Világnapok és hozzájuk illő parfümök I.

Lassan már mindennek van világnapja, sőt olyannyira sok világnap van, hogy egy napra akár 7-8 is jut. A világnapok között van mindenféle jellegű, jöjjön most egy rendhagyó cikk a kedvenceimmel, és 1-1 tippel, hogy vajon milyen parfüm is illik legjobban az adott ünnephez. Mivel nem igazán szeretem, ha valaki túlságosan komolyan veszi saját magát és nem tud felszabadultan mókázni, így most ez a cikk nem nekik fog szólni, mert ebben lesz humor, játékosság, őrültség, polgárpukkasztás, őszinte vélemény, mindez illatokkal megbolondítva. Csak örök renitenseknek!

 becsüld meg az alkalmazottad

Kezdjünk rögtön egy igazán fontos világnappal, mely a ?Becsüld meg az alkalmazottadat? világnap. A március 7-i ünnep legalább annyira fontos, mint az azt követő napon lévő nőnap, így semmiképp ne hanyagoljuk el és próbáljuk munkahelyünkön valami apró dologgal jelezni ennek a napnak a fontosságát. Pl. küldjünk kör e-mailt erről a napról, készítsünk kívánságlistát, hogy hány nap szabadságot szeretnék pluszba, esetleg további céges juttatásokat, a listát pedig felejtsük ott íróasztalunkon?.vagy beszéljünk össze a kollegákkal, kolleganőkkel, hogy aznap mindenki egyforma parfümmel fújja be magát, felhívva a figyelmet ennek a napnak a fontosságára, különlegességére, és hogy az alkalmazottakat nem csak ezen az 1 napon kell megbecsülni. Pláne, hogy Magyarországon az a szokás, hogy 3-4 ember munkáját kell 1-nek elvégezni, így minden nap irdatlanul sok, és abnormálisan magas elvárás sorozat zúdul az ember nyakába. És ha már munkahely, akkor legyen Burberry Brit Rhythm for Women, mert ez az illat nem tolakodó, garantáltan mosolyt csal mindenki arcára, púderesen könnyed, de illik a munkahelyi légkörhöz, nem hivalkodó, de ennek ellenére felhívja magára a figyelmet. A Burberry megint kitett magáért, és egyre érdekesebb nyersanyagokat választ egymás mellé, mint pl. neroli, rózsaszín bors, levendula, szederlevél, íriszgyökér, fás jegyek, pézsma, vetiver és rengeteg virágszirom.

 Divorce-Cake-the-most-delicious-1

Egyik kedvenc világnapom az ex-menyasszonyok, ex-vőlegények, és ex-házastársak világnapja, mely április 14-én van. Ezen a napon ünnepeljük ugyanis azokat, akiknek még időben megjött az esze és időben elvált, vagy ami Magyarországon bátorság hiányában nem túl jellemző: még időben lefújták az esküvőt és gyorsan búcsút intettek menyasszonyuknak/vőlegényüknek, ahelyett, hogy (sok esetben) egy fondorlatos manipuláció áldozataivá váltak volna. Ehhez az ünnephez pedig egy igazán vidám, lehengerlő, pezsgéssel teli illat illik. A bátor pasiknak, akik igenis bevállalták, jöjjön Karl Legerfeld új illata, a Karl Lagerfeld for Him. A szabadság illata, benne az örök kedvencemmel, a levendulával, naranccsal, ibolyával, zöldalmával és egy kis szantállal. Olyan ez az illat, mint amikor az ember hosszú rabság után szabadul és csak szárnyal, a levegőt is finomabbnak érzi, mert a szabadság illata semmihez sem fogható. Karl Lagerfeld célja nyilván nem ez volt az új parfümmel, bár a divatguru is szeret polgárpukkasztó lenni, ahogy én is, így biztos nem lenne ellenére, hogy vadiúj illata a válási partik kedvelt ajándéka legyen. A női változat is igazán üdítőre sikeredett, és pont annyira a szabadságot képviseli, mint a férfi változat. A Karl Lagerfeld for Her így az én számomra semmiképp nem egy flörtölős, érzéki illat, ahogy a reklámfotók mutatják, sokkal több annál. Őszibarack, citrom, frangipani, rózsa, magnólia, pézsma és sok-sok fás jegy gondoskodik az örömteli felszabadultság érzéséről. Akár a női, akár a férfi változatot szagolom, szinte látom magam előtt, ahogy egy mesterkélten és precízen vagyonokért megszervezett esküvő előtt a vőlegény vagy a menyasszony lelki terhét, konvenciókat és elvárásokat levetve magáról szabadon és boldogan, még időben elszalad a helyszínről.

 1376735239-BU109

Következő világnapunk neve: A káosz sosem hal meg. Mert amikor épp lenne egy nyugis napunk, vagy azt hisszük minden rendben, akkor jön ?Murphy?, beköszönt a felfordulás és káosz. Ha pedig ezen a napon, történetesen november 9-én a környezetünket szeretnénk megviccelni, akkor próbálkozhatunk április 1-éhez hasonló tréfákkal (ezen a napon úgysem számít rá senki), felvehetünk felemás cipőt, piros parókát, a sótartóba önthetünk cukrot?na jó több ötletet nem adok?.vagy éppen fújhatunk magunkra olyan parfümöt, amin mindenki megrökönyödik és az összhangot mellőző parfümkreációktól garantáltan káosz alakul ki, mindenki összekever vagy elfelejt mindent a döbbenettől. Női parfümben számomra ez a káoszos borzalmak borzalma a Burberry Weekend for women. Hogy hogy lett egészen jó összetevőkből egy ilyen orrfacsaró káosz, azt nem tudom. Lehet, hogy csak az én bőrömmel nem harmonizál?.egyszer próbáltam, de mindenki könyörgött, hogy gyorsan mossam le. Olyan mintha minden logika nélkül beleömlesztettek volna mindent: van itt zsálya, mandarin, barackvirág, írisz, ibolya, nektarin, jácint, ciklámen, cédrus, pézsma, szantálfa és ki tudja még mi?..a végeredmény a totális káosz egy kotyvalékba zárva. Biztosan van, akiken ez a parfüm finom, de rajtam kifejezetten büdös, sőt ezzel még szolidan fogalmaztam. És hogy férfi illatokból is vegyünk egy példát arra, mivel lehet jó nagy felfordulást csinálni, itt van a 2014-es Kenzo Homme Night. Ebben aztán minden van, ami az összevisszaságot képviseli, konkrétan szerintem sokakat ki lehet kergetni a világból vele, úgyhogy ne lepődjünk meg, ha a postán vagy boltban a néma döbbenettől az ott dolgozó befogja az orrát vagy rosszul számol ki valamit?És hogy ennek a káosznak mi a receptje? Vegyél egy edényt, önts bele koriandert, kardamont, grapefruitot, mangót, muskátlit, egy kis ürömöt, tonkababot és vetivert, rázd össze egy kis alkohollal és borítsd magadra?.így készült a Kenzo Homme Night, minden logikát és ízlésességet félretéve. A Kenzo ezúttal melléfogott, kommerszet alkotott?.alkotott?!!…dehogyis inkább összecsapta.

 1604461_616101931799266_1047029806_n

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a Lustálkodás világnapja. Természetesen egy laza nyári napra, augusztus 10-re esik. Ha már unjunk a mindenhonnan ránk zúduló elvárásokat, hogy állandóan csak hajtunk, és soha nem pihenjük ki magunkat, vagy csak szeretnénk magunknak egy igazán lazítós, pihenős napot, akkor ezen a napon el ne felejtsük, hogy pont ennek jött el az ideje. Ehhez a naphoz valami igazán könnyed illat illik, így nyugodtan bele tudunk feledkezni a relaxálásba, lustálkodásba. Ehhez éppen megfelelő a diszkrét és könnyed s.Oliver Sport 1 Female. Grapefruit, ananász, narancs egy kis pézsmával és könnyed illatával olyannyira diszkrét, hogy nem fog minket jól megérdemelt pihenésünkben megzavarni, viszont segít ellazulni és elképzelni, hogy épp egy gyönyörű tengerparton vagy kedvenc helyünkön lustálkodunk egy nyugágyban, hintaágyban vagy bárhol ahol pihenni szeretünk.

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter