A Hermés ház rövid története

Hermés hét van a blogon a Twilly d’Hermés premierje kapcsán, itt olvashatsz bővebben az új parfümről – katt a szövegre!

1837-ben Thierry Hermés lószerszámkészítő, üzletet nyitott Párizsban. A nagy felfedezések korában az 1867-es világkiállításon aranyérmet kap. Fia, Charles-Emile Hermés apja halála után átvette a családi vállalkozást, és 1880-ban megnyitotta máig híres üzletét a Rue Faubourg Saint-Honoré 24 szám alatt. Tevékenységi körét kiterjesztette nyeregkészítéssel és szíjgyártással. Az autók megjelenésével, az alapító unokája Émile Hermés új termékeket vezetett be, finom bőrárut és bőröndöket készített speciális nyeregvarrással / öltéssel, és ezzel megszületik a(z) Hermés stílus.

Az alapítás óta hat generáció elhivatott mestere járul hozzá a Hermés Ház művészi kreációihoz, és új piacok meghódításához. A generációk egymásnak adták tovább a gyönyörű anyagok egyszerű megmunkálásába vetett hitüket, mely maradandót alkotott a világ számára.  A kreatív szellem végtelen megújulásának vagyunk tanúi.A parfümkészítés csak egy a tizennégy kézműves mesterség közül, melyek: Bőráru, Sál, Nyakkendő, Női és Férfi ruházat, Órák, Naptárak, Kalapok, Kesztyűk, Cipők, Zománc termékek, Lakás kiegészítők, Étkészletek és Ékszerek.

A bőr simasága, és a selyem puhasága, a színek harmóniája és az esszenciális érzelmek sokoldalú, varázslatos világot alkotnak, ahol az anyagokat a mesterek tisztelettel és szeretettel munkálják meg. A parfüm ennek a világnak szerves része, és közvetlenül kapcsolódik a(z) Hermés ház eredeti mesterségéhez, és történelméhez. Émile Hermés és Edmond Roudnitska híres parfümkészítő sikeres találkozása nyomán született 1951-ben az első illatkreáció az Eau d’Hermés, melyet a bőr illata inspirált.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter