Valentino Donna Acqua – parfümkritika

Valentino…csodás “Valentino vörös” ruhák, sztárok, olasz sikk és barnára sült Signor, számomra ezek a képek ugranak be, ha meghallom a neves olasz divattervező nevét. Valentino neve mindig garancia a minőségre és a letisztult eleganciára. Fogalom az öreg, na! Ha parfümökről van szó, akkor Valentino számomra akkor került fel a térképre, amikor megjelent a Rock’n Rose vonal, a Couture darabjába teljesen belezúgtam, el is fogyasztottam egy üveggel, vadító volt azzal a fekete csipkével. Aztán jött a Valentina 2011-ben, amely úgy robbant be és tarolt a nőies és kifinomult illatpalettán, hogy öröm volt nézni. Szerintem baromi jó az üvege, és az illata tökéletesen hozza azt a fajta finoman édesített virágos karaktert, amelyben egy csavarintás kacérság is kikacsint. Nem az én illatom, de mindenki máson nagyon szeretem. De most nem azért gyűltünk itt össze, hogy a Valentina-t méltassuk, hanem azért, hogy szót ejtsünk a Donna vonal új üdvöskéjéről.

“A finomság és élvezet fesztelen összecsapása, amelyet Sonia Costant alkotott meg. A Valentino Donna Acqua az érzékeny zöld mandula és a deres körte ütközése. A frangipani rózsa melegsége összhangban találkozik a szantálfa és galagonya jegyeivel. Valentino Donna Acqua egy karakteres szegecses üvegbe van rejtve, amely kihívó eleganciát sugall, míg külső megjelenése hasonlít a klasszikus Valentino Donna illatéhoz. A Valentino Donna Acqua a pink rózsaszín dobozba csomagolva új értelmet teremt a szépségnek. A modern vágyak rendhagyó harmóniája.”

A Donna a Valentino Uomo kvázi kísérőillataként jelent meg 2015-ben. Nem lett hatalmas hype körülötte, bár azt mindenki leszögezte, hogy az üvege világbajnok, és ritka szép! Én kifejezetten szeretem az illatát, istenien púderes-bőrös, finoman édesített, de tudom, hogy a mostani közönségnek talán túl porosnak, túl testesnek, komolynak tűnhet. Nehéz eldönteni, hogy most az édes illatok táborát erősíti vagy az elegáns, tiszta púderes parfümökét. Hát egyszerre szerette volna a kettőt, nálam bevált (bár a tartóssága rajtam nagyon gyenge). Idén nyáron jelent meg a Donna Acqua, s mint ahogy nevéből is sejthető, egy vizesebb, könnyedebb, kifejezetten nyárra kínált illat (lenne). Atyaég, de beletrafáltak! Fúú, ilyen friss, finoman édesített mandulás illatot rég próbáltam. Olyan könnyed, lágy vonalvezetésű, töretlenül elegáns, de ugyanakkor játékosabb, bujább és mosolygósabb illat. Én élvezettel viselem hűvösebb időben is, mert a mandula ugye jöhet bármikor, szezontól függetlenül. A mandula abszolút uralja az illatkompozíciót, lágy, friss, minimálisan zöldes karakterű, de a nagy adag krémes virágnak köszönhetően édeskés tónust kap. A körte határozottan jót tesz a virágos-mandulás kombinációnak, mert amúgy is a körte egy igazi kis pezsgő, lágyan csipkelődő akkord, mindent feldob. Az pedig, hogy puhán puha, meleg fás alapokra ültették, különösen jót tett az illatnak, eleganciája, kifinomultsága múlt rajta. Abszolút ajánlom, nekem kedvenc lett, ne várjatok vele tavaszig-nyárig, szerezzétek be, amíg még van. 🙂

Összetevők: körte, mandula, tubarózsa, frangipáni, jázmin, szantál

Sillage: 3/4– edt töménység, ahhoz képest elfogadható

Tartósság: 3/4 – nem a legtartósabb, csakúgy mint napjaink legtöbb parfümje

Szexifaktor: 4 – ezt imádni fogják a férfiak is!

Elegancia: 4 – mindemellett kifinomult, és cseppet sem közönséges.

Korosztály: kortalan, bárki viselheti, de azért nagyon idős hölgyeknek már nem biztos, hogy ajánlanám

Árkategória/árérték: a 30 ml-s kiszerelés 18.900 Ft körül alakul, középárkategória, nem olcsó.

 



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter