Hermés Twilly d’Hermes – parfümkritika

Ez a nap is eljött, amikor végre kezembe foghattam az új Hermés parfümöt, a Twilly d’Hermes-t, röviden Twilly-t. Nem kis szó ez, hiszen a Twilly a Hermés ház legújabb pillére lesz, az egyik legjelentősebb megjelenés az idei évben. Sok szempontból a Twilly igazi mérföldkő a márka életében. Elsőként azért, mert Christine Nagel, a ház új parfümőre (váltotta Jean-Claude Ellena-t, akinek kézjegyét viseli megannyi Hermés parfüm) most először kapott lehetőséget arra, hogy egy ekkora horderejű illatot egyedül megtervezzen. Másrészt azért, mert a Twilly kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg. A Hermés maga a kortalan stílus, a luxus egyik szinonimája. Mivel klasszicista, nőies jegyeket hangsúlyozó márkáról van szó – amely nem fél szembemenni a trendekkel (a Twilly hűen bizonyítja ezt), hanem maga teremti azokat -, parfümjei is inkább a kifogástalan stílust kedvelő középkorúak körében a legnépszerűbb.  A Twilly hivatott arra, hogy meggyőzze a mai huszonéveseket, hogy Hermést viselni nem a középkorúak kiváltsága, hogy a Hermés lehet egyszerre vagány, trendi és stílusos is. Lássuk tehát a Twilly d’Hermés koncepcióját!

A Twilly szó nem cseng ismeretlenül a Hermés ház rajongói előtt. Tudni kell, hogy a Hermés (következő posztban olvashatsz a márka történetéről) egyik erőssége és egyik markáns vonala a selyemsál. Franciaországban minden nőne minimum egy Hermés selyemkendője van, mintájában ezerféle variáns fellelhető, méretében pedig a négyzet forma mellett a keskeny hosszú sál jelent meg, mely a Twilly fantázianevet kapta. Ez a vidám, formabontó selyemkendő ihlette az új Hermés illatot: sokoldalú, vibráló, színes és játékos.

Twilly Hermés kendő

Christine Nagel parfümőr abszolút minimalista módon közelítette meg az illatot. Koncepciója szerint olyan fiatalos, szabad lelkű illatot kívánt megjeleníteni, amely optimista, élhető és friss-virágos illat, amely nem közönséges, hanem kifinomult. A kreációt a fiatal lányok merész, szabad és kiszámíthatatlan szellemisége inspirálta. Három fő illatjegyre épül: a friss, pezsgő, sziporkázóan élénk gyömbér, amely kissé csípős, a nőiesség és érzékiség szimbólumaként ismert addiktív tubarózsa és a meleg szantálfa. Ha van kedvenc parfüm összetevőm, akkor az a tubarózsa. Krémes és édeskés illatú, de ugyanakkor van benne valami nyers, friss, enyhén zöldes, markáns felhang. Ha gardéniával, jázminnal állítják csatasorba, akkor a krémes-édes jellege erősödik fel, az esetek 95%-ában ezt a triumvirátust találjuk meg a parfümökben. Narancsvirággal már felerősödik a kissé metsző, fanyarkás jellege. A Twilly esetében a kuriózum a gyömbér ilyetén felhasználása, szó szerint túladagolása, amely térdre kényszerítve a tubarózsát, olyan arcát mutatja, amely nem mindennapi. A szantál szerepe mellékszerep, kvázi hűséges kis alapjegyként meleg és halványan édeskés alapot biztosít a virágos-fűszeres jegyeknek.

Az illat összhatása határozottan friss, vibráló és élénk! Semmi bájolgás, semmi mostanság divatos szirupos, édes-cukros akkord, csak maga a virágos jegy transzformációja a csípősen élettel teli fűszeres akkordban. Hogy fiatalos-e? Nos, a mai fiatalok jó nagy része csak és kizárólag a vattacukros illatfelhőben gondolkodik, kisebb hányaduk pedig kifejezetten elutasítja azt, és ki szeretne törni a tömegből. Nekik ajánlom a Twilly-t, azoknak a huszonéves nőknek, lányoknak, akik túlléptek a nővéválás küszöbén, kellően komolyak ahhoz, hogy felelősségteljes munkájuk legyen, de még szertelenek és zabolátlanok ha az életről van szó. Rajtuk kívül, harmincon túl minden asszony (és férfi, mert erősen uniszex felhangokat vélek felfedezni benne) meglelheti benne az örömét, elsősorban azok, akik egy monokróm, lineáris, nem túl bonyolult, de ugyanakkor kissé meghökkentő és formabontó virágos parfümöt keresnek. nem kötném évszakhoz, tipikusan “mindent vivő illat”, bármikor használható. Egy új parfüm premierjén mostanság a fanyalgók azt róják fel a parfümházaknak, hogy nem tudnak elrugaszkodni az édes-gourmand vonaltól. Nos, a Twilly baromira elrugaszkodott, kíváncsi leszek, hogy a közönség mennyire díjazza a Hermés bátor és öntörvényű húzását…ha díjazza, akkor végre elmozdulhatunk arra az útra, amely már felütötte a fejét a parfümpiacon, miszerint az “új hullám”, ha parfümről van szó, a virágos összetevők lesznek, azon belül is a tubarózsa kezdi élni reneszánszát. Éljen!

Összetevők: gyömbér, tubarózsa, szantál

Sillage: 3/4 – A kifújás utáni fél órában-órában erős hatósugárral rendelkezik, utána hamar bőr közelivé válik

Tartósság: 3/4 – Rajtam 20 fokban 3-4 óráig illatozik erőteljesen

Elegancia: 4/5 – ez kérem, a kifogástalan Hermés elegancia

Szexifaktor: 3/4 – nem mondanám szexinek, inkább provokatívnak és vadócnak

Korosztály: fiataloknak szánták, de kortalan illat

Árkategória/árérték: edp töménység, 30 ml 19.300 Ft, 50 ml 28.700 Ft és 85 ml 39.800 Ft. Hermés minőség, na! 😉

Imádom/tetszik/nem tetszik: – Mivel hardcore tubarózsa rajongó vagyok, és ilyen kombinációban még sosem éreztem, engem kifejezetten inspirál és folyamatosan izgalomban tartja az orromat. Tetszik!

Már kapható a parfümériákban!

Szeretnél nyerni egy üveg (50 ml) Hermés Twilly d’Hermés parfümöt, két barátodnak pedig 1-1 luxusmintát belőle? Mi sem egyszerűbb! Gyere a Parfümblog facebook oldalára, keresd a fenti képet, és kövesd a leírtakat! 🙂 A játék vége 2017. 09. 10. vasárnap éjfél.



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter