10 parfüm, amit feltétlenül ki kell próbálnod, ha a Neroli parfümériában jársz!

Új sorozat indul a Parfümblogon, melyet több olvasó kérése hívott életre. Sokszor tanácstalanul állunk egy-egy nagyobb üzletben, drogériában, parfümériában, hogy mégis mit érdemes először kipróbálni. Mivel a parfümöktől egy idő után elfárad az orrunk, nincs lehetőség egy alkalommal az egész készletet végigpróbálni, így szezonálisan megpróbálunk nektek 10-10 olyan illatot bemutatni, amelyek méltán híresek, egyediek és abban a szezonban rendkívül divatosak, tehát érdemes ezekkel kezdeni az ismerkedést. Sorozatunkban tehát bemutatjuk a parfümériák legjavát, amelyet mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni!

Elsőként járjuk körbe virtuálisan a Neroli parfüméria polcait, és nézzük meg, milyen kult illatokat találhatunk rajtuk.

neroli7

Lorenzo Villoresi Teint de Neige – az abszolút bestseller, a púderes illatok királynője, a topok topja, maga a púderfelhő.

Amouage Refletion Woman – a világ leglenyűgözőbb parfümházának az egyik ékköve a Reflection, friss tengeri-virágos-gyümölcsös illatkompozíció, mely kifejezetten fiatalos és modern illat. Rajtam csodás.

Amouage Interlude Man – az oud, tömjén, mirha és bőr különös násza, mely egyszerre uralja a káoszt és teremt mesteri felfordulást.

Creed Love in White – maga a legenda! First lady-k, mozicsillagok, előkelőségek rajonganak ezért az elegáns, finom, puha virágos illatért.

love-in-white

Creed Aventus – a legenda szülte legenda. Napóleon drámai élete ihlette e remekművet – háború, béke és szerelem – melyhez a legexkluzívabb alapanyagokat gyűjtötte a Creed ház két mesterparfümőre, Olivier Creed és Erwin Creed. Meglepő az édes gyümölcsös akkordok jelenléte az illatban, melyet füstös bőr és száraz, puha fás akkordok varázsolnak szó szerint fenségessé.

Fueguia 1833 La Cautiva – “A fogoly”. Elmaradt restanciám bemutatni a blogon az argentin Fueguia 1833 parfümházat, mely roppant egyedi és varázslatos illatokat tudhat magának. A La Cautiva a Personajes sorozat tagja, az egyik legszebb fekete ribiszkés illat, amelyet valaha próbáltam. A legenda szerint az őslakos indiánok előszeretettel ütöttek rajta a telepeseken, elrabolva az asszonyokat, lányokat, mint azt Esteban Echeverria egyik versében is leírja: Mary – az egyik elrabolt lány illatát megérezve az egyik indiánt elbódítja a fogoly különös illata…

Maison Francis Kurkdjian Aqua Universalis – az illat mely maga az univerzum! Nem lehetünk elég hálásak a Neroli parfümériának, hogy Kurkdjian illatait elérhetővé tették Magyarországon. Úgy vagyok velük, mint a gyerekek a pokémonokkal: szerezd meg mind! Nehéz kiemelni a legjobbat, a legszebbet, de mégis az Aqua Universalis az, amit mindenkinek jó szívvel ajánlanék, annyira csodás, légies, modern és tiszta illat.

Minya Viktória Hedonist – a mi parfümünk! Viktória elképesztően sikeres illata olyan ívet fut a legnevesebb parfümök között, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Legyünk büszkék rá, van miért.

diptyque philosycos

Diptyque Philosykos – a Füge! Igen, így nagybetűvel. Aki rajong a fügés illatokért, annak ez kötelező darab, mely szó szerint megeleveníti a görög fügelugasok elképesztő aromáját.

Escentric Molecules Molecule 01 – Geza Schoen parfümőr valami olyat alkotott 2006-ban, mely forradalmasította a parfümökről alkotott elképzeléseinket. Talán nincs még egy ilyen parfüm, mely ennyire lázba hozta volna a világot. Elég csak egyetlen, mesterien kikevert molekula, és máris kész a “láthatatlan” bűvölet. Figyelem, ezt csak bőrön érdemes kipróbálni, papíron nem mutatja meg különleges voltát.

Ha kedvet kaptatok egy különleges illattúrához, akkor látogassátok meg a Neroli parfümériát Budapesten a Régiposta utcában (közvetlenül a Váci utcából nyílik), és próbáljátok ki a fenti illatokat, garantáltan szerelmesek lesztek az egyikbe!

Andrea



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter