2 éves a Parfümblog!

 

Habár még kiskorú a Parfümblog, mégis annyi mindent tudhat a háta mögött! A blog.hu közel egy évig adott otthont a blognak, itt tanulhattam meg, mi is a blogolás, itt érezhettem rá az írás ízére. Később a nlcafe.hu átcsábított hozzájuk, és mind kiemelt blogger és blog, így sok közös projektben vehettem részt. Bár a nlcafe.hu oldala időközben modern alapokat kapott, mégis örömmel búcsúztam onnan, hiszen végre a blog saját oldalt kapott, így nincs megkötve a kezem senki és semmi által. Az önálló és független bloggal célom az, hogy a lehető legnaprakészebb információkat, érdekességeket olvashassátok a parfümökről magyar nyelven is…remélem ez sikerül(t)! 🙂

Ünnepeljünk együtt!

Írj egy rövid posztot a kedvenc parfümödről!

Ez lehet bármilyen parfüm: népszerű, celeb vagy niche illat, melyről pár mondatban kifejted, hogy hogyan találtál rá, miért szereted, stb…bármi lehet, ami neked fontos erről a parfümről. Ezt küldd el a megadott email címre, megjelentetem a blogon (természetesen azzal névvel, amit szeretnél), mint vendégposzt a parfüm képével kiegészítve ennél a bejegyzésnél, és hó végén egy szerencsés nyertes nyeri meg az egyedi, itthon nem kapható Clean Shower Fresh 30 ml-s parfümöt!

A posztokat március 31-ig várom erre a címre: parfumblog@gmail.com

Hajrá, várom a posztokat!:))

Vendégposztok:

Nina Ricci: Nina ~ Brigitta

Romantikus parfüm, az érzéki nő illata.
Spontán és lenyűgöző, akár egy megelevenedett tündérmese.
Nekem a fülledt nyári éjszakákat juttatja az eszembe.
Nagyon kellemes és tartós illat.
Összetevőkre utal a a kiszerelése is, amely alma alakú.

 

 

 

 

Versace Vanitas ~ Helga

A sok finom illatom közül a kedvencem Versace-től a Vanitas. Finom krémes,édes,de mégsem túlzottan  csömör. Van egy bizonyos pikáns fűszerezése,ami számomra különlegessé teszi. Elegáns,de azt sem viszi túlzásba,épp tökéletes. Körülbelül 1 éve voltam a szentesi Müllerben. Azzal a határozott szándékkal érkeztem,hogy az új illatot, a Yellow Diamond-ot  fogom beszerezni. Abból volt egy kis mintám már otthon és nagyon tetszett az illata. De volt egy kedves eladó hölgy,aki kicsit rámenősen  ajánlgatott néhány illatot. Ide-oda vitt a sok illat között,majd egyszer csak a Vanitast mutatta, azzal a kísérő-szöveggel, hogy egy időben neki ez volt a kedvence. Felkeltette az érdeklődésemet,mert egyébként szimpatikus volt a hölgy és kicsit önmagamat láttam benne. Ahogy megéreztem,rögtön tudtam, hogy ezt mindenféleképpen megveszem. A Sárga Gyémántot azóta sem vettem meg, mert már abszolút nem izgatja a fantáziámat. Azóta sok finom parfümöt vettem, cseréltem, kaptam, de a Vanitas azóta is az első számomra. Nagyon-nagyon szeretem, annak ellenére, hogy  vannak nála sokkal nagyobb nevek, illatok, nekem mégis ő a legjobb, a kedvencem, ő az én boldogság-hormonom.

Thierry Mugler Angel ~ Dolcetta

Thierry Mugler Angel parfümje volt az első olyan parfümöm,aminek egyénisége van,különleges és semmihez sem hasonlítható,egyedi,és tegyük hozzá,megosztó illat,lehet szeretni vagy utálni,de közömbösnek lenni iránta nem.Bármikor föl tudom idézni,akkor is,ha már régen szagoltam,pedig nem volt szerelem első illatolásra.Nem egy tipikus tini-illatocska,az első ?találkozás?után több évig nagy ívben kikerültem,míg egyszer megint hozzá tévedt az orrom,és beleszerettem.Nekem ?Ő? a nőies nő illata.

Thierry Mugler Alien ~ maya

Kedvencnek nevezni egy parfümöt számomra általában füllentés ? vagy mondjuk úgy: az idő meglehetősen picinyke szeletkéjére igaz kijelentés. Mégis van egy parfüm, ami összetett egyszerűségével állandóan megszólít és amiről nem tudnék lemondani: az Alien. Az illat ismereteim szerint alig néhány illatjegyből áll, tehát ebben az értelemben egyszerű. Mégis vibrál, változik, más-más életérzést közvetít, sok gyönyörű arca van ? néha pedig elviselhetetlen hárpiának tartom. Az eddigi legtartósabb és legmegosztóbb illatom, talán éppen azért áll olyan közel hozzám: engem és másokat is megtalál, foglalkoztat.

Giorgio Armani She ~ Niki

Az utóbbi időben eléggé elhatalmasodott rajtam a parfüm mánia. Otthon rengeteg finom illatom van. Jelen pillanatban két kedvencem van. Az egyik Guccitól a Flora fraiche illetve Armanitól a She. Ezért én az utóbbiról írnék, mivel ebből az illatból mindig vásárolok magamnak. Kb. 18 éves lehettem, amikor testéverem barátnőjén éreztem valami isteni finom illatot. Meg is kérdeztem mit használ, amikor mondta, hogy  Armanitól a She-t. Akkor még suliba jártam, és nem volt pénzem ilyen illatokra. Viszont amikor először megengedhettem magamnak, akkor beszereztem a She-t. Tehát így, hogy már lassan a 30-ik életévemet taposom kijelenthetem, hogy számomra megunhatatlan. Szexy de mégis visszafogott, egyedi vaníliás csoda. Az illata nem jön veled szembe az utcám, nem is értem miért. Ez olyan mindent vivő illat, használhatod nappal az irodában, de a randihoz is tökéletes. Úgy érzem, mintha ez az illat én magam lennék. Nagyon passzolunk, és ha csak egy illatom lehetne, akkor szerintem ezt választanám.

Első emlékek, Opium és niche ~ hikati

Az első történetem az ELSŐ parfümmel való találkozásom.
Kb. 40 éve történt….5-6 éves lehettem, gyakran utaztunk el szüleimmel falun élő nagyszüleimhez. Engem mágnesként vonzott nagymamám fésülködőasztala. Amikor a felnőttek a kertben dolgoztak, gyakran beosontam a szobába, és gyönyörködtem az asztalkán lévő kincsekben. Csodaszép csipketerítőn a régi biblia és néhány fénykép mellett ott sorakoztak nagymamám szépítőszerei. Gyönyörű, díszes hajkefe, fésű és tükör, egy rúzs, aranyozott púderkompakt és egy üveg kölni. Egyszerű, orosz kölni volt, de én imádtam szagolgatni, a legszebb illat volt, amit valaha, addigi rövidke életem során éreztem. Hiszem, hogy ez az illatélmény meghatározó volt számomra, és ennek köszönhetem, hogy parfüm őrült lettem:) De a történetnek még nincs vége……Kb. 3 éve anyukám fésülködőasztalán kutakodtam, amikor észrevettem egy nagyon régi kölnis üveget. Megdobbant a szívem, és rákérdeztem, hogy mi ez. És igen, ő volt az, a nagyim kölnije:)
Beleszagoltam, és elemi erővel törtek rám az emlékek, újra kislány voltam a nagymamám budoárjában, és egy pillanatig újra velem volt a világ legdrágább nagymamája……..(hihetetlen, de az illat nem romlott meg ennyi idő alatt sem) Természetesen a kölnit anyukám nekem adta:)), és én azóta kincsként őrzöm.

A második történetem az IGAZI parfümmel való találkozásom.
18 évesen egy IBUSZ irodába mentem dolgozni. Több kolléganőm rendszeresen utazott külföldre idegenvezetőként. Egyszer az egyik valami fantasztikus illattal tért haza. Csodás, szédítő illat volt, soha ilyet nem éreztem azelőtt. A kolléganőm elárulta, hogy Ópium a parfüm neve. De nem sokra mentem vele, hisz abban az időben itthon csak Charlie parfümöt, meg Exotic dezodort lehetett kapni:( Úgyhogy csak vágyakoztam utána, és a kolléganőm körül lebzseltem, ha tehettem:)) Néhány héttel később az udvarlómmal sétálgattunk a városban. Volt egy kis üzlet, inkább trafiknak nevezném, ahol lehetett kapni “nyugatról” behozott dolgokat (csokit, italt, illatszereket). A szerelmem mindig ott vett nekem csokit, ha meg akart lepni:) Elsétáltunk előtte, és elakadt a lélegzetem. A kirakatban ott mosolygott rám az Ópium parfüm. Azonnal be is mentünk, de az árát megtudva nagyon elkeseredtem. Egy kisebb vagyonba került:( Teljesen kétségbe estem, annyira szerettem volna megvenni, de nem volt pénzem. És akkor az én hős szerelmem elárulta, hogy épp aznap kapott fizetést, úgyhogy rögtön meg is vette nekem. Az egész havi fizetése ráment, de azt mondta, megérte (annak ellenére, hogy amit otthon kapott az anyjától, azt nem tette zsebre):)) Én pedig iszonyú boldog voltam, és azóta is mindig van egy üveg Ópium az asztalkámon. Bár már évek óta nem használtam, időnként jól esik beleszagolni. Ja, és a szerelmemet is megtartottam, 28 éve élünk boldog házasságban:))

A harmadik történetem a NICHE parfümmel való találkozásom.
Pár éve fedeztem fel az interneten a Neroli (akkor még Illatpalota) luxus parfümériát. Felcsigázott, amit a sok gyönyörű parfümről olvastam, úgyhogy kiválasztottam néhány illatot, és rendeltem mintát belőlük. Néhány nap múlva meg is érkeztek, és elkezdődött a CSODA! Mindig is őrülten imádtam a parfümöket, de amint beleszagoltam az első mintácskába, ami a L’Artisan La Chasse aux Papillons illatát rejtette, megváltozott az életem.Ez nem csupán egy kellemes illat, amit lehet szeretni, vagy nem, ennek a parfümnek története van. Különös érzések rohantak meg, dejavu-m lett. Újra kislány voltam, a nagymamám kertjében feküdtem a fűben egy kora nyári, álmos délután. Tökéletes csend, és nyugalom vett körül, csak a méhek döngicséltek, és a fű zizegett, ahogy a lágy szellő fújdogált. A napocska gyengéden simogatta a bőröm, a levegőt betöltötte a virágzó hársfák illata, és átjárt a tökéletes boldogság. És én megszállottja lettem a niche illatoknak:) Imádom, hogy olyan érzéseket, emlékeket ébresztenek bennem, amikről már rég elfeledkeztem. Fantasztikus művészi alkotások! Rengeteg niche parfümöt gyűjtöttem össze az elmúlt években, mindegyiket szeretem valamiért, de a L’Artisan La Chasse aux Papillons az egyik kedvenc, hisz Ő volt az első:))

 

Chanel No 19 Edt ~ Edelényi

Imádom a zöld illatokat! Évekkel ezelőtt Chanel-eket teszteltem, és ez volt a legzöldebb :). Aztán szerelem lett. Imádom, ahogy a No 19-es indít! Ez egy nagyszerű illat, nagyon különleges, érdekes: egyszerre friss-zöld, és virágos-fás-bőrös; egyszerre tiszta és kicsit piszkos-dögös. És ezt a komplexitást végig tapasztalom. Számomra bőrközeli marad, tehát nem húzok csíkot, de a hozzám közel hajolóktól bókokat kapok. Tartóssága kifogástalan. Maga az illat lassan 40 éves, és nem mondanám trendinek. Még soha nem jött velem szembe, és ennek nagyon örülök. Inkább 30 felett ajánlanám, de ki tudja?…

 

 

 

Elizabeth Arden 5th Avenue After Five ~ Jucus

Életem parfümjét 2006-ban pillantottam meg először, a lisszaboni reptér vámmentesében, ahova egy Light blue parfümért mentem be. Már indultam vele a pénztár felé, amikor megpillantottam egy plakátot, melyen a kedvenc színésznőm, a világ legszebb nője, Catherine Zeta-Jones volt látható  Elizabeth Arden After five-jával.
Addig EA illatait öregesnek, nagyasszonyosnak találtam, ezért nem is választottam egyiket sem.
Tetszett a plakát és gondoltam megszagolom a hozzá tartozó illatot is. Beleszerettem … Különleges illat, elegáns, mégis könnyed, komoly, mégis fiatalos, és úgy gondoltam, soha nem volt még ilyen erős kapocs illat és köztem :).
Először haboztam, mert borsos ára volt, akkor 84 euro :), de a pénztárhoz érve rájöttem, hogy mégis életre szóló a találkozás.
Megbeszéltem a férjemmel, aki azt mondta, hogy szívem, ha ezt akarod, akkor vedd meg. Lehet az ilyen férjet nem imádni? :).
Vettem egy üveg parfümöt, és ott, akkor eldőlt, hogy bár lesznek más illatok is, de az IGAZI ez. Azóta is így van, előfordultak az életemben újabbak, mások, de Elizabeth Arden csak egy van, ahogy After five is. Azóta sokszor hallom a “de jó illatod van, olyan különleges, mi ez? ” mondatot, ilyenkor mindig nagyon boldog vagyok. Mindig van egy üveg használatban, és persze egy tartalék, arra az esetre, ha elfogyna :).
Giorgio Armani Onde Mystére ~ Petra

Sok szeretett parfümöm van-ezt ugye nem is kell magyaráznom pont Nektek:) -de az a bizonyos IGAZI NAGY Ő csak egy van. Számomra ez Giorgio Armani Onde Mystére parfümje.

Már a rátalálás is különleges volt. Furcsa,hogy egy parfüm ugyebár élettelen, mégis azt kell mondjam, ő talált rám, nem én rá:) Ott álltam az egyik parfümbolt polcai előtt és néztem a különösnél különösebb üvegcséket, melyik lesz számomra az új illat. Egy másikért nyúltam-mert volt pontos elképzelésem az illattal kapcsolatban – és megakadt az üvegén a szemem. Már az is önmagában egy költemény. Finom metszés,melegséget árasztó puha barna szín,és a figyelemfelkeltő piros bojt. Levettem a kupakot…és számomra megtörtént a CSODA! Ott álltam az “ókori Egyiptomban”, és magamba szívtam az összes különös és megfoghatatlan illatot. Vagyis…nem..egy parfümériában álltam, de az illat elrepített a mesés Keletre azonnal. Hihetetlen érzés volt. Illatba öntötte a vágyamat, mert pont ezt a mesés keleti illatot kerestem, ami egy pillanat alatt egyiptomi hercegnőt varázsol belőlem:) És a csoda azóta is tart. Ez a parfüm nem fogyhat ki, és nem lehet semmivel sem helyettesíteni. Természetesen van más szeretett parfümöm is, de Ő a nagy Ő!:) Azóta is akárhányszor lepattintom a kupakot…már újra a mesés Keleten érzem magam. Fűszerek,szenvedélyt sugárzó virágok, a mesés ámbra és pézsma, ami ezt a fantasztikus kompozíciót létrehozza. Mesés költemény, egy CSODA!
.

Annick Goutal : Eau d’Hadrien ~ Candy Perfume Boy
Kedvenc illatom valójában több is van, ám az ‘Eau d’Hadrien’ mégis kiemelkedik közülük. Egy varázslatos és romantikus citrusillat, ami nem hasonlítható egyik ilyen jellegű parfümhöz sem. Elképesztően friss, de mégis krémes. A titka valószínűleg a kevés illatjegy tökéletes összehangolásában rejlik. Citrusok és fás jegyek harmonikus keveréke. Az év bármelyik szakában viselhető, és még a legnagyobb nyári hőségben is egész nap elkísér. Nemcsak szerintem működik nagyon jól, a legtöbb dicséretet az ‘Eau d’Hadrien’  viselésekor kaptam.
Hogy miért különleges? Egy nagyon kedves barát?mra emlékeztet, aki meglepett egy teljes üveggel, és azóta is Ő jut róla eszembe, minden viseléskor. 🙂

Miller et bertaux: Green Green Green – Heléna

Egy fanatikus parfümrajongó barátnőmnél találkoztam először ezzel az
illattal.
Másnap már meg is rendeltem, kihagyhatatlan.
Nem igazán tudok olyan dolgokat írni, hogy nagy- vagy kisvilági nő illata,
édes-bús-keserű
nyáresték orravalója, pusztán annyit írhatok erről az illatról, hogy azt a
frissességet adja, ami az én
ízlésemet maximálisan szolgálja. Szeretem, amikor bemegyek valahova, és
elterjed a friss,
tiszta illat a levegőben, gyűjtöm is ezzel a parfümmel a bókokat. Nincs
benne semmi nehézség,
könnyed és tiszta, tartós és egyszerűen muszáj használni. Sokáig kerestem a
megfelelő illatot,
amit végül a Green Green Green nevű csodában meg is találtam.

 

 

Carolina Herrera 212 ~ Andi

Bár sok érdekes “találkozásaim” vannak finomabbnál finomabb illatokkal, ez mégis a sablonosabbak közé sorolható..egy ajándék minta  egy parfümériában, közel 3 éve. Komolyabban kb. 1 éve érdekel a parfümök világa. Ehhez a parfümhöz valahogy véletlenül visszatértem. Jókor, éppen abban a korszakomban, amikor már a magabiztos, nőies illatot kerestem már magamnak. És akkor hirtelen bevillant, azaz beszippantotta magát. A mintán látható nő abszolút tükrözi az érzést, kis feketében talán egy munka utáni kávé..öntudatos, de mégis kecses nőiesség, amit sugárzok, mikor viselem. Imádom!

Összetevők: narancsvirág, frézia, kamélia, jázmin, gardénia, rózsa, szantál
UPDATE: a játék nyertese: hikati!
Köszönöm mindenkinek, aki játszott!




6 thoughts on “2 éves a Parfümblog!”

  • Hihetetlen jó ötlet volt a vendégposztok megjelentetése 🙂 Olyan szívesen olvasom őket, legszívesebben már most rohannék kipróbálni a még nem ismert illatokat. Beküldőként pedig érdekes tapasztalat, hogy jellemzést írni nem könnyű 🙂

  • Thierry Mugler Angel parfümje volt az első olyan parfümöm,aminek egyénisége van,különleges és semmihez sem hasonlítható,egyedi,és tegyük hozzá,megosztó illat,lehet szeretni vagy utálni,de közömbösnek lenni iránta nem.Bármikor föl tudom idézni,akkor is,ha már régen szagoltam,pedig nem volt szerelem első illatolásra.Nem egy tipikus tini-illatocska,az első “találkozás”után több évig nagy ívben kikerültem,míg egyszer megint hozzá tévedt az orrom,és beleszerettem.Nekem “Ő” a nőies nő illata.
    És persze,én is boldog szülinapot kívánok a blognak,és magunknak pedig még sok ilyen érdekes posztot!

  • Kedves kis Parfümblogg!2.születésnapodon szivből gratulálunk,minden jót kivánunk!Nőjj nagyra, szerezz a környezetednek sok-sok örömet és maradj köztünk még vagy 100 évig!Köszönjük,hogy vagy nekünk!
    Helga és mindenki,aki Téged szeret

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter