A Hermés parfümök

A Hermés az egyik ritka házak egyike (amely nem niche, bár minőségileg simán az lehetne), amely megengedni magának azt a huncutságot, hogy saját parfümőrt alkalmazzon. Hogy miért jó ez? Mert egyrészt biztos lehet abban, hogy a ház saját parfümőre szívét-lelkét beleteszi a kreálmányaiba, és valóban a ház szellemiségét fogja belecsempészni, másrészt egy ennyire előkelő és luxusmárkának jó, ha a designerek stílusa felismerhetően megjelenik a termékeiken, jelen esetben a parfümökön.

Az első parfümőr, aki a Hermés számára parfümöt kreált, Edmond Roudnitska volt, aki az egyik legzseniálisabb parfümőr volt a múlt században. 2004-ben lépett be Jean-Claude Ellena, akinek stílusa csodásan passzolt a Hermés házhoz és soha nem látott népszerűséget hozott a Hermés parfümök számára. Stílusa letisztult, elegáns és brilliáns volt. Ellena-t váltotta a trónon 2016-ban Christine Nagel, aki a Galop d’Hermés debütálásával megnyugtatta a rajongókat: jó kezekben lesz a Hermés!

Hermés parfüm mérföldkövek

1951 Eau d’Hermés

1960 Caleche – a 60-as évek ikonikus illata. Rendkívül intenzív aldehides-fás illat. Meleg, kifinomult ciprusos illat, amely elegáns vonalat képviseli.

1970 Equipage – férfiaknak szánt, klasszikus vonalú fás-aromás-fűszeres illat

1974 Amazone – a 70-es évek rendkívüli gazdagságú illata, kivételesen zöld-fás-aromás, igazi természetillat

1995 24 Fauborg – púderes-virágos, üde illat, napsütéses tavaszhoz

2003 Jardin sorozat nyitánya – mediterrán kert, Nílus, monszun utáni kert, párizsi tetőkert és Mr. Li kertje, a legkeresettebb Hermés illatok

2004 Eau des Merveilles – a Csodálatos Víz, amely a fás-citrusos jegyeket variálja mesés módon

2004 Hermessence sorozat nyitánya – a Hermés niche sorozata, luxusillatok a javából

2006 Terre d’Hermés – a Hermés Földje, kifejezetten uraknak tervezve. Könnyed fás-citrusos elegáns illat

2010 Voyage d’Hermés – díjnyertes uniszex illat, lágy és meleg fűszerekkel, zöldes-citrusos akkordokkal

2013 Jour d’Hermés – Jean Claude Ellena utolsó, csodálatos alkotása, melyben megmutatja, hogy a pusztán virágos jegyekkel milyen kifinomult nőies illatot lehet alkotni.

2017 Twilly d’Hermés

Olvass még több érdekességet a Twilly d’Hermés parfümről, a Hermés márka történetéről és a legendás Hermés selyemkendőkről – katt a szövegekre!

 

 

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter