóssága több napos(!), elképesztő, hihetetlen, fújjatok a csuklótokra 1 cseppet, a hatás nem marad el!

By Kilian

A mi drága és jóképű milliárdos úri fiúnk jó kis márkát álmodott meg, zseniális koncepcióval. A Back to Black mézes dohány gyümölcsös-fás-balzsamos akkordokkal, hatalmas kedvenc. Ha pedig pasi lennék, akkor az Intoxicated-et ki nem hagynám, fűszeres kávé!

Frederick Malle Portrait of a Lady

Csakis legekben lehet beszélni Malle parfümjeiről, mindegyik elképesztő a maga nemében…Lipstick Rose, Dries van Noten, Carnal Flower és még sorolhatnám. Mégis a legnépszerűbb Malle illatnak kell itt állnia. A Portrait of a Lady-t egy 1880-as Henry James regény ihletett. Hősének, Isabel Archernek megtestesítője: mély, sötét és intenzív rózsa.

Clive Christian No.1.

A brit luxus non plus ultrája, az egyik legdrágább parfüm a világon. Már csak ezért is próbáljátok ki, érezzétek a luxust!

Boadicea The Victorius Glorious

Selymesen balzsamos, meleg-fűszeres különlegesség ettől a páratlan parfümháztól. Tőlük azt mondanám, hogy minden jó, még az olyan illataik is, mint a Mayfar ami egy az egyben egy lóistálló képét idézi fel bennem, abszolút jó értelemben. Az én személyes kedvencem az Invigorating.

Santa Eulalia Marinis

Maga a tenger illata!

Bond No.9 Bleecker Street

119 illata van a New York-i luxusparfüm márkának, én pedig elhatároztam, hogy beszerzem őket, egytől egyig, persze stílusosan csakis akkor, ha New Yorkban járok, és megnyerem a lottó ötöst. Addig is csak próbálgatom, ízlelgetem őket, isteni jó minőségűek, nekem bejön a csillag alakú üveg is, szóval tiszta gyönyör ez a márka. Hype körökben a Bleecker Street a menő, kezdőknek a Little Italy-t ajánlom, romantikusoknak jöhet a Scent of Peace, nekem pedig ide egy China Town-t!

Comme des Garcons 8 88

Ha CdG, akkor mindenkinek a 8 88 jut eszébe, meg az a totális őrület és extravagancia, ami a(z egyébként divat)márkát jellemzi. Avantgarde illat, igazi különleges orientális-fűszeres niche alapdarab. Az én orromnak és szívemnek most kedvesebb a Comme des Garcons 2, a Floriental, az Amazingreen és a legújabb durranásuk, a Balckpepper.

Térjetek be a Madison parfümériába szaglászni, nézelődni, (nyugi, ha nem veszel semmit, akkor sem néz ki onnan senki)merüljetek el a szebbnél szebb illatokban, és gyertek vissza, számoljatok be arról, nektek mi tetszett! Tehát keressétek Budapesten, az Opera szomszédságában a Madison parfümériát!

Andrea

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter