Uomo by L’Erbolario Baobab – parfümkritika

Az utóbbi időben ismét egy kicsit hanyagoltuk a férfiparfümöket, így most egy igazán tavaszi illattal szeretnék kedveskedni férfi olvasóinknak. Nagyon örültem, amikor rátaláltam a kizárólag természetes összetevőkből álló olasz L?Erbolario cég parfümjeire, annak meg különösen, hogy férfiparfümből is tudnak zseniálisat alkotni. A Myropolium-ban, mely a  bio – öko- és natúr kozmetikumok, valamint parfümök kitűnő lelőhelye, már meg is érkezett a nálunk még újnak számító illat, az Uomo by L?Erbolario Baobab. Férfiparfümök esetében már tapasztalhattuk, hogy szinte mindenhol eau de toilette töménységet találunk?..ami bizony sokszor a tartósság rovására megy.

L'ERBOLARIO-UOMO-NOVITA'

A Baobab viszont szerencsére eau de parfum töménységben készült, így egész nap gyönyörködhetünk friss-citrusos-fás illatában. Nagyon tetszik, hogy nincs benne semmi szúrós, nehéz szintetikus összetevő, és már a kifújáskor is nagyon finoman bontakoznak ki az összetevői. A lime, bergamott, mandarin és narancs mindvégig érződik, bár a kifújáskor a legerőteljesebb a citrusok hatása. Olyan, mint egy friss tavaszi zápor. A fás jegyeket is remekül találták el benne, a baobab (majomkenyérfa), a galbanum (mely egy perzsiai növény gyantája), további fás összetevőkkel és gyümölcsös jegyekkel enyhítik a citrusok ?karcosságát?. A virginai cédrus igazán férfiassá, míg a copahu balzsam enyhén édeskéssé, balzsamossá varázsolja a végeredményt. Az így kapott tiszta, zöld, tavaszi illat bizonyára sokak kedvence lesz, mivel rendkívül férfias, nem hivalkodó, nagyon is megállja a helyét a mai parfümpiacon. Semmi mesterkéltség nem jellemzi, így azoknak a férfiaknak, akik nem szívesen úsznak illatfelhőben, nagy kedvencük lesz. Érdekes az eau de parfum töménység és citrusok könnyedsége, és persze ott van benne az olaszok zsenialitása, amit a parfümkészítésben is már oly sokszor bizonyítottak. Én csak bátorítani tudom a férfi parfümrajongókat, mert ezeket az illatokat ki kell próbálni!

Szylwy



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

  • Facebook
  • Twitter