Magyarországon az Olfactive Studio!

2012. június 1-3 között kerül megrendezésre Fehérvárcsurgón a 8. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, melynek aktív résztvevője és évek óta Zólyomi Zsolt magyar parfümőr. Az idén sikerült kilátogatnom a rendezvényre, és részt vehettem Zólyomi Zsolt legújabb parfümkülönlegességeinek bemutatóján. Gyönyörű környezet, (még) szikrázó napsütés, és csodás illatok jutottak nekem így péntek délutánra:)

Zólyomi Zsolt Le Parfum Croisette parfümériájában eddig is számos csodás niche parfümök közül válogathattunk, most pedig újabb parfümházzal bővült a kínálat. Már olvashattatok a blogon az Olfactive Studio parfümjeiről, most örömmel és élvezettel hallgattam Celine Verleure előadását a parfümház megszületésnek körülményeiről, illetve a fotók és a parfümök kapcsolatáról, mely az Olfactive Studio sajátossága. Jó volt hallani az alkotó izgalmas előadását az parfümökről, az illatok megszületésének körülményeiről. A Still Life üdeségét és szikrázóan élénk aromáját Rio de Janeiro latinos lüktetése ihlette, míg a Chambre Noir Kairo érzéki, fűszerekben gazdag keleti hangulatát idézi. Az Autoportrait mélysége és ereje, mint megtudtuk a fás jegyeiben rejlik.

Külön öröm volt kipróbálni a hamarosan megjelenő vadiúj Olfactive Studio illatot: a Lumiere Blanche első szippantásra szerelem lett a maga krémesen lágy kókusztejes-fás illatával, melyben a csillagánizs, fahéj, kardamom és írisz is helyet kap. Isteni illat!

Már kapható a Le Parfum parfümériában az Etro új illata, a Paisley, melyről itt a blogon már olvashattatok! Érdemes kipróbálni ezt az illatot, nekem a tavasz nagy szenzációja volt.

Nagyon vártam már, hogy megismerhessem a Honore de Pres parfümöket, melyek szintén csak a La Parfum parfümériában kaphatóak Magyarországon. Formabontó parfümház, formabontó illatokkal, üvegekkel és 100%-ban természetes összetevőkkel. A Honore De Pres parfümház alkotta meg azt a bizonyos “répás” parfümöt, mely 2010 óta izgalomban tartja a parfümrajongókat. Én fülig szerelmesedtem Zsolt kedvenc HdP parfümjébe, melyet Jessica Alba is előszeretettel használ: a Vamp a NY egyszerre ultranőies, bájos és modern tubarózsás illat. (később részletesen olvashattok a Honore de Pres niche parfümházról)

Ha még nincs programotok a hétvégére, akkor irány Fehérvárcsurgó! A gyönyörű virágokon, kiegészítőkön kívül a következő “illatos programok” várnak rátok:

Június 2. szombat “Akvatikus-friss parfümök a XIV. század i Magyar Királyné Vizétől a modern Kölni vizekig”

Június 3. vasárnap “Illatos műhely: az illatok varázsa”



2 thoughts on “Magyarországon az Olfactive Studio!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter