Narciso Rodrigues For Her edp – parfümkritika

Kérem szépen, szerelembe estem, de piszkosul. Az ilyen katartikus élményekért él az ember, amikor azt érzi: “Ez igen, ez vagyok én!” Biztos nem kell bemutatnom  azt, hogy az ember ízlése közhelyesen bár, de bizony változik, és olyan ízek, illatok is megérintik, amikről azelőtt nem gondolta volna, hogy tetszeni fog.

Pontosan így voltam én is a klasszikus, elegáns, akkoriban túl nagyasszonyosnak gondolt illatokkal, az édeskés illatfelhők bódulatába egy-egy ciprusos, pézsmás, íriszes és rózsás illat be sem hatolhatott. több oka is van, hogy ma már nyitottabb vagyok az illatélményekre, így esett meg velem az, hogy amikor már annyi jót hallottam a Narciso Rodrigues parfümökről, elzarándokoltam a parfümériába, és magamra fújtam a For Her Eau de Parfum (rózsaszín üveg) változatot. Ekkor robbant a bomba az orromban. Ezt a mesés illatot akarom, örökre! Egész nap minimum Kate hercegnőnek éreztem magam, hiába csak egy laza farmer-felső szettben voltam, úgy éreztem magam vagyok a megtestesült sikk és elegancia. A Narciso Rodrigues For Her edp egy csodásan megkomponált pézsmás illat.  ?Úgy gondolom, valami lehet nagyon klasszikus és teljesen modern egyszerre.? vallja a divattervező, és For Her parfümjében ez meg is valósul. Mesterien ötvözték a régi idők eleganciáját tükröző illatjegyeket a mai modern stílussal.

A For Her Eau de Parfum egy illatos aura, mely kézzelfogható és megható kifejezése a nőies eleganciának. Rodrigues kedvenc illata, az egyiptomi pézsma köré épült, mely végtelenül modern és nyíltan szexuális parfümként hatalmas rajongótábort szerzett az elmúlt években. Szokatlanul buja kompozíciót adnak az összetevők: a púderes rózsa a szinte észrevétlen barackkal nyit, melyet azonnal uralma alá dönt a pézsma és az ámbra lehengerlően erotikus akkordja. Az alapjegyben lévő pacsuli még inkább rátesz a lapátra, és a szantállal egy melegebb, intimebb közegbe vált át.  Intenzív illat, melyben rejtett erő és alig észrevehető édes árnyalat található, melyek később puha és szelíd púderes illattá válnak.

Az Eau de Toilette (fekete üveges) változata teljesen más illat, más összetevőkkel, a közös mégis a kettőben az erőteljes pészmás-ámbrás akkord.

Az illatokért Francis Kurkdjian a felelős, akinek számos sikerparfümöt köszönhetünk már, mint az Acqua di Parma Iris Nobile, Elie Saab, Green Tea, JPG Le Male és Juliette Has a Gun Lady Vengeance. Hivatalosan is imádjuk Kurkdjian munkásságát:)

A Narciso Rodrigues For Her parfümöket a Parfümcenter.hu oldalon megtaláljátok!



6 thoughts on “Narciso Rodrigues For Her edp – parfümkritika”

  • müllerben nem találtam. douglasbe nem jutottam még ki.:( viszont megillatoltam dita-t, és kb. osztom, amit írtál.
    még egy pézsmás kérdés :): továbbra is görcsölök a mure et musc-n. nagyon tetszik. az extrémet próbáltad? miben extrém: inkább mósuszban vagy szederben? vagy nagyon hülye kérdés? előre is köszönöm: e

  • Ezek szerint Sopron. A Müllerben nincs? A fehérvári M.ben nem tartanak, de ez nem mérvadó, egészen más az üzletek árukészlete.

    szerintem neked nagyon tetszene, ha a felsorolt illatok bejöttek! De ne várj füstös akkordot benne, mert az nincs! beszámolsz majd a fejleményekről?

  • akkor irány eisenstadt, ott van legközelebb douglas :). nagyon köszönöm!!

  • :)) köszönöm:)

    A rózsaszín üvegtől teljesen vonatkoztass el! Ez cseppet sem csajos illat, ez a megtestesült erotika elegáns álarcban. Ezt a parfümöt kaptam, de a Marionnaud és Douglas parfümériákban biztosan lehet kapni.
    Valóban van Mure et Musk-om, teljesen más! A M&M egy tiszta, ártatlan pézsmás illat, ez pedig nagyon erőteljesen, picit füstösen, testesen az. A Calamity J.nél viszont tisztább, kevésbé fűszeres, és nem oudos jellegű. Talán, de csak nagyon enyhén a Gucci by Gucci edp leszáradáshoz hasonlítanám, csak karcos-füstös felhangok nélkül. A Narciso R. sokkal jobb! Talán a White Musk hasonló hozzá…

  • melyik parfümériában szagoltad? (vidéki vok, remélem, van a közelemben!)
    s még szeretném megkérdezni, fragr-án láttam, volt neked mure et musc, ahhoz képest mennyiben, miben más?
    továbbá, nekem a calamity j is finom pézsmás (az első félórát leszámítva).
    montale white musk is hasonló nekem.
    mintácskáim vannak ezekből, és nagyon tetszenek.
    nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a rodrigez 🙂 de bevallom, a rózsaszín üveg elbizonytalanít… nem vagyok túl csajos… 🙂
    köszönöm előre is a válaszod, és továbbra is bírom a blogod! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter